5,5 mesačný začal jesť príkrmy a odmieta mlieko

katka123456
4. apr 2014

Maly ma 5 a pol mesiaca. Pred dvoma tyzdnami som mu zacala davat zeleninovy prikrm. Tyzden vsetko fungovalo, no tento tyzden mi zacal odmietat mlieko. Proste par krat potiahne a vyhodi flasu z ust. Skusim dat znova, zasa potaha a zasa vyhodi. Vypije ho aj o dost menej ako predtym (asi len 80 ml na jednu davku). Davam mu dost velke pauzy medzi jedlom, no nepomaha ani to. Hladny je, lebo place, no flasu stale vyhadzuje. Skusila som aj vacsi cumel na flasu, no nechcel ani tak. Stalo sa to niektorej z vas? Ako ste to riesili?

kkristin
4. apr 2014

@katka123456 bud rada ze chce jest normalnu stravu a nema opacny problem... nech papa prikrm a kase ved to nevadi ze mlieko bude menej....nas maly od pol roka ziadne mlieko nepil a je uplne v poriadku.

katka123456
autor
4. apr 2014

@kkristin lenze to sa zatial neda, ho drzat cely den na zelenine. a hlavne ma stvu tekutiny, lebo caj, ani vodu vobec nechce.

katka123456
autor
4. apr 2014

@kkristin a co si davala tvojmu malemu, ked odmietal mlieko?

stefka33
4. apr 2014

@katka123456 Skúšala si mu mlieko osladiť? Poprípade mu do neho rozmixuj trochu banánu. A čo kaše? To nedávaš? Polievku rozmixovanú s kuracím, teľací, morčacím? Kopec detí nechce mlieko, tak zaraď viac príkrmov a nemusia byť len zeleninové.

84verca84
4. apr 2014

U nad bolo to iste.asi mesiac. Kupila som jej ryzovu kasu. Robila som jej ju redsiu do flase a pridavala presnidavku. Zjedla. Pripadne aj aj obycajnu krupicu (robenu vo vode) do flase redsiu tiez z prednidavkou. Ale potom ju to preslo.

kkristin
4. apr 2014

Ja som mu rano zacala davat kasu obed prikrm caje vecer tiez prikrm alebo kasa...mozes mu mixovat zeleninoce polievky a bude mat tekutiny...vyvar bio a podobne....mlieko dieta zas tak velmi nepotrebuje...

kkristin
4. apr 2014

@katka123456 ja som robila domace kase nemam rada kupovane maju vela cukru a presnidavky som tiez robila doma....nakrajala ovocie udusila na vode rozmixovala a hotovo

katka123456
autor
4. apr 2014

@stefka33
@84verca84 baby, ja viem, da sa vymysliet vselico. ale ked mne to pride take rychle, ze priprmujeme len dva tyzdne a hned odstavime mlieko a bude papat len lyzicou. som si myslela, ze to pojde tak postupne. najskor jeden (zeleninovy) prikrm, potom po par tyzdnoch ovocie, potom kasa a tak. a caj mi vobec nechce, tak sa bojm, aby nemal malo tekutin ☹

stefka33
4. apr 2014

@katka123456 Dačo piť musí. Skús iný čaj, alebo viac sladký. Kaše môžeš robiť do fľaše také riedke a kašičkový cumlík. Možno sa o týždeň spamätá a začne zas piť mlieko. Ryžový odvar skús. O kaši Sinlac si počula? Skús si o nej dačo vygoogliť. Obsahuje bielkoviny a je nemliečna, pre alergikov. Veľmi výživná a chutná.

dariana263
4. apr 2014

moja nepije od pol roka ziadne mlieko,chodime aj na gastro a ma perfektne vysledky(podla lekarky este lepsie ako dojcene deti,kedze ma prisun vitaminov z ´normalnej´ stravy),mlieko nahradzujeme kasou,varime mliecne polievky -cize do varenia pridavame smotanu a mlieko,papa jogurtiky a syry..........a prajem vela sil 😉 ,lebo mna to stalo dost nervov 😒

katka123456
autor
4. apr 2014

@dariana263 smotanu este zrejme nemoze 😒 skusim zajtra prvu kasu, ked mlieko znova nebude chciet. ani jogurty a syry este nemoze. ked bude vacsi, bude to lahsie.

@stefka33 skusim iny caj, aj kasu zajtra skusim. este ma napadlo, ze skusime ine mlieko. teraz papa HAckove, mozno mu len proste prestalo chudit, ked uz opacil aj nieco ine.

katka123456
autor
4. apr 2014

@dariana263 prosim ta, aku kasu si davala v pol roku?

stefka33
4. apr 2014

@katka123456 Ešte ma napadlo či nemáš prístup ku koziemu mlieku náhodou. Mám viaceré odozvy, že detičky, ktoré nechceli mliečko z lekárne, tak na kozie zareagovali dobre. Treba ho trošku nariediť vodou. Môj mal na predpis sojové, ale prešli sme na kozie potom. Pri kozom mlieku treba doplniť železo príkrmamy napr. špenát.

dariana263
4. apr 2014

@katka123456 nechcem zo seba robit mudru,ale moja dcerka mala tu smotanu a jogurty od gastro lekarky povolene(syr papala az neskor) a je chvalabohu v poriadku,lebo kebyze ti to mlieko uplne odmietne ako nasa,tak to nemas na vyber a ten jogurt mu das,lebo nieco papat musi,nasa dcerka jeden cas odmietala aj tie kase,takze sme si to pri nej ´uzili´..........

sense
4. apr 2014

take dieta este mlieko potrebuje, pokial nechce mlieko z flase, skus poharik s naustkom, moja mala ma taky poharik od styroch mesiacov...
a ked nebude ani take tak obilninove mliecne kase, a vzdy mu mozes dat aj do prikrmu mlieko....

...moja mavala take fazy ze mlieko vobec nie, potom zas len mlieko....

apropo neviem ake davas mlieko ale ja ked som zacala s prikrmami a zacala odmietat mlieko som presla z HIPP HA na obycajne hippko, lebo to HA bolo strasne nechutne....no a samozrejme zacina sa sladkou zeleninou, tak ta horcina jej prestala chutit, a ked sme presli z H. A . na normalne tak zacala zas pit

dariana263
4. apr 2014

@katka123456 davala som prvu kasu alebo ryzovu kasicku od nutrilonu alebo od nestle,na kasickach mas napisany vek/mesiace, od ktoreho moze papat dany druh kase,napr.od siesteho mesiaca moze papat kasicku s jahodovou prichutou(ina ma nenapadla 😉 ),u nas sa vsak ovocne kase neujali.......