3-ročné dieťa odmieta samé jesť

ppetinka
16. sep 2024

Ahojte, neviem, či to je vekom ... nejaká forma vzdoru alebo čo. Dcéra bola od mala super jedák, žiadny problém s jedlom..Papala pekne sama. Potom sa s jedlom začala hrať, tak sme ju občas pokŕmili. Teraz keď ju kŕmime, nemá problém, zje takmer všetko, ale sama máločo. V škôlke taktiež nič nezje.. doslova nič:( teraz je chorá tak je to ešte horšie:( Prosím, poraďte mi, ako ju znova rozjesť...aby sama papala ? :((. Som z toho nešťastná a unavená nakoľko staršia dia dcéra vymýšľa s jedlom a ešte začala aj táto mladšia....ozaj už nevládzem a neviem ako na ňu. Hovorí, ze nevládze... že nevie sama papať:(
Ďakujem za rady.

biglovemom
16. sep 2024

Krmila by som ju…
Moze byt ze ona tym chce travit cas s tebou….
Predsa ma len 3roky

svetlonos
16. sep 2024

@ppetinka
ries s dr, keď ona nič nenájde, nakŕmiť! Ja som zasadne proti ake toto nám robil statsi. Dva roky je na 16-17 kg! Lebo pri chorobe schudol vždy a ledva probetie. Nikdy nebol extra jedak ale v skolke ze jedla cadto duplu a sam! Teda keď mal tie 3 roky. Stále je o niečo vyšší a ťažší podľa tabuliek, takže ôk. Dr povedala, že je ok tak som ostala kľudná. Teraz ma 4 a kúsok a už neriešim. Nechceš? Budeš hladny, potom si zjes. Keď fakt ze robí kraviny s jedlom, ktoré normalne jedáva- sim extrémne neoedagigicka a piviem, ze pôjde do nemocnice na infúzie, dr už čaká. Áno áno, mala by som sa hanbiť, ale nehanbím! Keby ho úplne nechám, zatbe sa a neje. Keď mu poprosím takto, joj maminka aka jevta polievočku výborná! Zje všetko. Keby fakt bol chorý alebo mu niečo bolo, odloží alebo dokonca nechuti mu ani čokoláda. Takže viem, že trucuje. Teraz začal znova obcas, mladší brat ma rok a ze aj on chce kŕmiť! No kamarade ! Posledné 2 lyžice som mu dala ale zo srandy, lebo všetko v pohode zjedol.
Inak by mal smolu a fakt ostal do obeda hladny. On sa potom naje vždy.
Takže nakŕmiť, pikial by ti fakt mal chudnut a hľadajte príčinu a skúšanie samostatnosť. Ale vravím, u opatrovatelky a v skolke on zase v pohode. Keď som sa pytala ucitelky, c8 sa mi vôbec oplatí platiť obedy, uplne nechápavo na mňa pozerala. Ze musí byť, keď mu nechuti niečo z obeda- také fazuľová karbonátky napr. Ale inak jedáva super. Tak som zase prekvapene pozerala na nu ja.
Držím vám palce.

ppetinka
autor
16. sep 2024

@svetlonos ma 3r a takmer 20kg čiže vahovo je super, len hovorím,ze napr niečo čo miluje napr zemiaky zje aj sama, ale už pri mäse občas vymýšľa, ryžu vymýšľa už dakedy.... Napr robím jej popuceny banan s jablkom a piskotami. Sama to nechce jest ani za nic, ked krmim, zje to raz dva. Podla mna trucuje alebo neviem prečo sa tak zaťala:((( kašu do flase v pohode sama, jogurt pribinacik sama..... Polievky už vymýšľa . No masaker:(

domka222
16. sep 2024

@ppetinka lebo zistila,že nechať sa nakŕmiť je super pohodlné. Môj 5 ročný nemá ešte 20kg🙈 čiže pochudnutia sa neboj

biglovemom
16. sep 2024

@ppetinka myslis si ze ju budes krmit do 18 tky?
Nie.
S tymto som si presla.Vsetko co nelubila zjedla krmenim.bude mat 6 a co nelubila lubi ,a zje.
To dieta ma 3r nie 5,6.
Predpokladam ze zacala skolka u nej,je to zmena,mozno ma potrebu aby si sa o nu starala,mozno chce ako som pisala travit cas s tebou,a vie ako na to.
Krmila by som ju, nebude to vecne trvat.

Urcite nevstala raz s tym ze : a odteraz budem trucovat.urcite nie….nejaka potreba sa za tym skryva.

svetlonos
16. sep 2024

@ppetinka
poučený banán, kasu fkase pre 3 rocne? Tak to kdeže, Daj banán celý, k tomu piškót hotovo a fľašu urus. Ak má 20 kg tak potom sa zatni aj ty. To ma len nlbu fázu a treba ukázať, kto je šéf. Ja som za rešpektovanie malych deti a ich vole ale šéf som stále ja a muz! Dieta nedokaze vyhodnotiť takéto situácie a bude ta skúšať koľko povolis. Pokial tam nie je dg - to sú iné vynimky- tak nekrm. Nezje? Bude až obed a nedostane ani to jablko! Kludne by dostala tu ryžu nedojedenu na večeru, ohriatu. Keby zjedla, môže aj niečo iné. Ake tie kaše z lase a puceny banán to kufru. To mala aj kamoska a doktorka tiez kázala zrušiť toto. Dieta začalo znova normalne jesť.

januska12323
16. sep 2024

Prestaň sa k nej správať ako k bábätku, 3 ročná zdravá slečna už musí jesť sama. Sadnite si spolu za stôl, daj jej to isté čo sebe a jedz, ona sa pridá alebo bude hladná.

ppetinka
autor
16. sep 2024

@svetlonos ten popuceny banan s jsblkom ma kvoli vitaminom, do nich ich maskujem takto to zje 😁 ale jasne davam aj banán do ruky to nema problém....dufsm,ze ma vazne len blbu fázu

ivangeline
17. sep 2024

Čím viac sa upnes na jedlo, tým viac sa zatne. Pri 20kg ozaj nemusíš stresovať, že nechce..

andreatytler
17. sep 2024

@ppetinka Prestan na nu tlacit a diktovat jej ako ma jest. Jedlo a spanok su dve veci ktore ma mat dieta same pod kontrolou. Ked v nich zacne strajkovat je to preto lebo ma pocit ze nevie rozhodovat o svojom zivote.
Najskor ste ju ucili jest samu, potom sa vam nepacilo ze sa pri jedle hra a tak ste ju nutili k tomu ze sama jest nesmie. Teraz ju zase chcete nutit ze sama jest musi. Podla mna ste to pokazili ked ste ju zacali krmit. Ona vam to dava vyzrat. Mali by ste teraz zit s tou chybou co ste sposobili. Ak na nu budete tlacit do dalsiej zmeny, myslim ze jej vyberavost sa este zhorsi.
Uplne by som tento problem ignorovala. Snazila sa vytvorit pri jedle pohodovu atmosferu a krmila ju ked to bude vyzadovat. Kludne by som vynechala niektore jedla sem tam aby bolo toho krmenia menej. Kazdym mesiacom bude samostatnejsia a to krmenie jej bude stale viac a viac vadit. Bude vidiet starsiu sestru, bude jest spolu s detmi v skolke a nauci sa jest sama.
To admin zaradil tuto temu do "Papkame prikrmy" alebo ty? Lebo 3 rocne uz prikrmy urcite neje, aj ked to ze ju krmite je na urovni prikrmov.

svetlonos
17. sep 2024

@ppetinka
jaj tak to je ok ale načo ma ešte 3rocny flasu s kašou? Ci to bol nejaký preklep? Lebo to je také pohodlné, nemusí sa krmit sam lyžicou a potom sú pohodlné 🙂

svetlonos
17. sep 2024

@ppetinka
a inak tie kase jej daj hustejšie a normálne do myšky. Pribinacik? No bodaj by nie, veď to je samy cukor, jasne ze zje v pohode. No a nechce mäso? Nevadí. Zje zemiaky, zeleninu, vybavené. S to jeklj váhou sa fakt nebol ak schudne 🙂

22patricia22
17. sep 2024

Tri roky vôbec nie je veľa, samozrejme, že by som ju kŕmila. Neviem, no ale mne toto absolútne nevadilo, užívali sme si to obaja 🙂

andreatytler
17. sep 2024

@ppetinka Tie vitaminy ste neskusali ako zele cukriky? Ci mate take ktore nevyrabaju ako cukriky?