Ahojte, chcem sa spýtať, ak dojčím svojho 5 mesačného chlapčeka a chce papať ešte stále každé dve hodinky a to aj v noci, sem tam vydrží tri, tak je to v poriadku. Čo dávate takým deťom na noc nejaké kašičky, prosím napíšte mi či je to vhodné už tak skoro mu niečo dávať večer, alebo nie. Ďakujem
To, že tvoj syn chce papať každé dve hodiny je u dojčeného dieťatka normálne. Materské mlieko je ľahšie stráviteľné ako umelé a neobsahuje sedatíva. Pokiaĺ nie je medicínsky dôvod na dokrmovanie, malo by sa výlučne dojčiť do šiestich mesiacov. To, že dáš malému večer kašu ešte nezaručí, že ti bude spať celú noc alebo bude menej často piť. Od šiesteho mesiaca začnete pomaly s príkrmami a budete dojčiť menej (možno) 😉
môj malý má 4 mesiace a tiež sa dožaduje mliečka aj 4x za noc. Keď bol menší, tak to bolo len 2x za noc. Možno tým, že je väčší, tak je hladnejší. Tiež som rozmýšľala nad niečím, čo by som mu dávala papať večer pred spaním, aby nebol taký hladný. Môj známy dokrmuje obdobou Sunaru a 4-mesačná malá mu prespí od 23:00 do 7:30...a to už dva mesiace.
Som matka troch deti, ktore boli plne dojcene do siestich mesiacov. To, ze das vecer kasu, ti nezaruci, ze dieta bude dlhsie spinkat a nebude sa dozadovat mliecka. Kedze maly tolko papa, mas asi dost mliecka a to je najdolezitejsie. Nic lepsie stravitelne pre neho neexistuje. Od 7. mesiaca zavadzaj postupne prikrmy, ale dojcenie by malo byt sucastou jeho stravneho rezimu co najdlhsie. Ako povedala moja alergologicka pri mojom druhom dietati, ktore malo nabeh na astmu, keby nebol dojceny, skoncil by v nemocnici a nie u nej. Vsetky maju po mne a muzovi predispoziciu na alergie. Sme totiz tie "stastne " sunarove deti. V 70. rokoch sa dojcenie nenosilo. Teraz ma moj najstarsi len lahku formu atopie, staci premastovat, stredny je uplne v poriadku a u najmladsieho som zatial nic nespozorovala. U starsich som si davala pozor na citrusy a ine alergeny. Najmladsi zje vsetko. Snazime sa ovsem v rozumnej miere. Cize zaver z mojho prispevku dojcit co najdlhsie. Ono sa ti to raz vrati.
Nam povedala primarka ked som bola smojim synom n kontrole na 3 mes.ze uz nesmie papat kazde dve hodiny ze mu mam robit vacsie odstupy teraz mal 5 mes.a papa kazde 4 hodiny vnoci len raz.ale nekojim je na um.podla mna uz nemas dost mliecka ci ? A kasicku sem tam uz davam .
@nervacik22 my sme na tom rovnako, my dokonca papáme každú 1,5 hod. a v noci tak každé 2 hodky.... už som si zvykla..kojenie je aj o tom, že drobec sa chce pritúliť, pomaznať cítiť ma,...
@nervacik22 aj moja 3 mes. dcéra by stále jedla každé dve hodky. My ju dokrmujeme nurilonom 1 bo mali sme a máme reflux a ked jej cez deň dáme ten nutrilon zahustí ju a negrcká toľko. Ale podla mňa kludne mu daj aj neakú kašičku ked je taký hladoš. 😉