Dobrý deň prajem. Mamičky chcela by som sa vás spýtať na radu. Moja dcérka , pól roka, odmieta piť tekutiny okrem mliečka.
Skúšala som dávať rôzne čaje, sladené aj nesladene, sackove, granulove, dojcensku vodičku ,.... jedine čo vypije je zdridedny jablkový džús ale aj to max 30ml denne. Dávam jej z fľaše , z lyžičky , z dvkovaca od nurofenu, dokonca som jej ponúkla z fľaše so slamkou. Najskôr sa napijem ja aby videla že tiež pijem vodičku ale ani tak nechce. Naozaj som skúsila už všetko možné a aj tak nechce piť. Ide leto a ja mám dosť stres z toho aby nebola dehidratovana. Skúste mi niečo poradiť čo zabralo na vaše detičky. Mala je na UM a papame prikrmy.
Ďakujem krásne za rady a prajem pekný slnečný deň. 🙂
Ahoj, 6 mesacne babo by som nejak extra nenutila, par krat denne dat za lyzicku vody, ked vypije dzusik, tak davat ten, prikrm na obed pripravit redsie ako polievku, pride leto, bude vacsia zacne papat ovocie ako melon, nastruhat jablko a do stavy dat piskoty, nechat ju niekedy hrat sa s vodou (moj rad hrabka ruckami v pohariku s vodou a obcas si ocuca rucky)... a stale ponukat flasku/poharik s vodou aj kedy len raz cucla a postupne sa nauci.
@sisa183 Vobec nestresuj. Nas syn zacal papat prikmy minule leto ked mal 6 mesiacov a pil strasne malinko. Ale mal velmi rad umele mliecko a to si vzdy dal. Je v tom dost vody na to aby mu to doplnilo tekutiny. Teraz ma 1.5 roka a stale pije velmi malo ale mliecko ma stale rad.
Tiez sme skusili vsetko a skoncili sme na flasi a ponukam aj 15-20x denne. Najlepsie pije pocas jedla... zje par lyziciek a napije sa vody a zase par lyziciek a zase voda.
Ak uz sedi, posad ho do lavorika/vanicky s vodou vo velkom teple... nas syn tak rad pije... bud tak ze pije priamo vodu z lavorika albo s poharikom si nabera a popija.
@andreatytler vďaka. 🙂
Iba ponúkať a ponúkať. Moj syn (13mes) slabo pije a aj vždy slabo pil, ked za deň vypije 200ml vody tak je to veľa 🙄 riešim to polievkami na obed/večeru a stavnatym ovocím. Napríklad tetaz sa ida osalit za melónom. A co som odpozorovala, najviac vypije nie z fľašky ale z pohára, takze vždy mu ponukam v pohári (ale ma aj svoju fľašku so slamkou). Od narodenia je na UM, s tym problém nemal ale aktulane pije UM uz len max 2x denne aj to večer a nad ránom takže musíme bojovať počas dňa s vodou
@sisa183 trpezlivost a donemoty ponúkať, zvykne si a naučí sa piť. Keď inak nie, aspoň lyžičkou aby si počas dňa do nej čo to dostala. Ponúkaj aj šťavnaté vecí keď budú tepla, melón, ananas, jablko...