Zdravím,
Pred dvomi týždňami sme začali s prikrmami (dovŕšil 6 mesiacov, plne dojčený). Stolicu mával tak raz za jeden max dva dni, teraz tretí deň zatiaľ nič.. spapá zatiaľ cca 80ml zeleninového prikrmu na obed a večer cca 60 ml kaše.. mal by mať stolicu denne alebo je to ešte v pohode aj keď nemá teraz tretí deň?
Inak je len na materskom mliecku a vypije mi aj trochu vodičky popri prikrme.
Co bolo v tom prikrme? Akú kašu si mu dala? Niektorá zelenina vie zapekať, aj kaša ak bola moc hustá... Treba postupne, najprv len zeleninu, aspoň 2 týždne postupne pridávať a až potom kašu.
Pomalsie by som na to isla .. staci prikrm na obed, zelenina, ak ešte len zacinate. Neskor kasa, ale tiez cez den, nie na vecer, to je ešte zataz pre taky maly organizmus, ktory mal doteraz len mlieko... A kludne redsi prikrm.
Vyskúšaj vodnate druhy zeleniny, napr cuketa, batat, tekvíca, na najeky čas vynechaj napr mrkvu, petržlen,
kasu na veceru ja napr. este nedavam a prikrmujeme uz vyse 3M - lebo je tazka na travenie 😅 kazdopadne nie nemusi kakat kazdy den, zo zaciatku kakal kazde 2-3 dni a potom tak nalozil a teraz sa to upravilo a kaka po kazdom jedle 😂 a nam presne pomahala cuketa, slivky, ked bolo treba, mrkva mu napr. nerobila uplne dobre a zapekala ho
Aku kašu na večeru, samotnú obilninovu, alebo tie miešane kde je všetko možné, mliečnu, nemliecnu? Práve tá kaša môže zapekať. Ja by som ešte s kašu počkala, zbytočne veľa vecí naraz, aj príkrmi aj kaše...
@dadulamamula
@enoula
@nikpa
Baby kašu už dávame preto lebo na poslednej poradni pomenej pribral, pediatrička kázala zaradiť aj kašu.. máme ju cisto z ryzovych vlociek, žiadne prídavné latky a zarábam ju s vodou
Včera dostal tekvicovo-mrkvovy prikrm tak na večeru som mu nedala ryzovu kasu ale pohankovu nominal kašu.. trošku si tak stoná ako keby tlačil ale zatiaľ nič.. mám kúpenú slivkovú šťavu vhodnú od ukončeneho 4.mesiaca, myslite že by zabrala ak mu ju dám? Nemáte niektorá skúsenosti?
Tie Nominal kaše sú dobré, nie je tam nič navyše. Ja som dávala tie štavy slivka/hruška keď bolo treba a zabrali.
Pohanka moze byt ešte tazka, az kolo roka niektori odporucaju, respektive neskor v prikrmoch ..a kludne davaj 2x denne zeleninu... Fakt pomaly, 3 dni novu zeleninu skusat, je ich kopec, takze mate co obmieňať... A ešte pseno je fajn na začiatok
@enoula no neviem, pohánka sa spolu s ryžou aj psenom väčšinou uvádza ako vhodná v začiatkoch, asi hlavne kvôli tomu že je bezlepkova.. zelenina aj na večeru sa nám neosvedčila, dvakrát som to tak skúšala a dvakrát večer 1,5hod plakal od bolesti bruska :/ kašu na večeru znáša dobre, len to že teraz tretí deň nekaka..
nasho zapekala mrkva ako jedina, skus pripadne tu vysadit a slivkova stava bola fajn - aj ked ja som doma robila odvar zo sliviek a slivky som mu dala do prikrmu ;) ale mozes dat
Môže to byť z tej ryžové kase
Moj ako začali prikrmy prešiel z 2x za deň na raz za týždeň. Riešila som to aj s Dr, dali mi nejaký prášok co sa zarába s vodou, ale žeby to moc pomohlo sa mi nezdá. Je kojeny, prikrm bol riedky, davala som mu potom slivkovu presnidavku, jogurt, masirovala, pije vodu a rozmýšľam ze začnem na zlatú harfu hrať 😅 Neviem prečo sa mu to takto spomalilo, prvá dcéra sla 3x po jednej cestovine 🤷♀️ Ale inak je veselý, prdka, nemá tvrdé bruško, ani stolica samotná nie je tvrdá, bez teploty, tak to dr velmi nerieši, že si asi len musí zvyknut na prikrmy. Dnes má 8 mesiacov a zdá sa mi ze sa to začína zlepšovať. 🙂
Kokso tak naco mu tu kasu davas, ked ho boli brusko z toho? Daj na veceru prikrm. Kludne s dakou cestovinkou. Taku polievocku hustu a pomixuj ponornym.
@nwnw treba čítať s porozumením, písala som, že kašu na večer znáša dobre
Ja citam, ale z zeleninoveho prikrmu na obed ho nezapieklo.
@nwnw najradšej mám takéto mudrlantky 😀 včera jedol na obed tekvicovo mrkvový prikrm takze bude to z toho.. ryžovú kašu jedol od začiatku čo prikrmujeme a kakal pekne každý deň, max každé dva
@domak2 ja neviem tiež.. zjavne je z toho nervózny lebo ani nespal poriadne cez deň a je mrzutý.. dala som mu doobedu aj poobede trochu slivkovej šťavy ale zatiaľ nepomohlo 🙈 tiež mu ponúkam priebežne aj vodičku
Ja som nikdy nemusela pchat kasu, aby dieta pribralo. Zapekat zacalo az v skolke, ale nic co by sa nedalo riesit. Dojcene do 2r a prikrmy od 5m.
@nwnw super som rada že si nemusela pchať kašu 😀a ja ho s kašou nenapchávam, chutí mu a nemá z nej žiaden problém.. zapiekla ho mrkva v zeleninovom prikrme, to je celé
Skús urobiť trosku viac riedke prikrmy. Ale pokial neplače že boli bruško, tak ok
Aká je tá kasa? Ryzova? Zrus, to zvykne zapekat.