3 mesačný nechce papať

mirka1611
16. feb 2013

Ahojte, ako ste riešili a čo vam pomohlo ak sa vam stalo toto ??? Moje 3 mesačny syn doteraz krasne jedol, je už len na UM , papal kazde 3 , maximalne kazdych 5 hodin. Zrazu prestal jesť, nebol ani chory, ani nie je plačlivý, smeje sa, tvári sa že mu nič nie je, ale už vyše 13 hodín nejedol, našťastie čajík vypil - už 3x plnu flašu, takže aspon tekutiny má... netuším čo sa stalo, nemenili sme ani druh mliečka, ani nič, proste nema hlad a neviem prečo..... ☹

3kolka
16. feb 2013

To sa stáva 🙂 mne toto urobila v 4mesiaci malá...tiež sme nevedeli čo sa deje,tak sme to skúsili s kašičkami a príkrmami...asi mala mliečka už dosť 🙂 od vtedy len ráno a večer mala mliečko cez deň ho už nechcela...Normálne mi ho vyplula keď som jej ho cez deň skúsila dať,nedala sa oklamať 😀 tiež bola na UM

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
xlucia
16. feb 2013

@anetkaadamko nasilu dieta nema jest. asi ma nejaku alergiu, treba ho vysetrit.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirka1611
autor
18. feb 2013

@3kolka ja som zufala, potom po tych 13tich hodinach sa najedol uz pekne a jedol kazde 3-4 hodky, ale vcera zase - od pol 5tej poobedia nejedol az do rana do 7 mej ! zase len čaj pil - ten chce, vypije ho vela, ale evidentne nema vobec hlad alebo čo... mlieko som nemenila ma uz vyse mesiaca babylove a velmi mu chutilo, nemyslim si ze by to mohla byt alergia, nevracia, aj pekne pravidelne kaká... je toto normalne ? mam začať s kašičkou a polievočkami ? dnes ma presne 3 mesiace....

3kolka
18. feb 2013

@mirka1611 skúste....niektoré mamičky ja ich nazývam knižkové,sa riadia len podľa lekárky alebo podľa knižiek....myslím že nejaký príkrm mu neuškodí....ako som písala moja malá toto urobila zo dňa na deň,tiež sme nevedeli čo s tým....nechcela som som utekať k lekárke hned s nejakým malým problémikom.U niektorých detí to príde skôr u niektorých neskor.Čo sa týka jogurtu ten jej moc nebral skôr tie príkrmy.Treba poskúšať ktoré mu budú najviac chutiť.Moja nechcela ani uvarenú mrkvu,ani ten príkrm čo je mrkvový.Milovala-aj miluje zeleninovú polievku,resp.mäsovú,buď som jej ju rozmixovala alebo len čistú papala(bez zeleniny).My sme to mali takto isto ako vy a to mala 4mesiace...

mirka1611
autor
18. feb 2013

@3kolka dakujem, asi to budeme musiet skusit.... dala som mu zatial len riedenu šťavu z jablčka, par lyziciek, aby mu vytravilo, ale nejaky velky efekt to nemalo...

3kolka
18. feb 2013

No šak toto...tie deťúrence ešte len"pane bože" jak sa u nás hovorí a už si to vyberá....no to jablčko,to tiež len horko ťažko s cukrom zbaštila 🙂 skúste nejaké 2-3dni a ak by mu z ponúkaných jedál nič nešmakovalo tak potom by som už asi to nejak predebatovala s lekárkou...doniesla som toto nechcela,doniesla som hento nechcela...atď...potom to vyzeralo jak švédsky stôl 🙂 cez pol stola jedlo v mištičkách...Ale ked to mám tak zhodnotiť tak asi najviac papala príkrmi čo sú v obchodoch a nutrilon kaše...aj keď som skôr chcela nech teda je na domácej strave ale tak keď jej najviac bralo hento...a tie nutrilon kaše papá ešte aj teraz,pravidelne to máme v košíku keď sa ocitneme v tescu...madam si už rozkáže automaticky 🙂

skmataluv
18. feb 2013

Ja mam ten isty problem,prvy mesiac a pol mi dcerka krasne papala UM,aj 150 kazde 4 hodiny a potom nastal zlom.Odmietala papat uplne,velmi pri tom plakala,bola som zufala.A to trva dodnes.Zje tak max 120,aj to iba v noci,cez den 60-90.Nutila som ju najprv,ale potommi to aj tak vygrckala,takze odporucam nenutit.Mame 3 a pol mesiaca,uz cakam,kedy zacneme prikrmovat.

wawrita
19. feb 2013

@skmataluv No presne , ja mam ten isty problem s malym... neviem co robit... neskusime zmenit mlieko?

skmataluv
19. feb 2013

@wawrita my sme menili 2 krat a myslim,ze to malej neurobilo dobre.Teraz pápame Sunar a meniť uz nebudem.Vy ake mliecko papate?My sme mali aj reflux,pomohol nám Gastrotuss.Podla mna niektoré deti si prejdú vsetkym,len treba byt silny a vydržať.Za 2tyzdne máme 4 mesiace,tak skúsime aj prvé kasicky.Dufam,ze tie nám chutiť budú.

wawrita
19. feb 2013

@skmataluv my mame nutrilon, dnes som bola u dr. , povedala ze menit mliečko nie a ze dnes uz mozeme davat mrkvičku, ze to ho zasyti aspon trochu.

skmataluv
19. feb 2013

A kolko ma maly?moja doktorka zase nebola moc nadsena,ked som jej povedala,ze by som chcela uz prikrmovat,ze az od 6.mesiaca,az potom pripustila,ze uz aj od 4.teho by som mohla.

skmataluv
20. feb 2013

@skmataluv a kolko ma maly?

skmataluv
20. feb 2013

@wawrita a kolko ma maly?

wawrita
20. feb 2013

3mesiace aj dva tyzdne

mirka1611
autor
20. feb 2013

@3kolka Dakujem za rady, ja uz som siahla po kašičke - lebo naozaj mi nič nechcel jest. Ja sa len obavam, či nie je priskoro na príkrmy, ked má teraz 3 mesiace.... on skratka pije iba čaj a mlieko ani za svet a to uz som skúsila viacero mliek teraz.... tú kašu papa s chuťou - aj ked tiez je hladny az po napr. 8 hodinach, ale ked mu dám tú kašu, tak aspon tú zje bez cirkusu... lenze nemoze byt len na kaši - začalo ho to zapekať.... Ublíži mu ak mu dám pár lyziciek mixovanej brokolice ako polievočku ? len aby mal v žalúdku aj niečo iné čo ho pohne na kakanie.... nechapem prečo nastal tento zlom, už nad nim kazdy den plačem, tiez som myslela ze začneme s príkrmami az od 5 mesiaca najskor, snad mu tym neubližim.

mirka1611
autor
20. feb 2013

@skmataluv možno si tak deti ziadaju uz nieco ine ako len mlieko - hlavne tie čo su na umelom mlieku. neviem...ale moj ma 3 mesiace a uz asi inu moznost nemam, ako začať s prikrmami...

mirka1611
autor
20. feb 2013

@wawrita nevies preco nezvažovala doktorka zmenit mliečko ? nemoze byt problem v tom ze sa niečo z mliečka v nom naakumulovalo , čo mu teraz skodí a preto to nechce ? alebo čo na to povedala doktorka, ze prečo prestal jest ?

skmataluv
20. feb 2013

@mirka1611 ja som sa rozhodla,dnes zacinam s prikrmami,idem uvarit mrkvicku a uvidim.tiez si myslim,ze ked nechuti mliecko,treba zmenu,aj ked je to pred ukoncenym stvrtym mesiacom.

mirka1611
autor
20. feb 2013

@skmataluv dakujem ti, si prva co ma trosku povzbudila ze si nejem zabit dieta predčasnymi prikrmami.... mne sa zatial podarilo nahradit mu mlieko ktore nechce, kašou...ale ryžovou, ktora ho zapeka, takze par lyziciek nejakej polievocky uz budem musiet zaviest..-aj ked nie ako plnohodnotnú davku jedla.... uvidime....
Kolko presne mate teraz tyzdnov ?
Inac ak ju bude mrkvička zapekat, skus samotnu brokolicu.... to mi radila mama, ze mam začať s brokolicou...neviem... (dosť dam na mamu, pretoze ja som bola vychovana zazrakom, od narodenia som odmitala mlieko, aj materske, nemala som ani sací reflex, a v troch mesiacoch ma čakala operacia pruhu, takze som musela nejak pribrat a mat vyzivu-od narodenia mi naordinovali mleté hovädzie mäso, vajička, petrzlen...- pomohlo, som tu ziva a zdrava...)

aliza
20. feb 2013

@skmataluv treba hladat pricinu, preco odmieta mlieko a peco z neho vracia. ta nenapadlo, ze moze mat nejaky problem? trebars intoleranciu laktozy a pod? ak tam je nejaky problem, skorymi prikrmami jej velmi uskodis 😕

aliza
20. feb 2013

@mirka1611 moja kamaratka mala sama podobne problemy , ked bola dieta a jej deti to mali tiez. Isla na testy a deti mali intoleranciu laktozy. Dokonca musela prestat kojit lebo aj tam je laktoza a ani tu nemohli. takze urcite by som hladala dovod, preco ti dieta nechce jest a nie ho dzgala kadecim, to moze povodny problem velmi zhorsit.

mirka1611
autor
20. feb 2013

@aliza a ako riesili tu intoleranciu ptoom ? čo jedli ? lebo ja som ju mala tiez zistenu a ako som uz pisala , od narodenia som jedla "vsetko mozne" a nic mi neublizilo.
Mojmu synovi nezistili nič, preto mi povedala doktorka ze tu kašu moze aj ked je to mliečny pokrm. (pretoze som vyskusala viacero inych UM a ani jedno sa nechytilo - povedala ze to je vo forme spracovania mlieka - ze v kaši je tiez ale inak spracovane, preto mu v kaši moze chutit a v inom UM nie.)

aliza
20. feb 2013

@mirka1611 deti boli na sojovom mlieku, myslim a casom sa to upravilo, dnes uz myslim mozu aj mlieko. A vam robili testy na intoleranciu? v tej ryzovej kasi je cukor? ak je sladka, tak aj to moze byt dovod, preco odmieta mlieko. Kasu si zacala davat, az ked odmietal mlieko alebo sucasne s mliekom predtym, ako ho zacal odmietat?

drobec33
20. feb 2013

@mirka1611 Lekarka nie som, ale ako si sama napisala, 3 mesacne dieta nema travenie pripravene na prikrmy. Vsetko chce svoj cas a to ze ti maly odmieta mlieko moze mat vela dovodov. Samozrejme vsetko zavisi aj od celkoveho stavu dietata, ci je chore, ma hnacky, mozu mu ist zuby uz, ci je placlivy, zivy, apaticky. Je nespravne zacat tak skoro s prikrmom, treba zistit pricinu, preco odmieta mlieko. Pokial take male dieta nieco odmieta jest, je to jeho vnutorna intuicia (vnutorna policia), ktora prostrednictvom odmietnutia vravi,ze to dietatu nerobi dobre.
Nikto ti nevravi ze chces svoje dieta zabit, ale mas doktorku, ktora vie urcite lepsie a uzna za vhodne, ci dietatku nieco naozaj nie je. Je to tvoje dieta, aj tak urobis podla seba. 😉 Ber to ako dobre rady, skusenosti a sposob, ako pomoct tvojmu problemu. Drzim palce, aby sa drobcek pekne rozpapal.

mirka1611
autor
20. feb 2013

@aliza bol na testoch a nic mu nezistili - kašu som začala davat az potom ako odmietal 3ti den uplne jest , a najprv sme este skusili ine mlieko či sa nechyti. Az potom kašu... Dovtedy mal samozrejme iba mlieko, nič iné. A v tej kaši nie je cukor, je planá chuťovo rovnako ako aj mlieko.

mirka1611
autor
20. feb 2013

@drobec33 dakujem, syn je práveže zdravý, ani nebol chorý, ani nemal očkovanie, má dobrú naladu, nie je apatický, správa sa uplne normálne ako predtym - preto mi bolo divné čo sa stalo. A doktorka - no na nu som sa spolahla, lebo uz ani mna samu ine riesenia nenapadali,a v podstate mi to iste odobrila aj druha lekarka, tak uz neviem .... ☹

drobec33
20. feb 2013

@mirka1611 Ked uz si pisala o tej brokolici. Brokolica rovnako zapeka ako mrkva, ryza, ci spenat. Prave preto, ze obsahuje dost zeleza 😒 Teda ryza nie, ale aj ta zapeka.
Plne chapem tvoj stav, aj ja by som z toho bola nervozna. Ved kazdi clovek potrebuje jest, vsak ze. 🙂 Nastastie nemala som tento problem, obe baby som mala kojene v tom case este. Aj ked starsiu sme uz museli zacat prikrmovat, mala som problem s mliekom ktory bol riesitelny, keby som nasla tu spravnu pomoc. Ale o to teraz nejde. Ked sme vsak zacali s UM, moja pedina mi presne o tomto hovorila. Hlavne co sa prikrmov tyka, nic netreba uponahlat. Viem ze moja by hladala pricinu, preco dieta UM odmieta a neporadila by mi iba skusit davat kase a neuspokojila by sa iba celkovym vizualnym stavom dietata. Ake testy mu robili? A cim ti to vlastne lekarka/ky odovodnili, ze preco domieta UM? Lebo mu nechuti, nepotrebuje ho, ci preco? Take dietatko vedome odmieta do seba dostat cokolvek, co mu nerobi dobre. Ak odmieta UM, nieco mu v nom vadi. Nemyslim vsak chutovo. Preco ti nevarhla zmenu mlieka? Naozaj moze byt dovod ten, ze v tom mlieku je nejaka zlozka, ktora mu zrazu zacala vadit. Nemusi sa vsetko hned prejavit. Poznam rodicov, kde museli vystriedat skoro 10 druhov mliek, pokial nasl to spravne. Oni su si sice velmi podobne, ale rozdiely v nich su. Nechcem ta moraziovat ani poucat samozrejme. Kazde dieta je uplne ine. Na jedneho plati to, na druhe ono. Len mi to pride nanajvys divne 3 mesacnemu dietatu davat iba kasu. ☹ Nie divne, to nie je ten spravny vyraz. Skor bez najdenia dovodu. Ale asi napises teda, ci ti presne lekarka povedala ako dovod. 🙂
Este mi napadlo, 3dni nejest? Ja si to neviem predstavit ze by moje krpate v tom veku 3dni nic nejedli, iba pili caj. 😒 Ak si to teda spravne napisala. Ved musel byt hladny, voda mu iba brucho oklamala, naplnila. Ty mas zazracne dieta, lebo kazde ine by plakalo uz po par hodinach od hladu.

graceful9
20. feb 2013

@anetkaadamko a čo teda papáte? my pár lzžičiek polievky, sem tam kupovaný príkrm aj celý, sem tam len polku, jogurt polku a tak,,,,ale mlieko musí byť,,,,tiež máme 14 mesiacov