21-mesačné dieťa nechce jesť ovocie a zeleninu

9. jan 2023

V čom som spravila chybu že moje dieťa nechce jesť surové ovocie a zeleninu? Keď sme začínali so stravou (prikrmy) tak problém nemala. Ale teraz keď jej ponúknem paradajky, uhorku, papriku, alebo hoc aj surovú mrkvu tak nechce. Ani žiadne ovocie v surovom stave, max. si pár krát odhryzne z banánu, zje jahody a kiwi…ale inak absolútne nič. Zo zeleniny zje akurát tak varenú mrkvu, minule zjedla zapečenu paradajku a cuketu k cestovinam. Polievky jej nechutia, pritom brokolicovú zboznovala. Maximálne si dá vývar, ale inak absolútne… ona by jedla len zemiaky a cestoviny 😒😒 a ovocné kapsicky.
Dá sa to nejak “naučiť” aby začala papať aj takéto veci?

anjelicek26
9. jan 2023

Ked ma rada varenu/dusenu zeleninu a tie tri druhy ovocia, tak jej davaj to... alebo ovocne pyre... nic zle na tom nie je...vela deti neje surove veci, lebo nevie, ako to bude chutit...lebo ziadne jablko nechuti rovnako, lebo jedna cucoriedka chuti inak ako ta druha a su s toho na nervy... hlavne teda auti deti, ale asi to nebude len u tych...

xeonela
9. jan 2023

tiez si myslim, ze je jedno v akom stave jej to podas. hlavne, ze ju papa, potrebuje zeleninu jednoznacne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zorkahorka
11. jan 2023

V tomto veku uplne normalne. Moj syn do roka jedol hrozno, male paradajky... kadeco chcel ochutnavat. Po vyse roku zlom. Hrozno ani paradajky nechce, surovu zeleninu ziadnu,ale kedze ju papa varenu, tak to neriesim. Z ovocia zje jablka, banany, dynu, mandarinky. Aj to je uspech 😀 casom sa nauci dalsie. Deti v tomto veku vymyslaju. Niekedy im na to neskacem a niekedy to neriesim 😀
Napriklad zavaranu hrusku som mu prepasovala na lyzicku k masu a odrazu zistil,ze je to dobre a spapa ju