ahoj 🙂 syn ma 1r9mes vazi 9kg je stihlucky a nechce jest.....narodil sa v 37tt a vazil 2720g uz sme boli 1x v nemocnici ze nechcel papat ale to bol chorucky tezaz mu vsak nic neni zatial..klop klop klop 😉 dnes sme boli u dr a povedale ze to moze byt chudokrvnostov a ze pondelok mame dojst na odber krvi atd....mam strach ci tam neni nieco zle ☹ a dala nam sirup PIKOVIT ze na podporu chuti do jedla tak som zvedava ako pomoze .tak a vy ste davali sirupi ak ano ake alebo tento pokovit a je dobry? poradte mi prosim ako na to aby pribral 😉 vdaka
Môjim deťom pomáhajú probiotiká, hlavne po chorobe keď majú stiahnutý žalúdok nám linex dobre zaberie. Môj chlapec je tiež hrozný jedák odmalička...ale už sa to zlepšilo konečne.
@janaalzbeta ako to je vidno na ockach to som nevsimla.
@moncicatko19 a v pase ma syn 42cm to je normal ci? 😒
@moncicatko19 hlavne nestresuj,aj moja dcéra bola taka..nechcela jest..po narodeni ešte zhodila na 2700g..a teraz je z nej riadna 14r.baba..a keď si predstavim tie nervy,keď nechcela jesť,och hrúza..teraz zošrotuje všetko..držím palce!
@miskakyska dakujem 😉
sorry,že odpisujem tak pozde aale máme znovu injekcie a nejak nestíham ani žiť. Tak oni sú také do ružovka tie bielka blýzko u nošteka...........ale to má hodne detí. Doktori ti dajú vitamíny buď fosfádový roztok,ešte môže byť pyridoxin či acidum folicum/kys.listová ale nemusí. len nejak nestresuj ber to tak,že sú maminky čo sú na tom horšie s bábikami ☹. Musíš myslieť pozitívne. Ale už určite vieš aj výsledky. 🙂
Ahojte, moj syn mal minuly tyzden dva roky a trapime sa s jedlom. Kojila som ho len 4.,5mesiaca, potom sme presli na nromalne papanie doplnene mlieckom. teda snazili sme sa prejst na normalne papanie...ale zelenina neuspela, zemiaky so zeleninou velmi biedne, ale je fakt ze napriklad v 6 mesiacoch mi v pohode papkal aj svieckovu s knedlou/nahodou som na to prisla, bola som chora a krmila mi ho teta🙂/. Snazila som sa dodrziavat rozne rady o tom, ze v tom a v tom mesiaci este nedavat to a to, no dopadlo to u nas tak, ze moj syn ma teraz dva roky a okrem par "jedal" co pozna nic nechce, dokona ma dnes pozvracal, lebo som sa snazila do neho dostat omacku... Cele dni by jedol iba termixy, sem tam rozok alebo chlebik, vynimocne aj so syrokremom. Zelenina a ovocie nehrozi, este dva hryzy bananu alebo 1/4 jablcka, ale inac nic. Pyta si aj Hami mlieko, raz denne a na vecer. Salamy alebo maso vobec, zje len chrumkave masove nugetky McDonald... a este kuraciu polievku, ale bez rezancov....no dnes ju zasa odmietol/je ale chory, takze mozno aj preto, neviem, inac ju ma rad, aj mrkvicku v nej... ale zasa bez masa, nechce mi zut.skusala som mu aj mixovat, ze ak je to v tom, niektore deti vraj nemaju radi kusky ale kasovite jedla...no nepomohlo. Jeden cas este mal rad hotove prikrmy vo flastickach, ale to trvalo necele dva mesiace a potom zasa nic. myslela som si, ze nie som dobra kucharka, ale nechce jest u nikoho, nie len moje jedla....
Viete mi niekto poradit, ako to zmenit? nechcem ho vlacit po lekaroch, bude este viac v strese ako mozno je...
Preco mi kedysi zjedol napriklad brokolicovu polievku a teraz ju nechce ani za svet? Mlieko, mliecne vyrobky a vyrobky z muky zboznuje, cize celiakia alebo laktoza to snad nebude... Nasa lekarka je na dovce, uricte za nou skocim ked sa vrati, no nechcem aby po mne skocila ze preco to riesim az teraz a navyse ma nahodou bude nutit ho dat na nejake gastro vysettrenie, tomu sa chcem vyhnut ak sa da...
vopred dakujem za rady...papa
mi sa tiež trapime z papanín ☹ máme 28 mesiacou sme predčasník a nechceme papať ale stale kojim , tiež nám dal obvodak pikovit no mali ho moc nechcel ☹ ale moc nepomohol a probiotika mu tiež davame a nevidím že by viac papal skorej menej 😖 😖 , su dni kedy len cuca a nič iné tiež sa trapime ale nestracam nádej ... ale robim mu malé chuťovky po celí den aby bodal pri hraní a tak skuste to z jednohubkami z rožkou ... aj ovocne ... ono ked to vydí tak niečo do seba vždy dostane aj ked málo ale predca mna to aspon vždy poteší 🙂 😀 😀
nas maly tiez nie je velky jedak....ma 28 mesiacov a papa tiez malo, vsetky nohavice musim na pase zuzovat, lebo mu padaju. Ma 12 kg a asi 93 cm....masko nechce, tak ho musim do polievky nastruhat, aby aspon co-to zjedol...vacsinou chce len take riedke polievky, alebo popucene nadrobno....ale skusili sme raz dat do polievky taky ten opeceny chlebik alebo tie pecene gulocky do polievok, co dostat v obchode...Maly si ich do polievky hadzal a v kazdej lyzicke polievky som nabrala 1 gulocku a povedala som mu, nech to poriadne pochrume, ze to chcem pocut.....a tak spapal celu polievku. Naberam mu jej dost...lebo druhe nechce jest. Tak nech sa naje aspon polievky....aj s ovocim sme mali mensi problem, predtym pekne jedol aj jablko na kusky pokrajane...potom zrazu STOP a nechce....tak som mu robila akoze domace dzusiky....z rozneho ovocia, rozmixovala a zriedila, nech ma aspon dake vitaminy a teraz sme presli na ovocny salatik...nakrajam na kusky rozne ovocie a dam mu do toho trosku cerealii, co sa jedava na ranajky a tak to spapa. Skuste mozno taketo finty, zaberu aj u vas, co mate doma malopapkacov. Nas maly si to vecer vykompenzuje krupicou, alebo pudingom...toto zje aj zo 4 dcl mlieka, ked spravim...
pravdepodobne to vase deti prejde, moj ma take fazy, raz toho zje pomaly viac ako ja, inokedy len trosku zobka
tiez to ma suvis s rast. obdobiami kedy ma vyssi apetit a potom mu klesne
treba stale ponukat a nevzdavat to a snazit sa vyberat zdravsie alternativy 😉
@moncicatko19 ahoj, aj ja davam malej tento sirup, rano do mlieka, inak ho z lyzicky nezje ...je to len tyzden,m takze zatial nebadam nejake zlepsenie ...no viem, ze je dobry, baby tu o nom pisali ....dcerka hrozne zle je, zje len jogurt, zemiakovu kasu, omacku s cestovinou - cestoviny vyje rukami a omacku srrrrka z lyzicky, mlieko rano a vecer, kukuricne chrumky, sladke velmi nie a kde tu nejaky chips ...inak nic nechce, katastrofa. stale jej ponukam jest - trosku zobne a dost ....dufam, ze je to len nejake blbe obdobie, mozno aj u Vas, treba pomaly detickam "roztiahnut" zaludok ...ak ti mozem poradit, najlepsie "vykrmenie" je gris - krupica do flasky, pripadne puding na noc .....drzim palce, pa
nicky182, tvoja dcerka ma ake miery? mne pripada uplne v poriadku, moj syn je teda riadne vysoky, ale zaobalenim sa vobec nechyta na tvoju
pri 2 rocnej prehliadke ho lekar pozrel, ja ako mama viem, ze mi spravne papa a neriadim sa okolim
to je najhorsie, lebo porovnavat, ze kamoskin je baculko a moj nie, lenze on aj spapa kopec blbosti, ktore ja malemu davat nechcem
a cestoviny vedu medzi detmi, to je pravda, moj ich miluje s hraskom na akykolvek sposob 🙂
moj ma tiez 21 mesiacov a od jeho 5 mesiaca sa trapime s jedenim aj pitim. jedava maximalne 3x denne, iba kasovite jedla, normalne jedlo nevie zjes a aj to prebieha s velkym placom a vreskom. ovocie a maso neje vobec. sama nie som schopna ho nakrmit, vacsinou dame ranajky este s ockom, ak nemoze ocko prist z prace na obed domov nakrmit, tak potom jeme az ked pride z prace a nakoniec neskora vecera. jedenie prebieha stylom, ze ocko drzi dieta a ja krmim, ono vypluva jedlo kade tade, na zemi je to ako v chlieve ale ja sa nevzdavam a krmim az dokedy miska nie je prazdna., lebo ved vsetko nevypluje, sem tam nieco aj prehltne....no hotovy horor, ale inak by mi dieta uz davno umrelo od hladu, nakolko doktorka to neriesi, kedze dieta nevypada, zeby bolo hladne.....no sak mozem mu davat jest iba kedy ono chce a do tyzdna umrie od hladu.....a aby nam nebolo luto, tak nevie vobec pit, takze vodu lyzickujeme....na co mi doktorka povedala, ze ved on sa nauci, mam ho stale ponukat, tak ponukam a ponukam a on nic....
niekedy mam aj strach, ze na mna susedia poslu socialku, kedze pri jedeni je taky vresk ako by ho na noze brali, ale potom mi moj tato poradil, ze mam povedat socialke, nech mi ho oni chodia domov krmit a hned ma strach presiel 🙂
ahojte , moj syn ma 4 roky, do 3,5 rokov nejedol skoro nic len pil mlieko, jest zacal asi ako 3,5 rocny a to podotykam len, kuracie stehno, palacinka cista , cestoviny ciste,sladke pecivo , parok , jablko, hrozno, hruska, pomaranc,maliny,vyvar len s masom, ovsenu kasu,rezen,ryby,
zdravotne problemy , nemal , prosperoval dobre ako 4rocny vazi 16kil, krvne testy vzdy ukazkove , dokonca aj psychologa sme navstivili, vraj je to vporiadku od hladu neumrie, povedal kazdy odbornik co sme navstivili- gastroent., psycholog, pediater, imunolog, jedneho dna som dieta zobrala k pani ktora sa venuje magii a veciam medzi nebom zemou, pretoze som z toho bola uz ja na psychyatriu, denne som varila aj dve tri jedla a cely zivot sa mi za 3 roky tocil len okolo neuspesneho krmenia hotova pohroma, pani sa nanho pozrela jeden vecer urobila co bolo treba dala mu talizman, a neuverite co sa stalo na druhy den v skolke maly zjedol cely obed, ucitelky nechapali co sa stalo a ja som tomu tiez nemohla uverit , od daneho dna sice zje len spominane potraviny a jedno jedlo denne v skolke , urcite z neho jedak nebude ,pretoze vsetko je pre nho fuj, dokonca ani cukrikmi a cokoladami by si ho nik nekupil,. Mozete robit co chcete ked sa dieta zatne nezje nic , niededy bol tak strasne hladny ze si jedlo len prilozil k ustam a vratil naspat na tanier aj ked som doslova videla, ze naprazdno prehlta a ze mu doslova sliny tecu, radcej si cmulal prsty od hladu. Od tejto skusenosti by som si na druhe dieta uz netrufla, ak by som to mala zazit znovu tak neviem neviem jedna 3 rocna skusenost ma dost znicila . Dakujem pani ktora mi pomohla a ze moj sym zacal konecne skoro ako 4 rocny jest , aj ked s vyberom potravin ako pre rocne dieta , ale konecne je a ja mozem kludnejsie spavat , dufam ze do 6-7rokov sa nauci postupne jest vsetko ostane . ako napriklad chlieb , zemiaky, ryza, puding , zeleninu,
ahoj sicilia47 , chcem sa ta spytat ci by si mi nemohla dat kontakt na tu pani, ja som uz tiez vyskusala vsetko mozno a nic. Mam dvoch synov, starsi nebol nikdy velmi vzorny v jedeni ale teraz sa polepsil ( ma 4roky ) no mladsi ma velmi trapi. Ma 2 roky, narodil sa po termine, vaha 4450g, chlap ako hora. Do roka to bolo tazke, lebo ma alergiu na kravske mlieko....kym na to vsetci prisli, tak sme si uzili ( stale hnacky, zapal priedusiek a sinusoidy dookola) a po roku jedaval stale menej a menej, az sme dosli na uzky jedalnicek typu, parok, chleba vo vajicku, sem tam polievka, ryza a zemiakova kasa. Teraz do neho nedostanem nic. Ked je k tomu este aj chory nezje nic, okrem mlieka (pije sojove)....a velmi malo pije vody. Skusam vsetko, caj, dzus, hocico, ranajky su v kosi, obed nic, caka kym ide spat aby vypil mlieko a dalej s prazdnym bruchom do vecera, kym nema vecerne mlieko. V noci pije 1-2x mlieko lebo je taky hladny. Vazi 13.5kg. Neviem co robit, kedze zijeme v Anglicku, nehrozi aby mu niekto vysetril krv ani moc. Na Slovensku mu robili v lete odber, ten bol ok, tak neviem co to moze byt...Dakujem za radu.
@moncicatko19 mozem ta spytat pomohol vam ten sirup co pises vysie???
ja som uz strasne zufala.... u nas len mlieko :(((( uz vyse tyzdna a nic ine :((((((((
cherry1981 @monika15 Ahojte baby, nam pomohol sirup Pediakid a teraz momentalne davam malemu tabletky, stvrtinku rano a stvrtinku vecer Persen. Poradila mi ich velmi dobra pediatricka, povedala ze dieta sa potrebuje najprv ukludnit a snad zacne jest. U nas to zacalo fungovat. Dnes zjedol plny tanier gulasovej polievky, co som v soku... dufam ze mu to zostane a bude uz normalne jest. Jeho podmienkou ale je ze sa krmi sam, tak vsetko okolo a pod nim je spinave, no stoji to zato, som ovela spokojnesia. Kontakt na tu pani mi sicilia47 nenapisala :( Snad som trochu poradila.. Ak nie tak skuste krvne testy a ine vysetrenia. Pekny vecer prajem ;)
https://www.modrykonik.sk/profil/cherry1981/ Ahojte baby, nam pomohol sirup Pediakid a teraz momentalne davam malemu tabletky, stvrtinku rano a stvrtinku vecer Persen. Poradila mi ich velmi dobra pediatricka, povedala ze dieta sa potrebuje najprv ukludnit a snad zacne jest. U nas to zacalo fungovat. Dnes zjedol plny tanier gulasovej polievky, co som v soku... dufam ze mu to zostane a bude uz normalne jest. Jeho podmienkou ale je ze sa krmi sam, tak vsetko okolo a pod nim je spinave, no stoji to zato, som ovela spokojnesia. Kontakt na tu pani mi sicilia47 nenapisala :( Snad som trochu poradila.. Ak nie tak skuste krvne testy a ine vysetrenia. Pekny vecer prajem ;)
@sicilia47 poznam tiez jeden pripad, ked dievcatko nechcelo vobec jest, len mlieko, a jedna "alternativna" pani povedala par slov nad nou a mala sa rozjedla... Normalne zacala jest vsetko a dokonca sa vie rozculit, ked to jedlo nie je pripravene dostatocne vcas... vtedy to vysvetlila tak, ze dieta len citilo, ze matka je konsternovana jeho nejedenim a vyuzivalo to... a ona (zaklinacka) len prerusila tuto vytvorenu vazbu... takze zrejme to treba naozaj vyskusat 😉
Moja dcéra bola do 14 mesiacov na mojom mlieku, nič iné nechcela i keď som to skúšala od 6 mesiaca, z toho nekonečného vyvárania rôznych vecí som sa skoro zbláznila a nepomohla som si, mohla som jej aj neviem čo proste pusu neotvorila..a keď som tam aj niečo pri jej nepozornosti dostala, tak to vypľula, vždy mala poruke moje mlieko. Dodnes neje poriadne, idú nám posledné dva zúbky y to je len stále na mojom prse, dodnes nezje nič sladké, žiadne mňamky tyčinky, či chrumky. Má 21 mesiacov a papáme mäsko, polievočky...ako malí drobci🙂 a nič sa jej nestalo z toho že nepapala, pediater neveril že neje, narodila sa s váhou 4600 g, 56 cm, dnes je vysoká 98 cm, má 13 kg🙂
ahoj môj sa narodil 24/25tt pôrodná hmotnosť bola 580gramov. Teraz máme 19 mes. Boli sme dlho chudokrvný ono to vidno aj na očkách. Neboj nič to má určite len také obdobie ako ten náš. Nepapal viac ako tri mesiace, pil len tak tak mlieko- máme reflux takže to bolo čosi aby to v sebe udržal.Pil čajík, a rožky, chleba a viac nič. ☹ Dva dni do zadu sa rozpapkl a všetko čo vidí hovorí ham ham ham. Aj mi sme boli u lekára a tam bolo vš. ok teraz vážime necelých 8,800kg. Sú nové vitamíny pre deti ktoré sa skôr narodili. Sú to Nutri drinky popýtaj sa obvoďáka je to na predpis a je to zdarma nedoplácaš nič. Aj mi sme dostali. Je to od firmy Nutrilon,je to detičkám aby priberali. Keby si videla toho môjho došlo by ti to...................