Dnes som bola na návšteve u kamarátky, má 4r dcérku.Ja mám tiež dcérku 3r.Co som videla jej malá nechce normálne jesť normálne varené jedlo.Boli sme u nich pol dňa tak som to videla.Zje len suchý rožok/chleba šunku a čokolády,veľa sladkostí.Plus jogurty čokoládové ako monte a termixy.Pije ovocné džúsy a čistú vodu.Kamaratka hovorí že má rada niektoré jedlá ako vyprážaný rezeň s ryžou,palacinky,karfiol,krupicovu kašu a vajcove chleby.No nemôže každý deň tieto jedlá dokola variť.Tak keď vari iné jej malá zje celý deň len sladkosti alebo suché pečivo čo som písala vyššie.Povedala som jej že to není normálne.Ona na to že vie ale čo má s ňou robiť.Co si o tomto myslíte?
co si myslime my nezalezi .. je to jej dieta ..alebo jej chces poslat odpovede cudzich zien na konovi a myslis ze jej to pomoze?
Že je to jej dieťa a jej vec.
Tak myslim si o tom, ze male dieta, ktore nie je zarobkovo cinne si tie cokolady v obchode nekupilo ani si ich samo zrejme neserviruje 🤷
Dnes je to častý problém. Deti preferujú len určité potraviny. Nie vždy je to chyba výchovy.
Asi nemas doma nejedaka 🙈
Povedala si jej svoje a este aj tu ju riesis... aby si o tu kamaratku neprisla
Nehas co ta nepali a bud Bohu vdacna, ze tvoje dieta jedava normalne. Nezazila si, nepochopis. A vobec, je to dost odve o riesit udajnu kamosku na mk a nepriamo sa davat do role tej "lepsej" matky.
Skus poriesit vlastne problemy, aspom nebudes mat cas riesit veci, do ktorych ta nic nie je. Mat ta za kamosku je teda vyhra.
Pýtam si váš názor čo si o tom myslíte,prípadne neaku radu ako jej pomôcť čo by mala robiť aby jej malá jedla normálne.Nic v zlom
Jedine co moze je obmedzit sladkosti. Ale nasilu do dietata ine jedlo nedostane. Varene nie je aj tak vzdy najlepsie. Moze skusit ovocie hravou formou. Jablko nakrajat na styl hranoliek “ apple fries “ maliny dat do mysky s vodou a ona ich lovit akoze rybky dohodnut sa ze raz za cas skusi nieco nove aspon 3 x odkusnut aby vedela ako to chuti nez povie nie.
A čo ty jej chceš pomáhať? Toto staranie sa do druhých nikdy nepochopím. Tak hádam je to jej vec a takto im to vyhovuje. Staraj sa o svoje dieťa.
a poziadala ta o tu pomoc? ona sama vie,ze davat jej sladkosti je zle...decko vie,ze dostane co chce tak naco by jedlo? proste nechces budes hladna potom zjes co je navarene ...
Ako si naučila tak má... Chúďa dieťa už teraz mat takéto návyky. .. A to že jej normálne jedlo nezje to je preto ze ju naucila na takéto somariny...Niekedy proste treba byť rázny... Zje to co je navarene a keď nie tak bude hladné... A nevyhladuje sa pretože zje potom aj to co nechce
Monte nie je jogurt
Tak malé dieťa sa naučí jesť to, čo mu je ponúkané.Zdrave dieťa hladom dobrovoľne neumrie. Čo deťom ponúkame, to jedia. Niečo majú obľúbenejšie, niečo menej.
Tak malé dieťa si samé nekúpi čokoládu ani monte, ani si samé nerobí palacinky.
Čiže cudzie dieťa nerieš. Jej rodičia sú dospelí a ak majú záujem o info o výžive, tak ich ľahko získajú. Zdá sa, že nemajú záujem riešiť, tak nerieš za nich.
Nebavíme sa tu o pubertiakovi, ktorí si sám nakúpi v bufete.
Nemyslím, že mala si robí nákup a vari si, ci🤭 takže len mama zato môže, nik iny
To, co vieme tu vsetky a aj jej mama, ze je to veeelmi zle.
Nechat ju hladnu, kym nejze co treba, lebo vekom to bude horsie.
Moji okolo 2r truc na jedlo. Kym som nebola razna, ze nic ine, kym to nezjes, tak sa to nedalo.
Ze ju z casti chapem. Ja som sa od utleho veku snazila a stari rodicia a hlavne manzel mu stale pchaju sladkosti. Syn ma 2 roky. A mozem sa s nim vyvadit, stale som ja ta zla, uzkostliva, co mu nedopraje a pritom doprajem, ked by spapal obed.. Aj tak donho len pcha tie sladkosti a zmrzlinu. A pritom decko ma chvilu pred obedom. No porazit ma ide. Boj s veternymi mlynmi. Normalne varene nezjedol uz ani nepamatam…a ked za dve lyzicky a dost. Takze niekedy je tazko, mamy aj chcu ale stale nam to niekto dokasle, aj za nadimi chrbtami.
Kamaratka je truba,co chces pocut. Povedala si jej co si chcela a tym to hasne. Je zjavne pohodlna a nechce sa jej to riesit. Zdravie dietata neni pre nu prvorade. Neurobis s tym ale nic.
že kamarátka robí chybu, ale je to jej vec, povedala si jej čo si chcela a ďalej by som neriešila