Ahojte baby, pisem sem namiesto mojej kamaratky, kt.je momentalne v nemocnici so svojimi detickami - dvojicky ukonceny 4 mesiac. Baby jej zacali odmietat pit mliecko az nakoniec skoncili v nemocnici kde im zistuju v com je problem a samozrejme nasadili infuzky. ☹
Baby boli narodene predcasne v 34tt (jedna z nich mala velmi nizku porodnu vahu tusim okolo 680g). Pekne priberali, papkali materske mliecko (kamoska odsava) a dava im to flasou. Posledne dni zacali strajkovat a odmietat materske mlieko skoro uplne. Dokazala ich nakrmit v noci ked spali, ale teraz zacali odmietat mliecko aj v noci. Samozrejme vyskusala vsetko ... UM, primes do materskeho mlieka co jej predpisala pediatricka ...atd. ale nic nezabera. Jedine co vypiju je voda. Jednej z dievcatok sa zacali vyhadzovat flaky na telicku - vyzera to ako ekzem, ale este nevedia co to je. Baby okrem standarnych liekov ako Vigantol, Kanavit beru este zelezo a vitamin C.
Viem, ze je tu vela tem o nepapkani deticiek, ale kamoska nestiha citat a hladat, preto som je navrhla, ze to napisem ako zvlast temicku kde si bude vediet precitat odpoved. Ak ste mali podobny problem budem rada ked sem napisete Vase skusenosti, rady, odporucania. Momentalne jej upravili stravu a riesia ci nemozu mat deticky alergiu na laktozu, vajecny bielok ... z jej mlieka. Mna to prekvapuje, lebo som vedela, ze dieta nemoze mat alergiu na taketo latky z materskeho mlieka, ale mozno mam nespravne informacie. Ak by tu bola aj laktacna poradkyna zaujimali by nas jej skusenosti, odporucania. Baby uz maju ukonceny 4 mesiac.
Ak budete pisat, prosim piste odpovede na @kajka39 - takto to rychlejsie najde 🙂 🙂 🙂 Dakujeeeeeeeeeem!!!!
@anjelicek26 @kajka39 ďakujem za radu..áno dufame, ze v nemocnici na niečo prídu. Myslím si, ze Kajka to brala zo začiatku v pohodicke, podľa potreby dokrmila večer. Lenže potom už začala štrajkovať druha dcérka a to už sa musí riešiť. Baby sú veľmi drobné, plus predciastniatka, pekne nabrali váhu po pôrode, aby mohli ísť z nemocky domov.
Určite sa bude riadiť odporucaniami lekárov, ale hlada-me akékoľvek skúsenosti mamiciek, kt. možno riešili niečo podobne.
Viem, ze lieky vysadzala, ale nemôže to robiť sama od seba, lebo to ma na predpis. Ešte predtým som jej poradila dať namiesto vigantolu D vitamíny od Jamesonu, mala by to byt prirodnejsia forma....
Ahoj
@anjelicek26 dakujem za rady, zatial sme 3den v nemocke. Na nic sa nedoslo zatial. Obe dostali po 1x infuziu glukozu. Krv,moc negativne. Stolicu mali riedku a velmi hlienovitu, ktora sa im nepozdava, zatial vysledky nie su.
Mne nasadili dietu pre kojace matky a vysadili mliecne potraviny. Dnes sa zacal ich prijem potravy zlepsovat... snad sa to zlepsi, malej zacervenanie pomaly ustupuje, ked sa napije mliecka opat sa mierne scervena na tvaricke.
J a osobne si myslim, ze je to sposobene mliecnymi vyrobkami ktore soom jedla a male to dostavali cez materske mlieko, zatial je to len moj subj.nazor.
Ak by ste mali s podobnym problemom skusenosti napiste. Dakujem
@lenka_21 dakujem za pomoc, nas problem si opisala presne.
Baby od 3ho mesiaca zacali v papani stagnovat hlavne vacsia, najskor svoje davky nedopapali troska, neskor aj polovicu nechali. Kedze vonku boli horucavy myslela som si,ze i nechuti preto. Nakoniec sa davky postupne znizovali na max 40-50 ml niekedyaj menej, prirastok vahy na 1tyzden bol 60-70g co je naozaj malo, preto nam dr.pridala do mat.mlieka Fortifikat, ale nic sa nezlepsilo. Navyse sa jedna z nich cela vyhadzala,po velom tele mala krupicu, tvar celu cervenu-podozrenie je na atop.ekzem vraj. Hnacky,bolesti bruska,koliky nemali,ale ani hlad ich vobecnetrapil.... Museli sme d0 nemocnice. Davky v nemocke nadalej sialene nizke od 10-40ml. Na 3den sa baby od polnoci rozjedli viac od 40-90ml
Myslim,ze to je sposobene stravou, aj ked som od porodu nic nezmenila nieco im evidentne skodi.
Baby od 3ho mesiaca zacali v papani stagnovat hlavne vacsia, najskor svoje davky nedopapali troska, neskor aj polovicu nechali. Kedze vonku boli horucavy myslela som si,ze i nechuti preto. Nakoniec sa davky postupne znizovali na max 40-50 ml niekedyaj menej, prirastok vahy na 1tyzden bol 60-70g co je naozaj malo, preto nam dr.pridala do mat.mlieka Fortifikat, ale nic sa nezlepsilo. Navyse sa jedna z nich cela vyhadzala,po velom tele mala krupicu, tvar celu cervenu-podozrenie je na atop.ekzem vraj. Hnacky,bolesti bruska,koliky nemali,ale ani hlad ich vobecnetrapil.... Museli sme d0 nemocnice. Davky v nemocke nadalej sialene nizke od 10-40ml. Na 3den sa baby od polnoci rozjedli viac od 40-90ml
Myslim,ze to je sposobene stravou, aj ked som od porodu nic nezmenila nieco im evidentne skodi.
@lenka_21 - Dufam, ze kamoske v nemocnici pomozu. Alergie mat dietatko skutocne moze, ale to by nekoncilo tym, ze neje - ale tym, ze ma bolesti bruska a hnackuje, nadmerna plynatost a neprimeranie. Nezabranilo by mu to jest.
Ako prve by som vylucila ten kanavit, vigantol, zelezo... su to umelo vytvorene vitaminy a mozu sposobovat aj nechutenstvo, ta skala vedlajsich ucinkov je rozna.
Co som citala, tak je toto relativne caste u dvojiciek. Matka je nervozna z dietatka, co nepapa, krmi ho a dieta to citi, tym padom ma pocit, ze ma jest, aby matke urobilo radost a nie preto, aby upokojilo svoju zakladnu potrebu. Mama ho krmi stale castejsie a dieta sa zablokuje uplne. Len neviem, ci moze robit pokusy na 4 mesacnom dietatku, ci si tu svoju potrebu zase zacne uvedomovat, ked uz nepomaha ani nastopanie v noci :(
Samozrejme moze ist o uplnu banalitu ako zabky v ustach alebo bolest hrdla. Nepovsimnuty razstep horneho podnebia. Cokolvek. Al my mozeme len spekulovat, dolezite je, co povie lekar. Infuzky su v tomto pripade dobre rozhodnutie.