3,5-ročný syn vymýšľa s jedlom

danielkadandy
22. mar 2024

Mate tu niektora doma tiez nejadaka ako ja? Ja uz neviem co s nim ...on by dokazal fungovat len na sladkostiach keby mohol ...ma jedla ktore zje ale velky vyber to teda nieje...a nieco nove ochutnavat to tiez problem .Ja viem...nedavat sladkosti...ale rodina moja to nechape a furt sa k nemu nejako dostanu tie sladkosti..uz som sa za to velakrat hadala s nimi...vobec neviem co s tym...tak by som chcela aby papal pekne vsetko doradu aby mu nechybali vitaminy alebo co...

dadka1997
22. mar 2024

@danielkadandy no ty si jeho mama a dovolis to tie sladkosti dať, ci sa bojis povedat si svoj nazor ?

paciko9
22. mar 2024

My tiez doma bojujeme z jedlom. Dostat daco do nej to cista katastrofa. A vrazdila by som,ked mi povie,ze jedla v skolke v pondelok, a je nedela😂. Sladke dostane za odmenu. Ale v skolke zje vsetko a bez reptania. Aj ked daco navarim take co mali v skolke, tak odpoved ja take nepapam.

biglovemom
22. mar 2024

A to je kazdy den s rodinou ? Ak ano povedat im obmedzis kontakt.
Doma samozrejme tiez sladke obmadzit.var co ma rad skusat nove bude tiez neboj

eva233
22. mar 2024

Bol odmalička taký alebo je to obdobie?
Ak odmalička tak je to veľa o príklade, spoločnom stolovaní ako ukazuje dieťaťu, že jem ja a čo jem. U nás od malička platí pravidlo ochutnaj a povedz mňam alebo nie ďakujem neprosím si a vtedy sa vieme Dohodnúť na kompromise... Ale jednoducho ochutnať musí... Nikdy sme ho nenutili jest v zmysle že ak nezješ tú brokolicu nebude rozprávka/ hracky/ budeš tu sedieť kým to nezješ... Od malička sme mu ukazovali, že každé jedlo je dobré ale niekomu niečo chuti viac a niečo menej. Ukazovali sme mu, že sa dá jesť aj surová mrkva, kaleráb a aj náš to videl jesť... To spraví veľa. A čo sa týka rodiny to, že sa babka občas sladké podľa mňa nevadí, ale ak sú na návšteve a ja viem, že moje dieťa nejedlo obed alebo už bude čas večere ja sladkosť vezmem a poviem ďakujeme odložíme na zajtra. Niektorí sa na mňa pozerajú cez prsty ale akože ja večer o šiestej škôlkarovi zjesť čokoládu nedám.

marianarem
22. mar 2024

@eva233 To s tym prikladom nefunguje na vsetky deti. U nas napriklad nula bodov. My s manzelom kazdy vecer salat a celkovo dost holdujeme zelenine a na maleho sa to ani trochu nelepi. Aj v skolke mu je ukradnute, ze ostatne deti jedia.
@danielkadandy Aby jedol vsetko do radu je vysoka meta, s tymito nejedakmi je realistickejsi ciel im jednoducho len pokryt vsetky ziviny. V principe staci, ak zje z kazdeho typu potravin 1-2 druhy (z ovocia, zeleniny, masa, mliecnych vyrobkov, strukovin atd.), to zabezpeci dostatocnu vyzivu.