22 mesačná dcérka je iba pomixovanú zeleninku s mäskom

pjana
30. jan 2013

Ahojte, potrebovala by som radu. Od narodenia mala moja mala problemy s bruskom, bolievalo ju, mali sme detsku koliku. Postupne sa to zlepsilo. V 7. mesiaci sme presli na zelenikove prikrmy, ktore obcas papala a obcas som ich musela do nej nasilu dostat. To trvalo tak do 17 mesiacov. Teraz uz papkame pekne. Avsak stale chce iba najemno rozmixovanu stravu. Ked som jej obcas skusila dat iba zemiacik a mäsko, tak to velmi nejedla. Iba sa s tym skor hrala. Ani mne nedovolila, aby som jej to dala. Vzdy som jej to musela nakoniec rozmixovat, ak som chcela, aby nieco zjedla. Na druhej strane nema problem spapat rozok, chrumky, piskoty a podobne veci, zubkov ma dost🙂 Co by ste mi poradili? Je potrebne, aby uz v tomto veku jedla jedlo beznej konzistenicie ako dospely? Alebo mam pockat, kym to bude chciet sama?

adrioska
30. jan 2013

@pjana Pockaj,kym bude chciet sama...aj mojmu som musela, mal uz aj 1,5 roka a este som mu stale mixovala...pomalicky som prechadzala na tuhu stravu...masko som na drobulinko nakrajala, niekedy zjedol, niekedy nie...ani neviem, kedy a ako sa naucil jest aj tuhu stravu..a pritom take ako piskotky, chrumky, pecivo uz normalne dlhsie jedol, ale obedy nechcel. Inak nebol nikdy dobry papkac, aj teraz ma obdobia, ale este mi vela veci nezje a to uz ma vyse 4 rokov. Kym som ho kojila, tak mliecko zboznoval. Ale nevadi, hlavne, ze je zdravy. 😉

jojomama
31. jan 2013

@pjana Ja to mam tak isto, ale hlavu si nelam. Niekedy mi papa aj troska odkusuje z rozkov alebo si drzi uvarenu mrkvicku, ci zemiacik, ale stale vsetko mixujem. Citala som si pred tym v MK, ze vela deticiek

xenicka13
31. jan 2013

toto mi robil syn vyse dvoch rokov, nastastie isiel do skolky az ako 4 roccny, lebo by nestihal zuvat, na dovolenke ako dvojrocny tlacil vyzivy pre polrocne deticky 😀

pjana
autor
31. jan 2013

@adrioska
@jojomama
@xenicka13 dakujem Vam za odpovede🙂 Ved prave, ze aj ja malej ked nahodou nestiham, alebo sme niekde v meste kupujem prikrmy pre 4 mesacne🙂 Ale minule som jej dala aj pre 8 mesacne a na moje prekvapenie prvykrat zjedla. Asi zacnem mixovat na hrubsie. Ide o to, ze moja si uvarenu mrkvicku ani nechyti do rucicky a ked nahodou ano, tak ju za chvilku polozi, pretoze jej to nechuti. Pritom zmixovanu mrkvicku zboznuje🙂 Zemiacik to iste. Je mozne, ze ja ju dam aj skor do skolky ako v troch rokoch a chcela by som, aby tieto veci uz mala zvladnute. Este som vcera zabudla podotknúť, že polievočky vobec nejedava. Ked som jej dva tri krát skúšala dať, tak vôbec. Vzdy jej to musim spravit take huste, aby to bolo ako druhe. Je dolezite, aby papala aj polievocku? Ak mate, dajte prosim nejaky recept na take dobre polievocky, ktore Vasim detom chutili. Skusila by som jej ich uvarit a mozno by jej zachutili🙂 Este otazka: zjedia Vase deti polievku aj druhe naraz za sebou na obed? a ak ano, kolko zjedia prveho a kolko druheho? Dakujem vam za rady🙂

xenicka13
31. jan 2013

@pjana skus urobit klasicky kuraci vyvar, mrkva, petrzlen, kalerab, karfiol, vsetko na male kocky nakrajat, sliziky, masko, to by moje deti jedli kazdy den

evka4
31. jan 2013

@pjana daj jej cas, uvidis, ze jedneho dna zacne pekne papat kusky. ja som mala doma to iste a zo dna na den sa to zmenilo. Hlavne nepocuvaj tie rady, ze take velke dieta uz nema co jest mixovane. Drzim palce 🙂

adrioska
31. jan 2013

@pjana Moj dlho nejedaval dva chody, mozno az ako 3-rocny zacal...ale kedze nie je az tak dobry jedak, som sa potesila, ked vobec nieco zjedol... 😉

agathokleous
31. jan 2013

@pjana Ahoj moja mala ma 21 mesiacov, a tiez doteraz som jej vsetko mixovala, varila som jej normal jedla ale vsetko muselo byt pomixovane, az teraz je tomu asi dva tyzdne som varila masko so slovenskou ryzou a ze reku vyskusam ci bude papat a ona zjedla cely tanierik, sice jej to dlhsie trvalo ale spapala, odvtedy jej nemixujem jedlo... takze podla mna to pride samo, skusaj jej okrem toho mixovaneho obeda dat ochutnat aj z tvojho jedla , ja som to tak dlho robila. moja dcerka nepapa aj polievku aj druhe, stale mame iba jedno jedlo na obed, bud hustejsiu polievocku alebo normalne druhe jedlo. a typ na polievocku ti dam , moja zboznuje polievocku z cervenej sosovicky: orestujes si por a mrkvicku na kolecka pokrajanu , bud na masielku alebo na troske olivoveho oleja, pridas sol, trosku rasce drvenej a zalejes vodou, ked zacne vriet tak pridas zemiacik na kocky a asi tri polievkove lyzice cervenej sosovicky. povaris 10-15 minut a hotovo, Je to rychle a moja mala to zboznuje, na konci to mixnes samozrejme a bude taka kremova🙂 tuto polievocku jej este mixujem kedze sa mi to zda takto lepsie .

jojomama
31. jan 2013

Ja som myslela polievockou, uvarenu zeleninu s kuriatko (stehienko, prsicko) a so zemiakmi aj slizikmi (ja pridavam aj na jemno nasekane vlocky, z lidlu). Potom odoberiem masko a nejku zeleninku so zemiackami a rozmixujem (teraz mu to chuti menej huste). Zvysok celej zeleninky a aj trosku slizikov mu dam separatne, aby si to chytil do rucicky (niekedy to len macka a sem tam da aj do pusinky - len aby sa s tym oboznamil a dvoveroval tomu) a este mu najnovsie chuti aj sama tekutinka z polievocky a ideme jedna lyzica huste, jedna riedke a sem tam aj ohryzkava z ruky.
Momentalne strasne pase po mandoskach, zje osupanu aj od tenuckej supky, len duzinku asi to najmensie susto a zvysko rad rozpuci... Ide o to aby jedlo (aj ovocie) spoznaval. Nikdy mu nic zvlast okolo toho nehovorim, aby sa nezatal a aj ja vzdy jem to, co on, lebo rad opakuje. Snazim sa aj na neho nedivat, ked vidim, ze celkom dobre mu to ide, tak len sem tam zakulim na neho a vtedy je este viac odvaznejsi a papka lepsie. Na konci ho vzdy pochvalim.
Inak mojmu velmi chuti Hipp co je s morskou rybou (este mu to mixujem doma) a aj ich boloneza (1-3 roky, ma skutocne dobru chut a aj tu mixujem).
Kazdy den mu robim ovsenu kasu v mliecku a sem tam mi ju spapal ako je, ale vacsinou ju este prepasirujem cez sitko.
Nie kazdy den ju papa rad, tak to striedam lyzicka puding, lyzicka kasa.... 🙂
Mne zase neznasi nic co je jogurt, chlebis s masielkom alebo syrcekom, len ohryzkava rozktek. Kupujem mu kukurcnik z Kauflandu (sladene a aj bez chuti), to sa mu topi v pusinke, ma rad oblatky...
Ale pomalicky skusa a to hlavne, ked sa nedivam aj normalne papat. Vsetko, co ja jem,, ak prejavi zaujem (a nie je to nieco vyslovene nevhodne) mu dam do rucicky a necham to na nom....otocim sa akoze inde a dufam, ze to da do pusy.
Niekedy po papani obeda, chce puding, ale to je minimalne a potom cely zvysok dna stikuta.
Jozko ma len 15 mesiacov a tak na veceru mu staci mliecko s kasou a do rana asi do 6.00 vydrzi.
🙂

andrejka1974
31. jan 2013

@pjana niektore deti sa to naucia neskor ja som mojej starsej dcerke tiez dlho mixovala az do 2 rokov a ver mi teraz ma 4 a zje krasne vsetko 🙂 🙂 🙂 🙂 naozaj aj jej vadili co len najmensi kusok , neboj sa nauci sa

zoyuska
31. jan 2013

@pjana no ked ju chces dat do skolky tam jej to mixovat nabudu....cim skor ju naucis tym skor sa nauci ona

pjana
autor
1. feb 2013

@xenicka13 dakujem za radu a veru aj vyskusam, hned zajtra jej to skusim spravit a potom dam vediet🙂
@evka4 dakujem za podporu🙂 Stari rodicia mi to uz vycitaju, ze preco jej to mixujem, ale ja im vzdy nato, ved jej dajte nemixovane, ja budem len rada🙂
@adrioska tak to si ma potesila, ze som nic nezmeskala🙂 ja jej zvyknem davat uvarenu a pomixovanu zeleninku na obed s maskom a na veceru bez, tak jej hadam nic nechyba, ked aj zrovna polievku nepapa🙂
@agathokleous super, dakujem za receptik🙂 Moja ma tiez rada cervennu sosovicku. Skusim jej to urobit podla teba, verim, ze jej to zachuti. Ja mam problem aj s tym, ze doteraz som ju vzdy krmila a len vcera som si povedala, ze uz ju necham papavat samu. Aj jej to vcelku slo, ale dnes sa uz len hrala s lyzickou. Tak to musim postupne davkovat, pretoze to su pre nu dve velke zmeny..samostatne papanie a zaroven uz v inom skupenstve🙂
@jojomama dakujem za typy. Zvykla som jej vlastne spravit hustu polievku, aby to bolo vpodstate ako druhe, ale mas dobry napad. Tiez jej to spavim na tri sposoby..rozmixovane striedat s cistou polievkou + do rucicky. Urcite vyskusam🙂 Nasa nema rada ziadne novinky a preto mandarinka u nas nehrozi. Aj ked vidi, ze ja nieco jem, tak povie ham, dam jej na pery a ona mi zoberie ruku a otoci ju do mojich ust🙂 Ona len klasiku jablcko, obcas hrusku a bananik. Posledne leto nechcela ani marhulu, ani jahodu a tomu podobne. Mozno toto leto sa uz chyti🙂 Tu ovsennu kasu myslis ovsenne vlocky zaliate mliekom?
@andrejka1974 dakujem za podporu🙂 verim ze sa nauci. Len som uz mala pocit, ze som nieco premeskala, ale som rada, ze to tak nieje a nie som sama🙂
@zoyuska ved prave to, preto by som bola rada, keby mozme prejst na normalnu stravu. Verim ze to stihneme, kym pojde do skolky🙂

jojomama
1. feb 2013

@pjana tu kasicku varim v mlieku par minut, takze zhustnu vlocky na kasicku a este pasirujem 🙂

tilly24
1. feb 2013

tiez ti radim pockat, moja dcera do 2 rokov jedla len mixovane, a este cestovinu , teraz ma skoro 3 a uz spapa aj ryzu, male kusky masa, teda uz jej to netreba mixovat, mala tak 2 a pol ked zacala jest " normalne " 🙂

tosomja
1. feb 2013

@pjana Ahoj, mám 2 a pol ročnú dcérku a od narodenia má problém s jedlom. Do pol roka reflux, odmietala mi mlieko, nahrádzala som jej ho jogurtami...teraz jej idú hore krkom.
Čo sa týka príkrmov, urobila som veeľkú chybu, zo začiatku som jej veľmi mixovala, stačilo rozvariť a roztlačiť vidličkou, no čo už...poučila som sa, pri druhom si dám pozor.
Čo sa týka polievok - tie miluje, najradšej má slepačiu s cestovinou, ale ešte donedávna som jej nemohla pridať do polievky mrkvu, kaleráb, už ju napínalo, nepokusala to, akoby nevedela, čo má robiť zo zubami.
Druhé jedlo - zjedla len špenát, prívarky (nie mliečne - tie nemá rada), zemiakovú kašu. Všetko, čo bolo jemné a nemusela sa snažiť, zjedla, priam sa prejedala. Skúsila som jej zamaskovať trošku mäska, už jej jedno sústo trvalo aj pol hodinu. Vzdávala som to - môj najobľúbenejší pomocník v domácnosti ponorný mixér.
Ke´d bola chorá - črevná viróza, mala diétu, varila som jej zemiaky s petržlenovou vňaťou, len tak na kocky, nemohla mlieko, maslo...tak len tak trošku olivového oleja, bez mixovania. Po celom dni hladovania jej tak dobre padli, že ani nezistila, že neboli mixované.
Neskôr som jej nepomixovala do výživy piškoty, len som jej nalámala - zjedla, trvalo dlhšie, ale zjedla.
Potom som jej do polievky nadrobno narezala mrkvu, aj tá jej zrazu chutila.
A hlavne všetko komentovať, napr. mojej sa páči, že mrkvičku musí papať - aby mala zdravé očká...
mäsko na svaly, surovú zeleninu aby mala pekné zúbky...proste hocičo...alebo lyžička za mamičku, za otecka...
Do škôlky nechodí (bola len tri dni)...ale mala problémy s jedením, zo všetkého ju napínalo, čo jej nechutilo, vraj jej nenútili, ale na výber zo švédskych stolov tam nemala 🙂
Možno ešte jedna rada, ak robíš mäsko, tak rozvar, pridaj viac šťavy, nech jej to ide dole krkom, sladký kompót...mandarínky, kivi, broskyne...

adrioska
1. feb 2013

@pjana inak mojmu v niektorych jedlach stale vadia kusky...napr. nezje mliecnu ryzu, ovocny jogurt...

tiffanka
1. feb 2013

...možno to všetko ovládate a možno niečo z toho padne na úrodnú pôdu 😉
http://babetko.rodinka.sk/vyziva/vyziva-deti/fi...
My sme na tom s jedlom tiež niekedy kadejako...ale ja to dosť dobre nechápem, čím to je ovplyvnené.
Niekedy má drobec doslova "jedací deň" a inokedy "diétny"...asi si to kompenzuje.
Má skoro 2 a 1/2 roka a váži cez 13 kíl...je taká špagetka, ale chorý nebýva... a večne je v pohybe. Síce teraz už posedí pri knižke,alebo keď hráme pexeso.
Ešte k tomu jedeniu - nejedeniu.
Fakt to nemá význam nútiť dieťa do jedla. Prišla som na to z vlastnej skúsenosti. Určite to každú mamu mrzí a hnevá, keď vidí, že dieťa vymýšľa a nechce. Denné menu u nás vyzerá napr.:
-raňajky ešte MM v posteli 🙂 ...do 3/4 hodiny - o takej 9tej raňajky - krajec chleba s niečím
-desiata po 10tej - väčšinou zvolenský jogurt
- obed o tej 13-tej, niekedy vymýšľa, zje len polievku a inokedy zje aj druhé, nie veľa ale, ale ak mu chutí,tak sedí...a ak odbieha, tak ho nenaháňam - zrejme nie je hladný
- olovrant o tej 16-tej ovocie - väčšinou jablko,príležitostne, banán...mandarinku a pomaranč nechce...ked boli v záhrade maliny a jahody, tak jedol priamo čo si obral
- no a večera o 18tej..ak si poobede dlhšie pospal, tak je aj do tej 22hej hore, tak potom ešte má aj druhú večeru...nejaký puding navarím...krupicovú kašu nemá rád...
- pred spaním si dá ešte MM...to ako rituál pred spaním 😀
Ja to uzavriem: sú aj lepší jedáci, ale myslím si, že koľko mu chutí, toľko zje. Veď aj dospelým nechutí vždy rovnako - ja som výnimka, mne chutí vždy! 😀
Podľa mňa netreba klásť veľký dôraz na jedlo pred deťmi. Jedlo by mali brať ako samozrejmosť, nie ako niečo čo musia, alebo ho mať za strašiaka. A samozrejme keď vidia príklad v nás rodičoch, to je malé plus pre nás. 🙂
Prajem vám, v pohode prežívajte chvíle so svojimi ratolesťami. Keď budeme všetci v pohode, možno aj chuť do jedla príde. 🙂 😉 Toť môj názor...

pjana
autor
4. feb 2013

@jojomama dakujem za recept🙂 Skusala som ho malej spravit, ale zjedla len dve lyzicky. No akurat na nu nieco lezie, mozno sa necitila dobre a preto. Skusim jej to este raz pripravit.
@tilly24 dakujem Ti za prispevok🙂 Asi nebudem mat na vyber a budem musiet pockat. Ale uz by som bola rada, keby papava s nami🙂
@tosomja tiez ma uz napadlo, ci som nespravila chybu, ze som jej to mixovala odzaciatku. Ozaj to stacilo roztlacat. Ale ako hovoris, clovek sa pouci a uz bude konat inak🙂 Co sa tyka toho popisovania mrkvicka na ocka a tak dalej, tak to na nasu nazabera. Praveze mam pocit, ze ked jej nieco poviem pri jedle, tak ju vyrusim a uz nechce. Je to mala potvorka🙂 Ale dakujem Ti za rady🙂
@adrioska kolko ma tvoj maly?
@tiffanka dakujem za link, pozriem🙂 Si zlata, ze si mi to takto pekne rozpisala. Mas pravdu, mama by bola najradsej keby jej dieta pekne papalo, ale zvacsa opak je pravdou. A ake pudingy malemu varis? Ja som mojej zatial skusala len zlaty klas. Pozerala som aj BeBe puding, ale v tom bolo tolko prisad, ze sa mi to pre take male nezdalo.

tosomja
4. feb 2013

@pjana ani pri telke? Napr. pri tom slávnom Spievankove?...Tiež som sa bála, či mi bude pekne jesť v škôlke, ak mi dali papier, kde trebalo vypísať, či sa sama nakrmi, či je vyberavá, či má problémy s nejakým jedlom...tak ma tisíc vecí napadalo...ale napísala som len, že jej trvá dlhšie kým prehltne sústo...No v škôlke nič nejedla, lebo jej dávali aj kôrku z chleba, ona chcela len vykúsať vnútro, obedy nejedla, olovrant len jeden deň zjedla, keď mali detskú výživu.
Je pravda, že chodila len tri dni a potom som ju už nedala (nebudem rozoberať, prečo)....Teraz mi zje skoro všetko, okrem mäsa, jedine kuracie krídla grilované, alebo kuracie s broskyňou.

A sladkosti jej dávaš?...nezaberá na ňu ani to, že ak nezje obed, aspoň polku, tak žiaden keksík, kinderko...?
Moja sladkosti nemá rada, ani som jej nenútila, ale ani nezakazujem...Vlastne, ak by som jej dala na výber, tak si vyberie radšej slaninu, ako kinderko...hehe 🙂

adrioska
4. feb 2013

@pjana ma 4 roky...

tatrankamoja
4. feb 2013

@pjana vôbec si nerob starosti, keď chce pomixovať, pomixuj - hlavne, že jej chutí, že sa napapká....ja som svojej malej tiež mixovala, potom išla do škôlky a prešla v pohodičke na pevnú stravu.....nechaj ju, nech papá, akú chce, kedy chce.... 🙂 🙂 🙂

jamimija
4. feb 2013

Ahojte, aj moja dcérka je slabý jedák, veľmi ma to trápilo..ale postupne som prišla na to,že kým je zdravá,pobehuje,bľaboce a smeje sa,nič jej nechýba..Má 1,5roka a necelých 10kg,takže štíhlučká, no vysoká je dosť..Tiež sa dosýta naje všetkého,čo je jemné a hladké - ako jogurty,výživa,mliečne kaše - ale napr.puding či krupicu nemusí. Ja jej síce od roka nemixujem,ale tiež jej dlhšie trvá,kým niečo spapá..ešte s polievočkami je to ok, ale druhé hlavné jedlo som rada,keď aspoň trošku zje. Ale boli časy,keď nechcela ani polievky - až som raz urobila mrkvovú s krupičkou a tú spapala.
Tu je: Na masielku si na chvíľu orestujeme na jemno nastrúhanú mrkvu, zalejeme vodou, keď je mrkvička uvarená, vlejeme rozšľahané vajíčko a 1 lyžicu krupice,ktorú sme tesne predtým rozmiešali v 1dcl vody. Povaríme a odstavíme..

pjana
autor
4. feb 2013

@tosomja my papame od pol roka prevazne pri telke a zatial nechce pozerat nic ine ako rozpravku vcielka maja🙂 To spievankovo musim dakde pozriet, by som vyskusala. Co sa tyka sladkosti, tak davam jej len piskotky, alebo radsej orechy namiesto cukrikov, tie ma rada🙂 Ale tiez jej toho nedavam vela. Na nu neplati, ze ked zjes toto, tak dostanes sladkost. Obcas jej dam do ruky orech, ked nechce papat a vtedy zje. Ale to hovorim len o pomixovanom jedle. V sobotu som jej skusila dat rano mliecnu kasu z ovsennych vlociek, zjedla dve lyzicky a viac nic. Cele doobeda som jej nic nedala, ze hadam bude obed. Spravila som jej kuraciu polievku so zeleninkou, tak nadrobno som jej to nakrajala a ona nic. Musela byt riadne hladna, kedze neranajkovala a aj tak nezjedla. Pravda je, ze v sobotu vecer dostala aj teplotu, takze pravdepodobne nejedla preto, ze to uz na nu liezlo. Musim pockat, kym sa vyzdravie a zacnem znovu.
@adrioska No to jej uz dost velky chlapec, to by uz mohol pekne papat. Ale ine jedla Ti zje bez problemov?
@tatrankamoja tvoja mala pred skolkou jedla pomixovane a az v skolke sa naucila papat bezne jedla?

tatrankamoja
4. feb 2013

@pjana presne tak, mixovala som dokedy chcela, kým si to vyžadovala - a potom išla do škôlky, tam videla detičky jesť a navyše bola hladná, tak už papala čo jej dali 🙂 🙂 🙂

adrioska
4. feb 2013

@pjana Nuz, ako co... 🙂 on velakrat vymysla...napr. slepaciu polievku chce len so slizikmi tymi dlhymi...teraz v nej boli hviezdicky a nechcel ju zjest...skoro ma porazilo... 😠 ALebo jeden den zje na obed poriadnu davku a ak ma na druhy den to iste, tak nie vzdy chce... Niekedy nepovolim, musi jest, niekedy vidim na nom, ze toto asi naozaj ee...ja ked som bola mala, som bola tiez zly jedak, takze asi je po mne...Ale v skolke skoro zakazdym zje obed, tak neviem no...preco doma tolko vymysla... 😒

pjana
autor
4. feb 2013

@jamimija dakujem za tvoj prispevok a aj za recept🙂 Urcite ho vyskusam a dam vediet, mozno zaberie🙂 Moja pomixovane jedlo zje rychlo. Ale ja by som zobrala, keby kludne je aj pomalsie, ale hlavne uz bezne jedla. Rozhodla som sa, ze jej to uz budem mixovat iba ponornym mixerom, ten to tak nerozmixuje a budem sa snažiť na vacsie kusy. Musime to asi postupne davkovat🙂

pjana
autor
4. feb 2013

@tatrankamoja tak to si mala stastie🙂 Poviem Ti, ze keby mam istotu, ze aj moja to potom zoberie bezproblemov, tak to vobec nesilim, nech je to kludne aj v troch🙂
@adrioska no tie nase deti su ale riadne prespekulovane, to s tymi slizikmi bolo dobre🙂 No a to co si napisala plati aj o mne, ked som bola mala nechcela som nic okrem sladkosti🙂 Preto ich malej teraz velmi nedavam, aby nahodou nebola ako ja🙂 Ale dolezite je, ze Ti pekne papa v skolke.

jamimija
4. feb 2013

Inak aj moja malá je po mne,takže čo sa čudujem 😀 😀 😀

adrioska
4. feb 2013

@pjana hehe ja som bola tiez na sladkosti (aj teraz som 😀 )...malemu tiez obmedzujem, jednak, aby nebol taky ako ja (aj ked aj tak asi bude) a jednak aj kvoli eckam a roznym umelinam, potom je hyperaktivny z nich, atd. a aj kvoli tomu, aby sa naucil jest normalne jedlo a nebol vyberavy...dost dlho som odolavala roznym sladkostiam a zaujimave, ze ked ochutnal prvykrat cokoladu, hned mu zachutila a pytal si ju potom uz stale...so ziadnym inym jedlom tak nebol... 😠 😝 😀 A teraz zboznuje kakao, pil by ho aj 3x denne...

pjana
autor
4. feb 2013

@adrioska presne tak, akoby si hovorila o nas🙂 Nasa mala si vzdy vsetko pyta, ale ked jej dam pred usta nejake jedlo, co prave jem, tak to povie, ze nie. Ale ked ma vidi jest nejaky keksik tak si vypyta, ja jej ho dam pri usta a z toho si odhryzne🙂 To je az neuveritelne, bez toho aby to dakedy jedla, vie ze to chce🙂 Ale dala si mi dobry tip..aj moja mala ma rada cokoladu, ale mlieko nevypije (teda okrem mojho). Musim jej dakedy skusit spravit s grankom🙂