Ahojte som tu nová no hneď sa chcem opýtať, moja malička bude mať onedlho pól roka, začali sa nám prerezavat zúbky už ho tam vidno no neni ešte vonka, cez leto nam ale zvykla robiť to že nepapala mliecko pripisovala som to teplu, tento krát je to horšie hovoria mi že kvôli zúbkom, no ona za cely deň vypije celú dávku len raz ráno … už papa výživy a pod. S tým to tiež nie je boh vie co ale lepšie po 3 hodinách keďže je na umelom mlieko neni šanca že nám mliecko spapa a po 4 hodinách nechá polku, nepamätáme si kedy jedla cely deň pekne nejaké rady ? Obvodná nevidí problém …
@deti95060810 pôrodná bola 3400 teraz ma 7300😀 ano toto je super, no ako maminka sa ťažko pozerá nato že moje dieťatko neje, nech mi aspoň niekto potvrdí že je to kvôli zúbkom ☹️
@anicka998 nemusí jesť toľko, koľko je napísané na krabici. Moje dieťa ešte ani raz nevypilo dávku uvedenú na krabici. Keď priberá, tak je v poriadku že je menej. Navyše ak má príkrmy, tak nemusí byť hladná. Mňa tiež irituje, že neje,, podľa návodu" 6 dávok denne, ale 10 dávok a raz menej, raz viac. Nikdy neviem koľko jej urobiť, ale čo už s tým narobím. 🤷♀️
@anicka998 môj má 8 mesiacov teraz, nikdy nepil podľa predpisu krabičky. Tam píše, že by mal mať dávku už 210, prípadne 180. On mi zje 120, niekedy dokázal aj 150. Ale teraz mu idú ďalšie zuby, takže niekedy som rada, ak zje 80. Ako vyššie písali, niekedy má jesť 5x denne. A niekedy je 10x, ale v malých množstvách. Už toľko mlieka sme zbytočne vylievali...
Výživu alebo kašu väčšinou zje celú, varené kedy ako .. viac papá ráno/obed, poobede/večer už sa mu veľmi nechce, stále niečo ostane.
NAOZAJ to môže byť kvôli zubom, ale môže to byť už aj tým, že prechádzate na "tuhšiu" stravu, inak sa už zasýti žalúdok.
Pokiaľ prospieva, je spokojná a ešte k tomu aj doktorka vraví, že všetko okey, neboj sa 😊
Treba to hodnotit dlhodobo, proste nech teraz papa kolko chce/potrebuje a ked na najblizsej poradni zistis, ze pribrala, je to tak uuuplne ok a nemas co riesit a ak zistis ze nepribrala, tak potom sa ti staci zacat stresovat a hladat riesenie. Nevyrabaj si zbytocne stresy pre nieco, co este ani nie je problem. V noci papa? Skus ju (do)krmit v polospanku a sa to robi aj pri dojcenych detoch..
Nikdy som nesla podľa krabičiek od mlieka od narodenia pila mi každé 3 hod určujeme sa podľa toho doteraz keď jej davam kasicku tak o niečo pozdejsie samozrejme ..
ak obvodná nevidí problém tak je všetko Ok
dieťa by malo v 6 m svoju pôrodnú váhu zdvojnásobiť, v roku strojnásobiť...
takže ak pôrodná váha bola 3 kg , v 6 mes. by mala vážiť 6 kg, v prvom roku 9 kg