ahoj som tu nova,mam taky problem ze mam 3rocneho synceka ktory mi nechce vobec nic jest za cely den,neviem ako mam do neho nieco dostat.poradite mi?dakujem
ahojte,
tak takýto problém máme aj my s našim prostredným synom, Jakubkom. Má teraz 4 roky. Od narodenia je slabší papkáč. Od svojich 2 rokov a 7 mesiacov má stále rovnakú váhu, tak som to konzultovala s detskou dr., urobili sme odber stolice, ultrazvuk bruška aj odber krvi a našťastie je všetko v poriadku.
Channel, synček Ti nechce jesť teraz, alebo je to dlhodobejšie???
ahoj moja dcerka ma 2 roky a tiez nechce nic jest za cely den zje paru lyzic polievky a to je vsetko ani mlieko nechce pit
moja staršia dcérka mala také obdobie , keď mala cca 3 roky a nechcela papať nič skoro pol roka, dr. nám povedala, že jej netreba dávať nijaké sladkosti (lebo tie zjedla kedykoľvek) 🙂 , ani sladené nápoje a že telo si samo vypýta stravu, no vtedy som bývala s mamou a tá je sladkosťdávala pravidelne napriek môjmu nesúhlasu, takto sa to ťahalo a pokiaľ som sa neodsťahovala. Vtedy som išla na dcérku prísne a pekne sa rozpapkala, teraz má už 15 a je zdravá ako buk 🙂
dakujem baby za odpovede,no maly uz dlhodobo nic nechce max.1milacik,a kakavko rano a vecer to je vsetko-pravidelna dennaa strava
ahojte holky, tak naše slečna ma 3,5 a taky nechce moc papat a vyřešila jsem to jednoduše přestala jsem ji davat jist. 😀 tedka me mnohe jdete zabit ale jen to blbe zní 😀 přestala sem se ji ptat jestli ma hlad na co ma chut když už nic nechtela. ( delala jsem ji prvni posledni a stejne nic nejedla) ted to delam tak že v kuchyni na stul nachystam chlebik ona jde nahodou kolem a vola mami mužu si vzit ten chlebik?... nachystam tam jogurt a z kuchyne se ozve mami jdu papat tento jogurtik.. a tak je to více mene se vším... a ovoce treba jablicko nakrajim a donesu ji to na tacku když si hraje, beze slova to položím a za chvili ji vidim behat s jabličkem.. 🙂u nas taková taktika celkem zabrala 🙂 a treba co mi nejak moc nepasuje, pripadam si jako zla matka co neda diteti jist, ona vyzaduje suche testoviny jen uvarene a s ničím 😀 a ve školce ale papa pěkně, asi když jedi jine deti tak je to lepší 🙂
@inffinity Asi to vyskusam🙂) My mame problem od narodenia s papanim. Mala nemusi jest cely den a nic jej k stastiu nechyba, ani pit nemusi. Stoji ma to neskutocne nervy to jej jedenie - nejedenie. Bojujeme kazdy den, lebo este spapa polievku, tu obcas aj sama, ale druhe zje, len ked ju nakrmim. Dokonca aj ucitelky v skolke ju krmia a to ma uz skoro 3 a pol. Ona je schopna nad tanierom sediet dve hodiny a len z principu sa ho nedotknut. Inak je sikovna, zdrava, milucka, ale toto jedenie to je katastrofa.
@sisulka7 ta naše příšerka je strašně hubená až se bojím že mě nekdo napadne z týrání, říkám ji anorektička 😀 kupuju už 104 velikost ale všude došívám gumu na knoflíčky :-/ menší číslo má zas krátké.. aspon že ve školce spapá to me aspon teší.. jinak aj ja sem se nervovala na papej, toto ono podstrojovala asem ji a ona nic.. a toto mi poradila mamča že tak ji nic nedavej a nekde neco nastraž a funguje to 🙂
Ahojte zienky...s tymto som sa natrapila aj ja.je to zataz na psychiku,teda mna to trapi ked vidim akodcerka 2,5r nic nechce zjest :( ale tiez som to zavala nedavno robit tak,ze nachystam do misiek ns stolik a sama si zacala brat a aj s neustalym ponukanim som prestala.zda sa mi,ze sa to zlepsuje a hned mam krajsi den,ked vidim,ze nieco spapa a chuti jej .my sme inak koli tomu sledovani aj gastroenterologom,kazdy pol rok chodime na kontrolu a tesim sa velmi.ze uz budrm moct lekarke povedat,ze sa to lepsi 🙂
ja som postrehla ze ked syn ide k babke alebo niekde a spitaju sa ci si nieci da tak povie ano a spapa polievku plny tanier aj hocico ine ale doma nie
@channell Namiesto kakaa mlieko, a namiesto Milacika jogurt. Najhorsie je, ak deti naucite prave na taketo sladke jedla a napoje :( Ani sa necudujem, ze vam nechcu jest ine, preco aj, ked dostanu sladke, fajne ... Ma 3r, je rozumny, vysvetlit, kakao nie je, mame mliecko, alebo postupne davku kakaa (granka) znizovat, aby bolo len "zafarbene" mlieko. A urcite kremiky typu Milacik, Sabinacik, atd. len obcas, namiesto toho jogurty, velmi dobre su aj s bifidus, podporuju travenie a chut do jedla, k tomu probiotika a zacat davat normalnu stravu, ktoru bude jest aj potom. Pecivo, polievky, maso so zeleninou, ryza, zemiaky,... ak ho das do skolky, co bude jest?
Ahoj, tak to sme na tom približne rovnako. Náš malý (3,5 r) tiež veľmi málo papá. Boli sme pri lekárke na kontrole, lebo bol nachladený a vtedy nám nič nechcel jesť, iba pil, no a z toho nám pochudol, tak som si pýtala niečo na chuť do jedla, tak mi predpísala Peritol - sirupček, ale že sa dá zo začiatku vyskúšať aj Tiamín (vitamín B6), že je v tabletkách a užíva sa 1x ráno nalačno. Ja len dúfam, že je to len nejaké prechodné obdobie 🙂 Mirka