Ahojte môj 3 ročný syn nastúpil do škôlky nechce vôbec nič jesť, zatvorí ústa otočí hlavu a nič nechce, učiteľka mi dnes povedala ci by sa nedalo chodiť pre neho o 10;00 vraj je jediný co nič nezje..
No od budúceho týždňa tam mal už spať, keďže už nastupujem do práce..neviem co spraviť..
Podľa mňa od stresu nepapa keďže predtým zjedol všetko není vyberavy v jedle..
Ako ste to riešili? Nemám tu nikoho kto by mi pomohol keďže bývame od rodiny 100 km
Ďakujem
Radsej by som pocuvla ucitelku. Zle sa adaptoval. Ak nebude jest, vylucia ho.
Ani moj jeden tyzden neje a druhy opat je a strieda to, neriesim to, preco sa z toho robi take halo?
rovnako ani u nás - takto sme začínali, postupovali len so suchým chlebom a vodou, postupne suchá ryža, cestoviny a dnes zje už viac. aj keď striedavo oblačno. Ale za to vďačíme len a len prístupu učiteliek, keď je vôľa a chuť z ich strany, tak sa to dá pekne vyriešiť podľa mňa. Aj nám hrozilo, že na obed bude chodiť domov, ale nemala byť pri kom...takže vôbec neviem ako by sme toto riešili. Našťastie sa to upratalo, držím palce 🙂
Ani moja nejedla, ale ona zas bola od začiatku slabý jedak! Koľkokrát mala ústa ako sysel, všetko napchate v lícach a nie a nie prehltnúť! Potom ju zas napinalo, no cele zle! Ale povedala som učitelke, nech ju nenúti, keď nechce tak nechce! Postupne si zvykla a aj učiteľky! Keď zjedla polievku, druhé nechcela, alebo naopak
Každe dieťa je ine, napríklad mladší zasa hnačkoval prvé dni, kamoskina sa nemohla vykakat, tvoj neje!
určite nepolaviť. To sú prvé dni, si to predstavuje učiteľa veľmi jednoducho a chce sa zbaviť príťaže. Keď bude hladný spapá a pomaly si navykne, určite to nie je jej prvé dieťa také. Skús sa s ním aj ty doma porozprvávať nech aspoň trošku spapá.
@beata_k ale je to podľa mňa krátka doba na to, aby povedala príďte si pre dieťa o desiatej? a zamestnávateľovi poviem čo? 🙂 aj u nás bolo povedané, že ak nebude dobre, tak musíme pre ňu chodiť na obed, ani to neviem ako by som riešila. Som vďačná za prístup našich učiteliek, lebo ten boj nebol že osem dní ale trvá dodnes. Niekedy je lepšie niekedy horšie...
@beata_k sme v školka vo veľkom meste nie na dedine
Mňa zaujal ten čas, že o 10🫣🤔🙄, to akože prečo
@danielahamar povedala ze keď nepapa a plače
@patka06 ešte som to ani ja nepočula msm dve staršie detí a teda oni tiež plakali a nejedli a učiteľky ich zvládli nepovedali mi nikdy aby som chodila o 10 pre nich
@patka06 Su deti a deti. Vacsina to zvladne, ale su aj deti, ktore to jednoducho nedavaju. Je to pre ne nezvladnutelny stres. Nie je na tom nic zle, len to je jednoducho tak. Ona je s tym dietatom a vidi, ze tam len place a nic neje. A ano, su aj matky, ktore museli dat vypoved lebo az tak zle to bolo. Ale hovorim, nie som tam, neviem. Len to take...ukazat prstom na ucitelku a hotovo.
Neviem sa vžiť do situácie, čo by som robila, ale ešte by som skúsila debatu s učiteľkou, skrz jedla hlavne
@beata_k pre odmietanie jedla ho nevylúčia, preboha, to by bola poloprazdna škôlka.
Adaptácia u nás je tri mesiace. Deti nejedia, plaču, pocikávajú sa. Záleží na učiteľke, ako sa k tomu postaví.
Keď chodí domov o 12tej, tak sa naje doma. Nezomrie od hladu. A postupne si zvykne. Mozno ho nútia. Nech si ho nevšíma, nepozerá na neho. Nech ho nedrží zbytočne pri stole kým niečo nezje. Nechce, nech sedí, kým do jedia ostatní a pokračovať v činnosti.
@kavasmliekom Ale vylucia. Nie hned, ale ano deje sa to.
Ale áno ak dieťa nepapa, skratia mu pobyt na pol dna do 12tej. Neexist aby bolo dieťa od 7 do 16 bez jedla.
Poprosila by som učiteľku, aby sa k nemu správala ako k deťom, ktoré jedia. Posadiť ku stolu a nechať, nekŕmiť, nepripomínať, že má jesť a pod.
Určite by som nechodila o pre neho skôr.
Postupne si zvykne, v škôlke funguje davová psychóza - všetci jedia bude aj on.