6,5 mesačnej dcérke nechutí domáca strava

mamokaa
3. jan 2015

Ahojte mamincky ppotrebujem poradit a hlavne sa opytat ci ma niektora taky problem ako ja . Nasa mala ma 6 a pol mesiacikov a je kojena , zacinala som prikrmovat ale je to velka bieda, zelenina ma u nas nula bodov ..... vyzivy s piskotami tie funguju...... vyvar zo zeleninou nula bodov .. teraz som jej skusila kupit hame kura zo zeleninou a ryzov a to jej chuti. ako je ot mozne ze z obchodu zje a co jej domá navarim a natrapim sa tak to sa ide dovracat. Prosim o radu

lienka2407
3. jan 2015

Môj bude mat o týžden 8 mesiacov a presne to iste ale priberá pekne takze neriešim 🙂

brnka
3. jan 2015

my sme mali tiez taketo obdobie, kupila som hotove jedlo - jeden den dala to, postupne primiesavala do neho domacu stravu, pomer domacej som stale zvysovala az si zvykol 😉

evka_evka
3. jan 2015

@mamokaa no kupovane jej chuti lebo je dochucovane..radsej by som jej pomalicky davala domacu stravu..aj ked len po lyzicke

miku1
3. jan 2015

@mamokaa Deti ešte len nové chute v tomto veku spoznávajú. To že niečo nezje prvý, druhý, ....krát, neznamená, že jej to nebude chutiť neskôr. Musí si na novú chuť zvyknúť. Niekde som čítala, že ak dáš dieťaťu nejakú potravinu 15 krát, hoci na rôzny spôsob urobenú, až vtedy môžeš povedať, že jej to nechutí 🙂 Takže určite núkaj ďalej. Moja tiež mala obdobie, kedy z obchodu "konzervu" zjedla, a potom mala obdobie, kedy zjedla len doma uvarené. Ešte je veľmi maličká na to, aby si vedela povedať, že jej niečo nechutí 🙂

lucinocka
3. jan 2015

@mamokaa ja som zacinala len so zeleninou, ovocie som davala az po zavedeni vsetkej zeleniny, mala cca 8 mesiacov, a jasne, cim zacala s ovocim , zacala ignorovat zeleninu, sak kto by jedol zeleninu, ked ovocie je chutne sladke a zelenina ma bez soli a bez vsetkeho o nicom chut... nedavala by som kupovane, ma to uplne inu chut ako domace a potom to duplom jest nebude... a co je take komplikovane na priprave domaceho, ze sa natrapis...do jedneho hrnceka nahadzes co treba a za 10-15 min ma obed🙂

babika23
3. jan 2015

Kupovane jej chuti, lebo ma dobre namiesany pomer zeleniny a masa a este je optimalne zriedeny vodou. Ja napr nedokazem doma nieco tak dokonale rozmixovat. Neviem ake mas prikrmy ale tie moje teda dochucovane nie su... prvej dcere som zacala varit, ale vobec jej tk nechutilo, kupovane bolo uz lepsie tak som jej davala to. Asi od roka uz jedla iba varene odo mna. Kazdy ma iny nazor a nedala by som nieco co ma divne zlozenie, ale mam dost inych starosti, aby som si to neulahcila, ked mozem.

siska53
3. jan 2015

@mamokaa Boze! A ty sa cudujes? Ved si do nej uz kadeco nasukala a to nema ani 7mesiacov!
Moji o piskotach a ovocnej vyzive este ani nechyrovali..
ona sa s inou stravou este len zoznamuje..
Prikrmy sa zacinaju po troche a vzdy 3dni jedna jedina zeleninka. Ovocie najskor po tyzdni-dvoch,daktori radia az po mesiaci. Masko az po 2tyzdnoch,niektori pediatri odporucaju az po mesiaci tiez. Zo zaciatku staci,ak spapka trosku,su deti ktore dlho uprednostnuju MM oproti inrj strave(moja dcera) a su deti,ktorym prikrmy chutia(moj syn)..ale urcite som.do dcerky nepchala kadeco len preto,ze jej az tak nechutilo.

Takze zvolni,pomaly zoznamuj,nesil a dojci. To,ze este nechce,je len preto ze je to pre nu nove. Mojej to tiez trvalo,nez si zvykla na ine papanie ako MM.

oladuna
3. jan 2015

@mamokaa ako vravi @babika23 - netreba sa trapit.mne sa stalo to iste.moje navarene dobroty ani za boha a ked som malej dala Hipp tak zosrorovala celu flasku.teraz maju nase dvojicky jeden rok a uz ked nas vidia jest tak idu ako muchy na lep a nasa strava im velmi chuti.dokonca by som povedala ze to ide lepsie ako Hipp. Netrap sa zbytocnw.hlavne ze to zje.Tie detske vyzivy su tak namiesane ze maju optimalne mnozstvo vsetkeho mozneho.

iwesska
3. jan 2015

@mamokaa My sme mali toto iste. A poradim ti super trik. To co navaris daj do do tej nadobky od vyzivy a uvidis ako sa bude zalizovat 🙂 Moja my kupovane jedla vsetko, aj vyzivky ovocne, ale aj ked mala sladucky obed z hokaida, tak to plula, ledva par lyziciek zjedla. Na druhy den, ked videla ze jej to davam z tej flasky odkial mala fixovane ze je nieco mnam, tak mi to zjedla komplet cele 🙂 Neboj sa, oni dobre poznaju ze z prsnika ide mlieko, tak vidia aj to coho dostavaju jest. Musim si zaklopat ze od tej doby nie je nic co by nezjedla.

bibistec
3. jan 2015

inac piskoty takemu malemu dietatu urcite nie a vyzivy kupovane iba v nutnom pripade ked niekam ides a pod. u nas fungovala len jedina kupovana znacka ovko ine nie ale kupovane su dochucovane a darmo je to pre dojcata nie je to velmi vhodne. na zaciatku bud rada ak zje jednu lyzicku to je uspech. u nas to bola katastrofa nic nechcela jest ale potom zjedla zemiak a do zemiaku som primiesala uz aj inu zeleninu a tak sa potom naucila.

bibistec
3. jan 2015

@iwesska no neviem u nas toto presne som robila ale vobec nefungovalo, moje dieta malo asi radar na jazyku

natalym
3. jan 2015

@iwesska Dobrý nápad.

iwesska
3. jan 2015

@natalym Za pokus to stoji.

domak2
3. jan 2015

Nie vsetky vyzivy su dochucovane, ale ovko ano, to som bola dost prekvapena co v tom vsetko je. Ja som sice pre malu varila, ale ked som kupila vyzivu, tak som si precitala zlozenie a kupovala len tie bez.
@bibistec

kvetinka4
3. jan 2015

@mamokaa trosicku posol a zvykne si. ak pribera, tak to ale nevadi, ze ti nechce jest. moje dve deti mali problem aby sa normalne najednli az do roku-dvoch ale nic im nie je, rastu ako maju, dokonca syna teraz musim brdit aby nejedol tak vela. chcel len mlieko, dcera to iste, ale tu velmi zapeka, takze sa snazim do nej dostat aspon male kusky ovocia, zeleniny. casom sa to upravi.

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
iwesska
3. jan 2015

@domak2 Ano suhlasim, kupujem iba v dm, ich znacku a Alnatura a nie je tam ziadne dochucovadlo, len cista pomixovana zelenina s troskou oleja. Ovocne detto. Dokonca taka co je jablko banan, alebo jablko marhula je 100% ciste ovocie, nic ine. Ja by som detom nedala nic co predtym ochutnam a nechuti mi. Ale tieto su tak dobre, ze mozem povedat, ze keby som si ich dosolila, tak ich s chutou sama zjem 🙂 Este Hami je celkom chutne, ale inak som si vsimla, ze cim lacnejsia, tym viac zahustovadiel a menej zeleniny a ovocia obsahuje.

luciafackova
3. jan 2015

@mamokaa ahoj ja mam 6 a pol mesacneho syna a tiez mi zje iba kupovane prikrmi ale jemu chuti vsetko masko hoci jake aj zeleninu zje hoci jaku a aj ovocia ale domace mi nechce..... aj ked dnes mi spapal spenatovu polievku takze chce to len cas drzim palceky....

kamanima
3. jan 2015

presne tento problém sme mali aj my. popri dojčení sme od 6. m. zavádzali zeleninu a obilniny, najskôr horko ťažko papala a potom sa zasekla. a to potom bolo, ako som prestávala dojčiť a začala je dávať UM + výrobky z obchodu. ponúkaj jej každý deň, var potroške, len jej nedávaj kupované. my sme sa mordovali takto 3 mesiace. dr. vravela, že v podstate jej ešte ako 9. m. stačí, keď bude jesť jablko a mrkvu. lenže ona nechcela ani to. zmena nastala, keď som jej začala dávať mäso. odvtedy papá v podstate všetko. nedávam jej ale UM a kupované výživy len výnimočne. aj to len ovocné, bio a bez cukru.

mamokaa
autor
3. jan 2015

Musim povedat ze neprikrmujem tyzden alebo dva ale snazim sa o to mesiacm mozno dva. Takze reakcie niektorych mamiciek ma prekvapuju , mam pocit ze podla niektorych mamiciek ju chchem natlacit niecim , a to ze som jej dala vyzivu s piskotou na tom nevidim nic zle, pokial viem tak doktori odporucaju podavat muku medzi 5-7 mesiacom takze kde je problem?... a jasna vec ze kazdy prikrm som podavala par dni , neni to tak ze jeden den jej dam mrkvu druhy zemiak treti vyzivu.Dakujem mamickam za radu kazda rada ma do seba nieco :D ja som len chcela vediet ci aj u inych deti zabera kupovane pred varenym , pretoze v mojom okoli take dieta nepoznam.Dakujem

andrejka1974
3. jan 2015

u nas bol presny opak moji jedli len domacu stravu, tak potom bol problem, ked sme isli na dovolenku bolo to tazsie , ale postupne skusaj pridavat domacu a bude super, moja napriklad nechcela cistu zeleninu, ako tam mala trosku maska hned zjedla vsetko 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

aliza
3. jan 2015

@mamokaa u inych deti zabera to, ze nepoznaju piskoty a sladke vyzivy z obchodu 😝. To ako v dobrom. Potom sa necuduj, ze uz ine nechce. Cukrom sa predsa nezacina. Ak by si nedavala kupovane, ako by vedela, ze je lepsie ako doma varene? ja som nikdy nedavala detom hotove z obchodu a nikdy nemali problem s domacou stravou, kedze ine nepoznali. Takze na tvojom mieste by som vyhodila piskoty a sladke vyzivy a vratila sa zase na zaciatok, najprv mrkvicka, mrkvicka zemiacik, mrkvicka zemiacik cukinka...po par lyzickach. Tvoja dcerka ma len 6 mesiacov a kedze je dojcena, mali by ste akurat len teraz niekedy zacat prikrmovat, takze nic nestratite, ak aj na par dni vynechate prikrm, ak odmieta a skusite neskor, snad zabudne na chut sladkeho 😀.