Ahojte, babo ma 5 mesiacov nieako sa nevieme naucit papat. Robime zeleninku na pare skusali sme aj klasiku uvarit vo vode, ci mixovane alebo popucene nezje viac ako 4 lyzicky a to len zemiak mrkvu a batat. Viete mi poradit? Dakujem
@lucka2506 keby ti 5 mesačné nezjedlo ani lyžičku, je to v poriadku. Ono sa s jedlom len zoznamuje, nie je ešte určení na zasýtenie dieťaťa.
@lucka2506 ahoj. Presne tak ako pisu vyssie. Chce to vas a veeeeelmi ale ze veeelmi vela trpezlivosti... ja prikrmujem od ukonceneho 4.mesiaca /je iba na UM/ a prve 3 tyzdne to bol boj..nezjedla viac ako 2-3 lyzicky a ak ano.len poleziacky. Teraz ma 5 mes a skoro 2 tyzdne a uz ako tak pekne papa.. zacala som davat aj kasicky zozacoatku ju z toho akurat nspinalo /prvy tyzden/ a teraz uz celkom fajn 🙂 nevzdavaj sa. Chxe to cas. Nenut dieta papat...ine by bolo ak ny ti odmietalo babo aj mliecko 🙂
@lucka2506 Neboj sa, je to v poriadku. Dieťatko sa zoznamuje s novými chuťami, je úplne v poriadku, ak mu nebude niektorá zelenina chutiť a bude ju odmietať a aj možno vypľúvať. Hlavne dieťatko netreba nútiť do jedenia a treba iba trpezlivosť. Aj tvoje bábätko sa rozpapá, uvidíš. Len veľa veľa trpezlivosti 🙂
@lucka2506 Naša malá má sedem mesiacov a o jedlo zatiaľ nejaví záujem skoro vôbec. Tiež mám sklony robiť si starosti, ale pediater hovorí, že to je úplne v poriadku. Z času na čas jej skúsim niečo dať, mrkvu alebo batat... Ako píšu baby vyššie, hlavne dieťa nenúť - ponúkni a sleduj, či chce.
Je to uplne normalne. Dcera jedla mega porcie od 4 mesiacov. Syn zacal tak naozaj jesta nie len ochutnavat a so smiechom vypluvat niekedy v 7 mesiacoch.
@lucka2506 je normalne ze na zaciatku papania prikrmov dieta spapa len 4 lyzicky, stale je pre neho zakladom mliecko, to sa postupne zmeni... Netlacit, dat 4 lyzicky dopapat mliekom... Preto sa to vola prikrm