3-ročná dcérka nechce nič jesť

snezienka15
23. júl 2024

Existuje nejaka vyzivova poradkyna, ktora by mi poradila ako na dcerku.ma skoro 3 roky a nechce skoro nic jest.dnes zjedla rano vajicko a odvtedy nic...myslim, ze takto vydrzi az do vecera.vecer mozno popyta rozok a zje z neho sunku.ak jej dam polievku, nezje ju.to radsej pojde spat hladna...okrem spagiet nic varene nezje.ale neda sa byt vkuse len na spagetach...s doktorkou som to viackrat riesila, nech jej da injekcie. pediakid neucinkuje.osmieta.nie je vychudnuta.tak teraz asi budeme cakat pokym vychdne, aby mohla dat injekcie.viem, ze nemusia pomoct.no topiaci sa aj slamky chyta...toto je ciste zufalstvo

ssimusska
23. júl 2024

@snezienka15 A keby jej pustíte rozprávky a pri tom by jedla? Alebo by ste ju kŕmili? Nemyslím si že toto vyrieši výživová poradkyňa.

sun_shine_2020
23. júl 2024

@snezienka15 a ked vidi rovesnikov/kamosov tak sa napapa?

snezienka15
autor
23. júl 2024

@ssimusska skusam aj pri rozpravkach, ale nepomaha.ona uz vacsinou sa naje sama a ked povie dost tak dost.skusam aj nakrmit, ale to vacsinou si zakryje usta a otoci hlavu.nepohnem s nou.

snezienka15
autor
23. júl 2024

@sun_shine_2020 di skolky este nechodi.nrma este 3.ked sme von niekde s kamaratmi, co maju male deti a ideme niekde jest, tak tiez velmi nechce.aj ked vidi ich...nieco zobne a hotovo.

ssimusska
23. júl 2024

@snezienka15 Tak neveim, nemá nejakú zlú skúsenosť s jedením? Nenútil ju niekto nasilu jest? Alebo možno nepočula o tom ako niekto neje?

sun_shine_2020
23. júl 2024

@snezienka15 u nas na niektore jedla zabrali kamosi, deti na ihrisku, atd...proste ked videla ine deti, tak jedla ja ona...

ctahka
23. júl 2024

Vitajte v klube,moja má 2 a pol roka,je na tom veľmi podobne... tiež si neviem rady 🤷a vyživova poradkyňa neviem ako by v tom pomohla...

martinka13
23. júl 2024

Ani ovocie a zeleninu? Ak je aspoň to, tak by som to nejako neriešila.

snezienka15
autor
23. júl 2024

@ssimusska neviem o žiadnej zlej skúsenosti a asi tak do roka a pol jedla pekne a všetko a potom s tým sekla.možno niekedy započula, že niektoré dieťa neje z rozhovoru.ale dosť pochybujem, že si to tak pospájala a nechce ani ona jesť.

snezienka15
autor
23. júl 2024

@sun_shine_2020 mám maličkú nádej, či sa nerozje v škôlke, keď uvidí ostatné deti jesť.ale od septembra ešte nejde.nevzali ju.nebude mať ešte 3 a majú dosť starších detí.a synovi ani škôlka v tomto nepomohla.

snezienka15
autor
23. júl 2024

@ctahka ja neviem.všetkého sa chytám.či by nedala rady alebo neporadila nejaké iné výživivé doplnky, o krorých nevieme...ale asi by to nepomohlo...

snezienka15
autor
23. júl 2024

@martinka13 ako zje.ale tiež nie všetky druhy.len niečo z ovocia má obľúbené a niečo aj zo zeleniny...taký melón ani neochutnsla.a pritom deti majú radi melon

martinka13
23. júl 2024

@snezienka15 pozri, pokiaľ prospieva a je zdravá..... isto sa to zmení.

zorkahorka
24. júl 2024

Injekcie???? Lebo neje???? To som ešte nepocula.
Veľa detí je tak rozpačmaných, ze nechcu hocico zjest. Ja by som jej nevychádzala v ústrety a nevarila len to, co chce. Keď nechce, nedam nič. Len vodu. Hlad ju nauci.
Skus motivovat - ak zjes toto, pustím tv, dám cukrik.
Alebo spolu varte. Co nase deti pomôžu pripraviť, to aj jedia

snezienka15
autor
24. júl 2024

@zorkahorka injekcie Bkomplex sa davajú.niektorým to pomôže.je to účinnejšie ako kvapky.už som skúšala všetko možné. aj hlad.nič nepomáha...buď jej dam niečo čo jej chuti alebo zostane hladná.škoda len, že to čo jej chutí jeden deň o nejaký čas už odmieta.a má málo jedál čo jej chutí...väčšina deti, že z toho vyrastie a rozjedia sa.ostáva mi len dúfať, že aj u nás to tak bude...ale je to tažké

libusak
25. júl 2024

Ja som mala rovnakeho nejedaka a rozjedla sa az ked som jej v lekarni kupila ryby tuk. Dva tyzdne a papala uz velmi pekne vsetko doradu 😁

snezienka15
autor
25. júl 2024

@libusak toto ešte nemala.no vyskúšam.aj keď ja už tomu veľmi šancu nedávam.

brendaa
25. júl 2024

@snezienka15 ahoj ešte pije mlieko?
Zje jogurt...? Čo pribinacik, monte, chrumky, sladkosti? Detskú presnidavku?

fiafia
25. júl 2024

@snezienka15 ako moja dcéra. Ta ma však za chvíľu 8 rokov. Nelepsi sa to, škôlka nepomohla, dokonca sme boli u psychológa. Tiež bola dobrý jedák keď bola malá a niečo po roku a pol sa to zlomilo a z jedál co mala rada ubudalo a ubudalo. Vyskúšali sme všetko. Teraz som v štádiu, že neriešim a nechávam to na ňu a varím co ľúbi.

snezienka15
autor
25. júl 2024

@brendaa no chrumky sladkosti by samozrejme jedla.ma to obmedzené lebo samozrejme, že by potom už jedlo nechcela.no veľmi to nepomáha.čo sa týka jogurtov to som odpozorovala, že má obdobia.noekedy bez problémov zje a potom zase inikedy si dá jednu lyžičku a viac nie.

snezienka15
autor
25. júl 2024

@fiafia a vškold chidí na obedy??no 8ročná ti aspoň povie čo chce a to navariš. ale 2,5 ročná mi to ešte nevie povedať.možno sa ti dcéra rozje v puberte.

fiafia
25. júl 2024

@snezienka15 chodí, ale viac nezje ako zje. Boli časy keď ju nútili aspoň lyžičku z každého jedla ochutnať a normálne mala z toho nocne mory, začala plakavat, nechcela do škôlky. To isté bolo v prvej triede a začínalo sa to zvrhavat do odporu tak sme to riešili a už ju nechajú tak. Koľko zje, toľko zje, keď neje tak neje. Celý jej život počúvam,ze sa to zlepší v škôlke, v škole, v druzine a stále čakám a nič 😅 vidím pokrok ale stále sme na milé od iných deti. Moja dcéra nezje kinderko, čokoládou ju neplatia, len minulý rok prvý krát jedla zmrzlinu a aby to nebolo len o nezdravom z ovocia je iba jablko a zeleninu len v rizoto a mohla by som pokračovať....

snezienka15
autor
25. júl 2024

@fiafia mne tiež každý vraví, že len obdobie.verím, že sa to zlepší, no ktovie kedy...ale môže byť, že nebudú to práve jedáčky, ktoré zjedia veľa a všetko.myslim tvoju aj moju dcéru.

pralinka86
25. júl 2024

A co krvny obraz? Vysledky su v poriadku? Ak ano, tak len vyckat, je to obdobie, ako prislo pred rokom, raz pominie...
Chrumky a pod by som zrusila uplne. Ked chce, najprv nieco normalne aspon trochu alebo ovocie, zelenina, syr, atd a potom chrumka
Vajicka su super, takze kludne castejsie ponukajte, k tomu stale nieco ine v malom množstve, mozno si raz da..
Ak ma rada špagety, tak stale nejake ine skuste, s niecim inym losos, kuracie, mlete hovädzie, mixnuta zeleninova omacka,..

marca12
25. júl 2024

@snezienka15 Nechuti jej aspon ovocie,zelenina? Ak ma rada spagety,tak jej ich daj a len obmienat omavky alebo masko. Skus este B vitamin,ten je na podporu chuti a davaju aj detom,ked im nechuti jest.

snezienka15
autor
25. júl 2024

@marca12 zo zeleniny a ovocia niečo zje.ale len niektoré druhy.nie všetko.špagety zje, ale mäso by dala na bok alebo by nechala aj špagety.vitamín B som jej dávala dlhšiu dobu, ale vôbec nepomohol.

snezienka15
autor
25. júl 2024

@pralinka86 krvný obraz a výsledky má dobré.veď aj tak to robím, že najprv musí niečo zjesť až potom chrumka.to nepomohlo.radšej nemala ani chrumky.žiaľ tie špagety len s tou istou omáčkou.nič iné.skúsila som, ale mäso dala na bok alebo sa stalo, že ich ani nezjedla.

libusak
25. júl 2024

@snezienka15 skus. Mne to tiez volakdo poradil a skusila som. Urcite malej neuskodis a ked pomoze bude len dobre

aiana24
31. júl 2024

@snezienka15 a ked je zdrava (dobre pribera, spokojna, krvny obraz ok) tak co tak neriesit to? Stale ponukat, hlavne kvalitne vyzivne jedlo (lakave ovocie napr.) a nechat to na nu, kedy zacne normalne jest?

snezienka15
autor
1. aug 2024

@aiana24 snazim sa "neriesit" to ale je to dosť frustrujúce keď veľa jedál odmieta.a mám krsrniatko ktoré má už 8 a je stále výberavý.ak moha bude tiež tak dlho tak ti bude náročné.akurát on jej už povie čo chce, tak mu stále varí čo chce.