ahojte 🙂 viem, že podobných tém je tu dosť, ale už som zúfalá, tak tvorím ďalšiu.. mám 4 mesačného syna, ktorý posledné týždne dosť vymýšľa pri papaní.. ale posledné dni je to hrozné.. napr. v sobotu sa poriadne napapal o 3tej v noci a potom až o 3tej poobede - áno, po 12 hodinách ☹ pomedzi to, som mu aspoň "dobrovoľne nasilu" lyžičkami vtlačila do gagorika 2krat po 50 ml mliečka, nech ma aspoň dačo v brušku.. papkame kombinaciu UM a MM, keďže môjho mliečka máme málo.. no a náš truc vyzerá tak, že ako nadíde čas kŕmenia a malý vidí fľašku a nedajbože sa mu ju snažím dať do pusy, tak strááášne plače a hemží sa ako taký červík.. potom niekedy po polhodine, niekedy po hodine a niekedy vôbec - sa mi nejakým zázrakom podarí, že fľašu "chytí" a napapá sa.. gale ten cirkus kolo toho, akože fuuu :( niekedy pekne papkal aspoň v noci - keď bol taky zaspatý - ale túto noc už ani to, zobudil sa o 3tej a o fľaške ani počuť, tak som ho uložila späť do postieľky, potom sa mlady pan zobudil o 5tej, čiže ďalší pokus na krmenie, no a to sme už dali boj, reku veď niečo jesť musíš a niekedy pred 6tou vypil 100ml.. inač je ale spokojný, usmievavý, vlastne skoro vôbec neplačeme.. ale aj tak - pomoooooc.. dá sa s tým niečo robiť? čítala som o dojčenskom štrajku, ale neviem či je to zrovna to.. pls help 😖
@stanislavao tak pardooon, ze neviem, od kedy dieta trucuje.. a cas krmenia znamena cca po 3-4 hodinach od predchadzajuceho.. myslis ze je to skoro? keby som mu papat nedala, tak by si podla mna nepytal aj 6 hodin a to sa mi zda dost vela na take male mimi, aby tak dlho nejedlo, ci?? a mliecko mu doteraz vzdy chudilo a ako som napisala, pije aj moje a moje aj UM a nikdy s tym problem nebol.. a odmieta aj to moje, takze myslim, ze v tom problem nebude..
@oliq ale moze byt v tom problem. moze mat alergiu na mlieko. ved preco sa pytate na mk a nejdete k lekarovi. ved tu vam nikto odborne neporadi. a to je velmi male dieta na to, aby ste tu skusali kadejake "rady", co vam niekto povie. a ako moze 4 mesacne dieta trucovat? ved je to babatko, co ma horko - tazko svoj rezim a nie, aby trucovalo.
sorry, ale keby mal alergiu, tak by mu asi nieco bolo, nie? no on je uplne v poho, len vymysla pri papani.. a preco sa pytam na mk? lebo sa tu kazdy pyta, ked nieco potrebuje vediet, ci? ved na to to tu je.. a este raz sorry, ze neviem od kedy moze dieta trucovat.. su na to nejake tabulky? 😀 proste keby si maleho videla ako vymysla, tiez by si zvolila takyto "nazov".. takze tak
aho mala by si ist pediatricke alebo aspon zavolat lebo urcite to nie je normalne za mesiac dva zacnes prikrmovat zeleninou aby ti pekne papkal popripade mu zmen UM a ten jazyk pozri aj moj maly mal biele a doktorka mi dala taku fialovu vodu a vytrela som mu za kazdym papkanim plienkou 🙂 🙂 🙂 a ozaj take male dieta netrucuje keby si videla mojho 14m ten sa hadze az o zem potom si len uzijes ale vsetko s usmevom a mozno by radsej dudusku tvoju ako flasku vies chlapi 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
toto sme mali od narodenia aj my.......................preto si odsávam už 8 mesiac..........teraz má malý 11 mesiacov a cez deň nedá kvapku mlieka do seba, iba večer a v noci................čo som sa ja naplakala pre jeho jedenie....................ked bol babätko jedol každé 2 hodiny a dalšie 2 hodiny som mala ja stres, či bude jesť........a takto pokračujeme dalej aj príkrmami...nasilu...
@renata5 ahoj 🙂 buduci tyzden ideme k pediatricke, tak sa na to spytam.. ono som mozno len vyhukana, lebo ako uplne male mimi papal kazde 2 hodinky, volali sme ho maly svajcar, lebo bol fakt presny :D no a teraz ked po 5 hodinach nechce nist, tak som z toho trolinku vystreskovana.. ale hadam bude OK 🙂
@anetkaadamko ahojky, aj my sa odsavame a presne, ked bol maly babatenko, tiez papkal kazde 2 hodky a teraz takto vymysla a ja mam z toho mensi stresik.. tak ale hadam sa umudri 🙂 a pytala si sa na to pediatricky? co ti povedala? my tiez za chvilu zacneme s prikrmami, tak som zvedava, co to bude 😖
zmen mlieko asi mu nechutí. naša tiež ked sme zmenili značku, tak sa odvracala od fľašky aj napriek tomu, že bola hladná. a nechcela flašku.
@anetkaadamko ahoj to ti nezavidim ja vravim radsej 20deti ktore jedia ako 1ktore neje ja som s malym nikdy nemala problem ked bol chory alebo ked mu isli zubky ale aj vtedy jedol no nie tolko ale teraz ma 14m a krasne papka na obed spapa aj dva taniere polievky a druhe komplet drzim palce aby sa rozjedol lebo fakt su to nervy 🙂
@oliq Ahoj presne viem cim prechadzas a co prezivas, kto nezazije nepochopi a moze tvrdit co chce 😒 My sme sa takto trapili a trapime stale od 2 mesiacov ak nie aj skor, a doteraz uz ma 6 mesiacov a mliecko pijeme iba v spanku ako nahle sa zobudi je dojedene. A to ako ti tu pisu, ze asi babo nieje hladne hm no tak asi si nepresli tym cim si prechadzas, kedze nasa by dokazala nejest vobec, keby nemusela jest je to najstastnejsie dieta na svete. Teraz mame uplne rozhodene spanie, spi mi iba pri flaske s mliekom a potom ho cuca hodinu dobre citas hodinu pije mliecko a pri tom spi ak sa zobudi skor uz sme dojedli ☹ Co som si ja poplakala uz aj depky mavam z toho tesila som sa na prikrmy ale to je nula bodov aj pri tom mi reve no strasne kazde nase susto je boj o zivot, trapenie strasne, prajem Ti len pevne nervy, nic ine Ti neostava. Inak my sme boli u lekarov, u liecitelov, u kyneziologicky a kazdy nam povedal, len trpezlivost a vydrzat zial je to boj ☹
@anetkaadamko U nas to iste uz som o tom pisala aj diskusie a nitko mi nevie poradit nikto je to trapenie
@oliq prepáč ale súhlasím s @stanislavao ... 4m bábo nevie, čo je to trucovanie a ak sa ti zlostí pri jedení, ak odmieta fľašu nerobí to z trucu 😒 ak to trvá len krátko, nestresovala by som sa...možno je to len prechodné...aj staršie deti majú niekedy dni, že nejedia skoro nič /jedno také obdobie sme mali nedávno 😉 / ...ale ak to trvá dlho, skúsila by som sa poradiť s dr...možno mu pitie mliečka spôsobuje nejaký problém v brušku a preto ho odmieta, možno mu vadí druh mlieka /vraj sa to občas stane, že bábo po čase chce zmenu/ ... písala si, že dávaš aj UM aj MM...materské dávaš tiež z fľaše alebo kojíš a potom dokrmuješ? nevadí mu fľaša? teda typ cumlíka? nepotrebuje už väčší? je milión dôvodov pre ktoré dieťa ako si písala "trucuje" pri jedení ... len to chce prísť na to, prečo 😉 držím palce 🙂
@yesno22 Poviem, Ti, ze my mame to iste co @oliq a teda nic nam nikde nezistili a co mame flias a cumlov to nema asi ani jeden obochod. Kazdy lekar nam len povedal, ze sa s tym nestretol ,vydrzat ved dieta pit mlieko vecne nebude takze asi tolko , preto by som sa rada dozvedela, ked mame mnozstvo vysetreni za sebou a o zmene mliek znaciek cumlov a flias ani nehovorim, preco takto nasa tiez strajkuje uz od asi jej 6 tyzdnov az 2 mesiacov, ale odpoved som sa este nedozvedela a asi ani nikdy nedozviem 😕 Preto chapem cim si prechadza @oliq a myslim, ze to, ze povedala, ze jej dieta trucuje az tak doslovne nemyslela 😉 Len tu si clovek musi davat pozor na slovicka 😕 😅
@oliq My sme mali presne to isté...A tiež po HA ale Bebe...ťažko si na ňu zvykla, no ako začala jesť príkrmy, odmietala mlieko...akonáhle videla ruzovu flasu, koniec...hystericky zachvat...ale ked som to preliala do tej, kde ma cajik, papala 😀 ale je pravda, ze to mlieko je nechutilo...tak som prešla na obyčajnú Bebu a to si mala vidieť.. 🙂 ale strašne grckala po nej....teraz sme už na pokračovacej, dala som jej France Lait a po probléme...chcem ju naučiť na cumeľ-prechod k hrnčeku a to je zase fuj fľaša 😀 tak zase začína šaškovať a musím je to dať v jej obľúbenej fľaške 🙂
@cherry1981 ahoooj 🙂 dakujem za tvoju reakciu a ze nie som sama.. nas maly ma dni, ked sa mu papa lepsie, niekedy je to des.. a presne som nemyslela doslovne ze trucuje, proste pritom vymysla, place, mrvi sa, no ved to poznas :( tak len silno dufam, ze ho to coskoro prejde.. mna len strasi to, ze doteraz papkal tak pekne, fakt ukazkovo pravidelne, no a posledne tyzdne sa to dajak dototo a posledne dni to bolo take zle, ze som sem az musela napisat.. a prva reakcia ze "dieta trucuje od 1,5 roka" tak to ma dostalo 😠 dufam ze sa ti malinka coskoro rozpapa.. a pribera pekne? a pediatricka ti co na to povedala? ze je to normalne ci ?
@yesno22 ved ja som nemyslela, ze umyselne trucuje.. len ma mrzi, ze mi donedavna tak pekne papkal a teraz? ako som pisala, v sobotu sa pekne napapkal po 12 hodinach a to sa mi zda na take male mimi dost dlha doba bez mliecka.. a ked som mu davala flasu, tak si mala vidiet ten plac a krik 😨 a potom mi niekto napise, ze preco hned pisem na mk.. a kam mam pisat? na ministerstvo? 😀
@oliq ahoj. presne viem o čom hovoríš. nám tento stav odišiel minulý tyzden. malý mal presne tieto príznaky. este som ho len chcela položiť do ,,papacej polohy,, a uz vrestal ako keby som ho z kože drala. niekedy som ho musela postojačky natriasat a pri tom mu ponúkať fľašu. vydržal aj 8 hodín bez jedla a bez akéhokoľvek priznaku hladu či nervozity. bola som z toho úplne hotová. pediatricka povedala že kým pribera tak je všetko v poriadku. skúsila som mu aj vymeniť mlieko (my sme na um) ale tým som si len spôsobila že prestal kakat a papanie prebiehalo rovnako. tak som sa vrátila k starému mlieku. nám tento nepapaci stav trval približne tri tyzne. ako to prišlo tak aj odišlo _ z ničoho nič zacal zase pekné papat. želám pevne nervy 🙂
@oliq Mudr? Ta ked som jej povedala, ze mala mi pije mlieko iba v spanku a pije ho hodinu tak mi povedala, ze co je na tom, ze nech ju krmim v spanku, a ja ze je to otravne hodinu sediet pri mlieku 6 krat denne to je 6 az 7 hodin denne krmim a to doslovne tak mi povedala, ze nech si to skusim uzivat ze je to nase posledne dieta(tretie), takze asi tolko ale boli sme aj na gastre, aj na sone, aj na krv, moc a nic jej nenasli, skusili sme menit flasky, cumle, mlieko a nic nepomaha len ten spanok 😒 A strasne som sa tesila na prikrmy, ze snad to bude lepsie uz dva mesiace bojujeme s prikrmamy 😒 No uz som zrela na psychiatriu a dakedy mam pocit ze sa z toho zblaznim. Mne nasa nikdy poriadne nejedla, uz v porodnici sa mi neprisala a odsavala som jej mlieko a to mi 50ml pila pol hodinu takze my sa trapime takmer od narodenia ma 6 mesiacov takze uz som dakedy na pokraji zrutenia. Este ze mi mm velmi pomaha inak by ma asi odviezli 😀 😀 Nie raz mi prasknu nervy, a potom mi je to luto, ze sa rozculujem 😒 Zatial klop klop mi pribera pekne, ale len naozaj mojou snahou a trpezlivostou do nej dostat mliecko. Bolo obdobie ked mi cez den skoro nic nepila tak som si davala v noci kazde dve hodiny budiky a davala jej v noci. Teda je to nase tretie dieta, ale s takymto niecim som sa pri prvych dvoch nestretla. Drzim Ti palce aby sa to u Vas upravilo, mozno je to len chvilkovy strajk a prejde to u nas uz tomu neverim, zial 😒 A inak tu si musis davat pozor na kazde slovicko co povies, lebo rychlo moze byt pouzite proti tebe 😀 😉
@bambulka248 tak takto preeeeeesne prebieha nase krmenie - papacia poloha a uz tu mame rodeo 😒 a takisto - dlhsia doba bez papania a nas maly spokojny, usmiaty a papat? naco? 😕
@cherry1981 nak najprv k tej dr.. toto nase zdarvotnictvo je tak ezas bomba, ze dovi dopo.. my sme prednedavnom mali trochen kakacky (tak7krat denne, najrprv zelene, potom hlienovite), tak ako sa mi maly za pol hodinu 3krat dokakal, dobehla som s vyplazenym jazykom k nasej dr a ta s usmevom na tvari a kludom anglicana ze "odneste si stolicu na hygienu a to moze mat aj rotavirusy a hej moze to byt nebezpecne" akoze vrrrr 😠
a je mi luto - mas to s krmenim o dost horsie nez my :( sediet 7hodin denne pri malej a krmit ju a ked mas este 2 dalsie bambule,ktorym sa treba venovat, no joooj ☹ a to s tym neprisatim a odsavanim poznam uplne dokonale - dodnes odsavam tak 8x denne, aby mal maly aspon co-to fajnove a tak raz max dvakrat davam UM, lebo mu uz na jeho davky nestiham..
a na slovicka si uz budem davat pozor - je to tu horsie ako na vypocuvani :D mna dorazila hned prva reakcia - ze ako si dovolujem tu vobec pisat a ze ci viem, od kedy deti trucuju :D no som sa pobavila :D
@oliq a neboli ho brusko? Moja je sice kojena ale prsnik odmietala ked ju bolelo brusko,neskor som zistila ze ma alergiu na kravske mlieko,teda ked ja zjem nieco mliecne alebo vypijem mlieko...trvalo to prve mesiace,mliecne som vsetko vysadila a teraz je uz dobre uz s tym nema problem. Nemoze to byt aj vas pripad?
4 mesačné dieťa trucuje? počkaj keď bude mať dva 🙂
@lenka110611 no tesim sa na to 😀 a asi som (ako som bola upozornena) nezvolila najstastnejsi vyraz ze "trucuje" - proste malinko pri papani vymysla a dokaze nejest cele hodiny :P
4 mesacne dieta netrucuje. je velmi malicky na to, aby trucoval. to mozete hovorit, ked bude mat rok, ze trucuje. co znamena, "ked pride cas krmenia"? dieta ma jest, ked je hladne. ak to nechce, tak asi nieje hladny. dalej, ked nechce to mlieko, tak mu asi nechuti. skusili ste ine mlieko? hovorili ste o tom pediatricke? treba sa poradit tam, mozno mu nieco je, ze mu je z neho zle, nevie ho stravit a preto ho nechce jest. treba hladat pricinu nechutenstva a odmietania mlieka.