ahojte maminy, budem rada ak mi poradite. riesim teraz to ze malinka byva uz v noci nepokojnejsia, sice prespi celu noc, ale nie moc kludne a rano byva uz skor hore nez zvykla byvat. neviem ci jej davam spravne papat, lebo moja doktorka mi stale tvrdi, ze ma papat malo, aby sa jej neroztiahol zaludok 😨 ale ja zacinam mat pocit ze jej to nestaci, no bojim sa aby som jej nejako neublizila. papame uz od 5 mesiacov. teraz papa rano mliecko, desiata ovocie 130 g, obed zeleninka s maskom 130 g a zapija cajikom, olovrant mliecko, vecera mliecko. a teraz posledne dva dni jej davam este medzi olovrantom a vecerou ryzovo bananovu kasicku. to znamena ze papa uz 6 krat denne a aj tak ziadna zmena. mam zacat davat viac na obed, viem ze sa moze papka zvysovat az do 200 g. no ja neviem kde robim chybu a uz som z toho zufala. dakujem za vsetky rady
ahoj, súhlasím s vefi89, nerieš či spapala 100 alebo 200 g. Ovocie na dlho nezasýti, ja to skôr dávam malému ako predkrm a hlavne kvôli vitamínom. Môj malý papá mliečko iba pred spaním, nakoľko som zistila, že trošku lepšie spinká, takže papá mliečko 4 x denne a tuhú stravu tiež tak nejako. Ale možno by som nedávala medzi olovrantom a večerou tú kašičku, na noc nie, radšej urob polovičnú dávku mliečka 😉 A s tým spánkom, asi s tým veľa nenarobíš, len pevné nervy 😒
toto by som vôbec neriešila. zelenina a ovocie nie je sýte. je to len o tom, aby sa naučil otvárať pusu a prehltať. ja som dávala koľko mu chutilo. keĎ nechcel prestala som, keď mu chutilo, dávala som. nerieš tabulky.každé dieťa má svoje vlastné tempo. a s tým nočným spánkom- nečakaj že bude stále rovnaká, mne prespal celú noc len 3 krát, teraz má ani nie o mesiac rok a v noci sa budí aj 10 krát. dieťa sa dostáva do veku, keĎ potrebuje cítiť že je mama pri ňom. keď príde správny čas a bude malinká presvedčená že si pri nej aj keď pri nej nie si začne spinkať tak ako má