co robit,kazdy den mu varim cerstve a on krici place a neviem co mam robit ved skoro dva mesiace pekne papal vsetku neviem ci mu nieco vadi ked mate skusenossti sem s nimi diky
pokial je dojceny, neriesila by som to, ved do 6. mesica by aj tak nemal papat nic ine. pokal, je na UM, tak davaj nejake prikrmy, ako kase a zeleninkove vyzivky alebo ovocne, primerane veku. traviace tazkosti nema? tvrde brusko, ci hnacku...
Možno mu už nechutí,veď ani dospelému nechutí furt to isté ,skús spraviť prestávku a prejdi na ovocné šťavy,kaše. Pokial je kojený určite mu neublíži prestávka ,ked je na UM môže byť ,že ho bolí bruško . Naša mala UM + zeleninové kaše a mala problém -tvrdá stolica(pravdepodobne veľa železa) a tak sme na čas dávali zavárane slivky,narhule (nie veľa),a pomohlo. Nakolko každé je individuálne ak by to pretrvávalo poradila by som sa s lekárkom
my sme tiez zacali s prikrmami skoro, ja som sympatizant trendu, ze prikrmy treba zacat davat co najskor, t.j. po ukoncenom 4. mesiaci. Samozrejme, len s rozumom. Ovocie by som este nedavala. Este je cas, je realne, ze by uplne zacal odmietat zeleninu. Kludne povol, daj mu na obed len mrkvicku, lyzicku, dve, netrap ho, dokrm mlieckom. Postupne pridavaj, aj na jedle aj na objeme. Nema vyznam podla mna do neho pchat, ked mu to zjavne vadi. Pre istotu by som sa poradila s dr.
Ja som jej v takom čase dávala často jabĺčko to jej chutí dodnes a papká aj zeleninku 🙂
Tak ho nechaj chvilu... Asi experimentuje s chutami.
..no čo..asi bude mäsožravec.. 😀
Podla mna mu daj to co akceptuje. Aj keby prechodne neakceptoval nic okrem mlieka, nie je to problem, pokial netrva dlho. Casom ho to pravdepodobne prejde. Ja by som ho do nicoho nenutila, ani neskusala nejake triky dostat donho to co nechce. S tym mozes dosiahnut akurat to, ze tie jedla bude odmietat este viac a dlhodobo. Kludne mu daj ovocie ak to zje. Ja nesuhlasim s nazorom, ze pokial sa zacina prikrmovat ovocim potom dieta odmietne zeleninu. Ja si myslim, aj sa mi to osvedcilo, ze dietatu treba davat to, co mu chuti (samozrejme v ramci zdravych jedal), bude mat radost z jedla a kedze deti su zvedave pravdepodobne bude mat chut objavovat aj nove jedla. Mozes skusit aj zmenit konzistenciu jedla, nemuis sa bat ani kuskov, pokial su namakko uvarene ze si ich dokaze dasnami a jazykom roztlacat. Ja som nikdy nic nemixovala okrem listovej zeleniny a prikrmujem od 4m. Maximalne som to roztlacala vidlickou alebo maso nakrajala na malinke kusocky. (https://www.modrykonik.sk/forum/tema/baby-led-w...) Nikdy sme nemali problem s dusenim alebo zabiehanim jedla a maly dodnes najradsej papa sam rukami. Ak sa nijak nepohnete, mozes skusit prejst na tyzden-dva uplne na mlieko a potom zacat s prikrmovanim ako keby odznovu. Dalej, moze odmietanie jedla (lyzicky) suvisiet aj so zubkami, v tom pripade sa to samo upravi po prerezani zubu.
od 3 mesiaca davas uz zeleninku hmmm
asi ho boli brusko, mi sme nic nedavali do 6 mesiaca sme mali prisny zakaz
susedovej dcere tiez davali od 3 mesiaca a dodnes ma problemy zo zaludkom....
ale jedno vlastne ja osobne by som sa radila s lekarom......