5 mesačný synček odmieta prsník a aj príkrmy

di4nqa
4. apr 2018

Dobrý deň, mám 5 mesačného synčeka ktorý bol do konca 4teho mesiaca plne dojceny a pekne priberal. Od ukončenia 4teho mesiaca začal odmietať postupne prsnik a uz mesiac sa trapime. Za 3 týždne pribral len 200g. Nevie pit z fľaše aj ked väčšina ľudí tvrdí ze ked bude hladny bude pit u neho to neplatí. Snazim sa mu dávať moje odstriekane mlieko alebo sunar s ryzovou kasou noo aj to väčšinou len so slzami. Už neviem co ďalej mam robit mam robit

luba41
4. apr 2018

pribral primerane, v tomto veku stačí 300g za mesiac..porozmýšlaj, čo robiš "nasilu", do čoho ho "nútiš", či privela nesleduješ atd..cumel, flaša?.., https://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/material...

di4nqa
autor
4. apr 2018

O zvysenie tvorby som sa pokúšala (spime spolu, beriem bylinky, hroznova stava, prikladanie k prsniku), doteraz sa darilo pri zaspavani a budeni dojcit a v noci pocas spanku pil cez den s lyzickou kasu ryzovu bananovu zemiak či mrkvu :( aj to len po 40ml max za celý deň max 200ml to je určite malo

siska53
4. apr 2018

@di4nqa a preco ho uz prikrmujes? Kazde dieta je ine,nasa priberala malo,ale priberala,prikrmy sme zaviedli az ukoncnrym 6.m.. Jedak bohvieaky nie je doteraz.
Ak tvoja pediatricka povedala,ze je zdravy a aj ty vidis,ze je inak v pohode,respektovala by som jeho chut do jedenia. Ine by bolo,keby stagnoval na vahe ci nebodaj chudol.

di4nqa
autor
4. apr 2018

Nakoľko odmieta pit z prsnika :( musím do neho niečo dostať. Na prikrmoch sa zhodli pediatricka s laktacnou. Ked veľmi vyhladne ma hystericky plac az zaspi z toho vtedy vôbec nepripada v úvahu prsnik len v noci aj to možno len 3x a nie celý prsnik. Nemyslíte že je to veľmi málo?

di4nqa
autor
4. apr 2018

Predtym jedol kazde 2 hodiny cely prsnik teraz ked ho vidi otaca sa na druhú stranu

lu17
4. apr 2018

@di4nqa U lekara si bola, ked odmieta jest aj mm aj z flase ??? Zobrala aspon krv na vysetrenie ??
Co sa tyka dojcenia tak prikladat stale..Hlavne aby mal dostatocny prijem tekutin...
Prikrmy ak odmieta tak radsej um dat...

di4nqa
autor
4. apr 2018

Um sa snažím cez lyzicku, prikladam noo len sa rozčúli a vykruca, bola som u doktorky co začal menej pit mlieka su tomu 3 tyzdne. Chystám sa ist zase zajtra osobne :(

luba41
4. apr 2018

@di4nqa cumlík máte? nestresuj, ak sa prisaje v polospánku, spánku tak dojči tak, nechaj dudlovať po ležiačky., aj pred zaspaním, pri vstávaní ked je rozospatý..ponukať, ale nenutiť..

siska53
4. apr 2018

@di4nqa ale ked nechxe nic,tak treba to dat vysetrit. Povedz,ze nechxe ani tie nimi nariadene prikrmy.. Nema afty alebo nieco take?
A v spanku som z u mna horsieho prsnika dojcila malu,vtedy z neho tahala. Takskus v tom spanku. A napis,co zistila pediatricka,ci vas niekde poslala.

di4nqa
autor
4. apr 2018

Nie ani cumel ani flasa . Bojím sa co s nim fakt malo prijima za den raz 140ml niecoho iný 200ml to je veľmi málo :( snazim sa byt pri ňom stale ked spi a skusam niekedy ho tym zbytočné zobudim. Čo sa dá zistiť z krvi?

siska53
4. apr 2018

@di4nqa a plienky? Kolko ma pocikanych plienok?

pininka
4. apr 2018

@di4nqa zial aj mne sa tak prostredny syn odstavik, z jedneho dna na druhy odmietol prsnik a mohla som sa na hlavu postavit. Nastastie vsak flasu ajprikrmy chcel. Skor si myslim ze v tom budu zuby, mozno ho to boli aj sanie a preto aj menej papa. Skus taky cumel na flasu ktory nieke velky, nejde hlboko do hrdla, nasim aj toto vadilo, chceli len minicumliky.

siska53
4. apr 2018

@di4nqa zapaly sa daju zistit,alergia na mlieko.... Nech mu aj brusko prehmata,pripadne posle na sono.

di4nqa
autor
4. apr 2018

Uz mame asi 5 druhov cumlikov aj flias a nic. Keby pil z flase dam um a neriesim :(. Zajdem za lekarkou urcite to nechcem nechať tak keď je ešte taky maly :(

siska53
4. apr 2018

@di4nqa a to cikanie? Ma dost pocikanych plienok?

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
di4nqa
autor
5. apr 2018

Ďakujem za rady robím to presne ako píšete 🙂 aj prikladam aj um aj odsavam aj prikrmy len je to dosť náročné. Dnes sme boli pre istotu u detskej tak pribral za 3 tyzdne 4500 tak som sa potešila že úsilie sa vyplatilo 🙂 už len pokračovať 🙂 objavila som trik ze ked mu dam na spicke lyzicky pribinacika kym ho citi na jazyku tak aj 5lyzic hocico ineho zje tak skúšam vsetko 🙂 ďakujem

pavika
8. sep 2018

@di4nqa Môžem sa opýtať ako sa vám darí ? My máme ten istý problém, malý má 5,5m, už 2,5 mesiaca sa trápime...dojčí sa len v spánku aj to nie vždy, z fľaše nevie piť, z lyžičky nechce...ani príkrmom moc nedáva...tak som sa chcela opýtať ako pokračujete? Zlepšilo sa niečo?

babikadaska
16. jún 2019

@pavika my mame aktualne to iste :/ nenapises ako ste dopadli ??

zuzana518
11. aug 2019

@pavika Ako tomu vás nakoniec dopadlo? Čím ste si pomohli?

pavika
21. aug 2019

@zuzana518 okolo toho 7m sa to postupne zlepsovalo, teda robila som vsetky tie veci ktore sa odporucaju pri strajku, vela kontaktu, nosenie, spolocny spanok, ziadny cumel a flasa (to aj tak odmietal)..najskor zacal zaspavat v nosici na prsniku, to urcite zvysilo tvorbu mlieka..tak postupne sa sem tam nachvilku prisal aj mimo spanku..okolo 10 m zacal zaspavat normalne na posteli pri kojeni...ale tak uplne bezproblemove dojcenie bolo asi az po roku..teraz ma 16m, stale sa dojci, papa co mu chuti niekedy viac niekedy menej, flasku vezme len od otca ked ja niesom doma, vodu pije cez slamku alebo z pohara..

pavika
21. aug 2019