Ahojte poraďte mi moja 4 ročná dcérka niekedy keď nemá náladu neje celý den. Váži 15kg je taká chudá že kosti jej sú vidieť. Doktor hovorí že je to v poriadku ale mne sa nezdá. Mali ste taký problém z deťmi ja som po kupovala voľno predajné vitamini skoro všetky ale nič. Ak viete o niečom čo by mohla pomôcť budem vďačná ďakujem.
dala si málo info, ak je podľa lekára v poriadku, tak je to "v hlave"
Ako je keď "má náladu"?
Ako je v škôlke?
Čo urobíš ak nechce jesť?
Ak ma v poriadku krvny obraz, ziadne intolerancie ani podvyzivu, ak sa dobre vyvija a ma dostatok energie, tak uz sa s tym treba asi len zmierit...Ja mam tiez takeho stihleho slabsieho jedaka a proste som pochopila, ze tabulky a moja predstava o dostatocnej detskej strave sa dost lisia od toho, co jeho telo realne potrebuje. Manzel bol ako dieta podobny, raz ho mama nechala, nech teda neje a on si este ani na treti den nic nepytal...Okolo tych 10 rokov vyhladol a teraz je velmi slusne a zje skoro vsetko. Chudy je ale stale.
@patka06 napríklad keď si zmysli nejaké jedlo ja jej ho pripravím zje možno polovicu toho jedla čo chcela no ďalej nič da si niekedy banán alebo jablko alebo nejakú sladkosť no čo si vypita ja jej dám. V škôlke zo začiatku jedla nejedla veľa ale aspoň ochutnavala. Ale teraz už neje vôbec a to tam je do 16:00 zje olovrant desiatu ale obed nie. Pani učiteľka povedala že si sadne prekrizi ruky a zatvorí oči, neplače len tak sedí a neje
@pribinak bola chudokrvna, pán doktor jej prepísal kvapky a tabletky teraz už je to v poriadku.
Žiadne sladkosti, neexistuje! Neje? Nebude sladke! U nás to funguje a zrazu to co bolo fuuuuj! je zjedene všetko. Nezjes obed? No kamosko, počkáš si do večere! Vy ako rodina mate akú stolovu kultúru? Je to bieda? Tak na tom popracujte! Vsimla som si to u viacerých. Mama takmer neje, otec je popri práci v stoji, spolocne jedlo pri stole - otec neľúbi to, mama si da smiešnu porciu aby akože jedla a dieta papa len nutelu s roztokom, lebo iné neľúbi! A takéto desiate si nosi do skolky.
Su výnimky, ked deti fakt divne jedia. Ake je logické, ked 3-4 dní neje, stiahne sa žalúdok a je ešte menej potom.
Opýtaj si po porade s lekárom Peritol sirup.
Deťom buď chutí jesť, alebo sú prieberčivé, alebo im nechutí jesť.
Pije ešte mlieko?
Ráno jej urob medovku čaj, jogurty a detské presnidávky zje? A obed musí zjesť aspoň polievku.
Druhé jej daj neskôr...
Koľko ma cm? Výška. 15kg nie je tak malo. Moja ma 5 rokov a možno o kg viac… je dosť vysoká… a je viac ako chlapci niekedy…
@svetlonos popravde ona má všetko čo len chce, povie mi čo chce jesť a ja jej to navarim a navarim to komplet pre všetkých ale ona si potom zmysli že to nechce. Má 4 roky a od malicka mala všetko nepoznala slovo Nie. Každý ju len rozmaznaval a dával jej všetko čo chcela len aby neplakala. No a teraz keď jej poviem Nie, alebo jej poviem že to musí zjesť tak začne plakal a plakat, kričať skákať no všetko do kopi. Až pokým nepoviem že dobre Áno. Problém je aj ten manžel jej vyhovuje vo všetkom a tak isto aj babky. Takže moje Nie je ako by nič
@brendaa bola kojena 3 roky, žiadne iné mlieko nechcela a do dnes jej nechutí. Ona niekdy si zoberie nejaký sladkosť a uhryzne si raz a má dosť. Už jej ani nechutia momentálne posledný týždeň je banány a hrozno to jej teraz chuti. A jedlo hranolky a to si ich dá len páru, rohlík z maslom nič viac, a špagety. Keď navarim niekedy rizu z mäsom a k tomu hranolky ona si dá len rizu hranolky a omáčku mäso neexistuje aby zjedla. Mäso je len vtedy keď urobím rezeň. Ináč vôbec, zajtra s ňou idem k Dr. Lebo už to ďalej nedávam, ona proste ma 4 roky ale to jedlo akým spôsobom je a koľko to je ako pre pol ročné dieťa. Aj pokrycim na ňu niekdy no potom už má nechce chce babku otecka.
Čím viac píšeš, tým viac mám pocit, že to to nie je zdravotný problém, ktorý vyrieši pediater.
Tu je chyba "v systéme" , krikom nič nedosiahneš, že zje ryžu s omáčkou bez mäsa, nie je taký veľký problém -sú obdobia, keď deti mäso nejedia - napriek tomu sú zdravé.
Pripravuj jej pestrú stravu. Potraviny s vysokým obsahom železa.
Jedlo pravidelne 5x denne,ale nerieš na silu - sadnite si spolu k jedlu, koľko zje toľko bude. ak zje málo, nedostane sladkosť.
Skús rozpísať aký má jedálniček za celý deň: raňajky - desiata - obed - olovrant - večera
Autorka,
chod ku psychologovi - idealne nech je to muž!
Popis mu problem a on ti pivie, co treba robiť. Pusti aj youtube (Jiŕí alebo Jan) Halda. Meno si nie som práve istá. Je rodinný výchovný poradca uz roky rokuce.
Deti potrebujú hranice !!! Ma to inak katastrofálne následky pre nich.
Kompetentní vám poradia aj vysvetlia ako ďalej. Ešte nie je neskoro, potom až bude pruser!
Zazila som a to boli tip top rodicia s respektujucou výchovou, len pár vecí prehliadli aj keď robili v dobrom duchu.
Ten priekak mal u dieťaťa ohromne rozmery, plus adhd a jedna porucha. Síce žiadna mentálna, dieta nadpriemerne inteligentné. No ta porucha bola triger, co všetko zhorsovala.
Psycholog povedal - dieta nema v skutocnosti hranice q potrebuje ich. Na ozvy pojlad zlaté dieta, ziadne ze robi zle kde príde a nevie sa slušne xhovat. Naopak, zlatíčko vonku doma už o inom.
Ries to a potom povinne aj s muzom k psychologovi. Preto chlap, lebo jeho muz bude zrejme viac akceptovať.
A pidla uváženia potom aj dieta - pravidlo tretej osoby, psychologive reci orijme inak ako vaše začiatkom.
Ach jaaj, viem pochopiť ze ťa to rozčuľuje a trápiš sa preto. Urcite pediater nech vezme krv, a ozaj ten Peritol pomáha, deti sa po ňom rozpapajú.
Často deti odmietajú mäso... Skús jej na také mini-pidi kúsočky nakrájať... S omáčkou s kašou, ryžou...
Ja som mala priebercivé deti, som podobná dodnes aj deti.. muž detto...
No umna bol problém ze som necítila hlad,... Jedla som, lebo mi mamka dala...
Skús varit čo jej chuti, kúp nový riad pre dcérku...
Ráno bylinkový čaj, pečivo, jogurt, kakao..pečivo na kúsky nakrájaj.... Niektoré deti nevládzu žuť, nevedia, nechcú... Tvoja je na tom ako?
Nejedla dlho mixované?
Náš má 4,5 a 17kg, aj to ledva. Tiež neviem čo robiť, krvné výsledky perfektné. Neje v škôlke, neje doma, so všetkým má problém, sladkosti sme stopli. V škôlke napr zje ryžu, mäso nie, polievku nie, zemiaky nie. Stále majú chleby s nátierkami, to neje odjakživa. Kks, tiež sa poteším rade.
@brendaa Peritol je sedatívum a antihistaminikum. Nemyslela si Pediakid?
@drahomirrra veď predsa píšem po porade s lekárom a je na iba predpis, ktorý vie, že tento liek je aj na podporu chuti do jedla.
Krvny obraz má aký?