4-mesačné bábätko odmieta vodu

19. jún 2023

Ahojte, máte nejaký nápad ako dostať do bábätka tekutiny? Okrem sladených čajov . Malá má 4 mesiace a úplne odmieta čokoľvek okrem mlieka. Ani vodu ani čaj, z fľaše ani po lyžičkách, všetko mi vypľuje.

greta2017
19. jún 2023

Ja som nasej striekala do pusy z flasky😊😄 lezala a ked otvorila pusu tak som stlacila sosacik a takto si zvykla pit. Z flase nevedela tahat

autor
19. jún 2023

@greta2017 tak naša by sa radšej zadrhla ako vodu tú vodu prehltla 😂. Ona z fľaše pije, je na umelom mlieku len keď jej dám niečo iné ako mlieko tak to vypľúva 🙈. Podobne to máme aj s prikrmom, tie som musela odložiť na neskôr lebo je schopná sa pogrcať z toho ako jej to nechutí

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
19. jún 2023

@jj298 potrebuje už piť. Odkedy je teplo o dosť menej ciká

eryykah
19. jún 2023

a dojcis ju alebo je na umelom mlieku? Moja tiez odmietala vodu az okolo roka sa naucila ju pit, prosto som castejsie dojcila v lete..

hennyinnsbruck
19. jún 2023

Ked ma 3-4pocikane plienky tak je to ok.
Predpokladam ze ma UM ? V tom je voda .
S flasky nevypije tiez?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hariet
19. jún 2023

Je to v pohode, ved to mlieko je tekutina tiez a ked davas UM, aj vies kolko tej tekutiny vypije. Moje obe deti vodu zacali ako tak popijat az v roku. Dovtedy to boli len take ze po kvapkach skor.

autor
19. jún 2023

Ach ženy, ja som chcela poradiť nejaký grif ako do nej tú vodu dostať, toto všetko čo tu píšete viem.. má jednu Max dve pocikané plienky v priebehu 12 hodín, takže áno tu vodu potrebuje lebo je dehydratovaná, mliekom to nespravím, pije 180 ml každé dve a pol hodiny. Je na AR takže je to mlieko husté , určite ju zámerne netrápim ...

autor
19. jún 2023

@hennyinnsbruck nie, glgne a keď zistí , že to nie je mlieko vypľuje všetko von

bluemoon24
19. jún 2023

Tak strikackou zkus jedinne, ale musis dat konec az za zuby. Ja tak davam sirup, aby mi spolkl

elanor
19. jún 2023

Zbytocne nestresuj a nevytacaj sa. Radia ti ocividne zeny matky, ktore si tym uz presli a maju nejake skusenosti za sebou.
Naco do 4 mesacneho potrebujes liat vodu? Lebo tak vravi prirucka z roku 1,2,10, ze dieta na um musi pit vodu? No nutne nemusi. Dnesne zlozenie um je niekde uplne inde, nez v dobe odkedy sa tento vyrok ohladne nutnosti pitia vody traduje. Urcite je na mieste vodu - cistu - ponukat, skusat. Pripadne ked je cas jedla a je hladna, prv nez mlieko daj flasu s vodou, prve glgy by mohla dat, lebo bude rahat v domneni, ze je to mlieko. Ale nestresovat a nepanikarit, ked dieta odmieta. Aj odmietat este nejaky cas bude. Je to uplne normalne. A este jedna dolezita vec, v com zarabas to um? Jaaaaaj, zeby vo vode?

autor
19. jún 2023

@elanor jedna pocikaná plienka za 12 hodín! Ja žiadne príručky z roku pána neštudujem, to , že deti vodu piť nepotrebujú viem veľmi dobre, ale mojej dcére tekutiny z mlieka nestačia. Málo močí, nefrológ kázal piť vodu lebo si dokafre obličky . Chápeme sa prečo chcem do nej liať vodu?

neznamaznama
19. jún 2023

Určite vyskúšaj radu, že najskôr daj trochu čistej vody a až potom mlieko. A potom zostáva už len skúsiť rôzne druhy fliaš (a teraz nemýlim klasické na mlieko, ale niečo pre staršie deti, kde sa bude v podstate s fľaškou hrať a pri tom sa aj napije), prípadne iný druh lyžičky. Ak píšeš, že má tak málo pocikaných plienok, tak si myslím, že už tie tekutiny potrebuje. Prípadne vyskúšaj rôzne druhy čaju, v najhoršom prípade skús aj slabo osladený. A len tak mi napadlo, že mlieko sa síce zarába do vody, ale asi to už nebude úplne tekutina od smädu.

hennyinnsbruck
19. jún 2023

Oj , no tak jedine jak vravia striekackou ….😔

autor
19. jún 2023

@neznamaznama mlieko by teoreticky deťom malo stačiť, ale niekedy sa stane, že deti potrebujú väčší príjem tekutín ako teraz naša. Jej už v nemocnici keď ležala na jirs dávali sondou mlieko a za tým aj kúsok vody, pretože vôbec necikala. Potom sa to upravilo keď sme prišli domov mala pocikanú každú plienku a teraz ako je od júna teplo tak zas neciká. Niekedy nemá za celý deň ani tú jednu plienku pocikanú. Boli sme na kontrole na nefrológií kam chodíme kvôli zmenšenej obličke a tam kázal dávať čistú vodu piť. Pred kŕmením jej vždy dám najprv vodu, ale ona ani nepotiahne riadne. Trochu jej natečie do pusy a hneď vypľúva. Skúsim ešte tú striekačku, prípadne nejaký ten pohárik , ale musí nejako začať piť.

maca2017
19. jún 2023

Keby si skúsila dať tzv. ošálené mlieko, zriedene napr. 1 odmerka na 90 ml vody?