Maminy poradte mi prosim, co mam robit. Mam s malou problem, ze mi nechce skusat nove jedla.. nechce vobec ani cerstve ovocie,ci zeleninu,ziadne kompoty.. polievky mi zje len ked su v nej neni velke kusy... Ma par svojich vyberanych jedal co lubi a nove do nej ani za svet dostat.. darmo jej to na silu napcham do ust, ked mi to aj tak vypluje na zem ... velmi pri jedeni bojujeme.. poradte mi prosim co sa da robit v takomto pripade? ☹
A casto mam aj taky problem, ze nieco velmi moc lubi, ale ani za ten svet to do nej nemozem dostat.. ale ked to do nej dam nasilu do ust, zacne jej to chutit a vsetko zje.. tak preco mi takto vystraja? ☹
baby, my sme na tom istom, maly ma 2 roky. ale este ani nevidi jedlo a uz ne ne..odsuva, vyhadzuje zo stolicky misky... ale ked ho zabavim niecim, tak ano nevie a to je... este pred pol rokom mi vsetko komplet jedol bez vymyslania a teraz ma take fanty ze toto ne, toto ne...toto hej, zacne jest ..uz ne...a uz ma nebavi niekedy davat mu na veceru tri druhy jedal ze ktore mu zachuti...posledne tri dni ficime na krupici kazdy vecer... a tiez nove velmi nechce..ale teraz je veeeelmi vyberavy, nastruhane ovocie nie, len cele kusat a podobne... takze baby, nie ste v tom sameeee 😝
Pripájam sa aj my sme taký istý 😝
aj moja tak jedáva - že ju musím niečim baviť 😒 a tiež má svoje rituálne jedlá a iné nechce - na ranajky zje síce skoro celý rožok s maslom/syrom/natierkou ale zeleninu nie, uhorku mi olíže - hodi na tanier, olíže hodí na tanier.... obedy jej robím tak že v nedelu spravim mäsový vývar - nahadzem do hrnca všetku zeleninu + kuracie/morčacie a pod. a potom jej mäso,zelinu a ryžu/cestoviny spolu zmixujem - nie na kašu ale trochu aby som to mohla zmraziť (zje aj kúsky ale kvôli uspore miesta trochu rozmixujem) tak toto jedáva aspon jedno normálne jedlo + zje jogurt a na kvanta oriešky, pistácie, kešu a teraz gumoví mackovia-mánia, ovocie hociake zje aj zeleninu ale len uvarenu - tu od A po Z
sladkosti hádze na zem - tie nemá rada 😕 ani džus nevypije len vodu :D niekedy hovorim manželovi či je normálna 😅 😉
a tiež to inak neriešim len zaujatím, slubenim, pustenim spievankova a pod. 😔
Podla mna to je taka forma vzdoru a my musime len cakat, kedy to prejde. Oni vedia, ze nam na tom moc zalezi, a ked povedia nie nechcem, tak nas tym rozhadzu a o tom im ide, to sa im paci. Nasilu to do nich nenacpeme, zostava nam iba ponukat a cakat, kedy ich to prejde a unormalnia sa 😀 aj ked niekedy mam pocit, ze stale papa to iste 😒
baby ahoj tak mi mame opacny problem moj ma 2a pol a este vzivote mi nepovedal ze mami nechcem papat ........kolko krat mu musim zakazat ze uz nebudes papat tak kukne na mna tymi ocami a opyta sa mami posim ja nemozem papat?no samozrejme ze mu nedokazem povedat nie a to este k tomu spapa cely rohlik na to si tatino da tiez papat a uz dobehne k nemu potom si dam ja nieco a uz uz je pri mne .....takze som rada ze nemame taketo problemi a drzim vam maminam palce .....Ale skuste robit z jedla rozne zvieratka dat chlebik masielko zo sunky uska z paradajky pusinku z uhorky ocka a zajo je na svete alebo slimaka hocico
Ahojte maminky!! mi sme mali ten istý problém! len obľúbené jedlá a nič viac+ k tomu to muselo byť všetko mixované.... ale nechala som tomu voľný priebeh a úspech pomaly prichádzal!! hlavne nenútiť, nič nasilu!! stále som mu ukázala to jedlo, (myslím niečo nové)- keď to odmietal nechala som to tak, stále som povedala ,,dobre miláčik keď budeš chcieť to ochutnáš,,..alebo skús to dať len do pusinky keď nechutí môžeš to vypľúť,,....ale aj to s pochvalou, nevadí nabudúce...
a pomalinky už na to bol aj zvedavý, a chodil do taniera aj sám. Teraz už máme 3,5 roka - ešte máme neochutnané veci ale náš ,,repertoár,, jedál už máme široký.
čokolády, sladkosti nechce, piť len vodu (Lucku, atď...)-ale to nevadí...🙂
pomaranče-mandarinky nič nechce do pusinky ani jahody-ale už vypije aspoň šťavičku z nich,myslím si že časom príde aj to ostatné.
Dobrá rada (aspoň u nás fungovalo): keď nechcú papať zeleninku- skúste to rozmixovať už v uvarenej forme - (aj z polievky dokopy všetko) u nás to hneď zmyzlo z taniera či to bola brokolica alebo aj petržlen s mrkvou...🙂
Tak Vám prajem veľa úspechu a hlavne nenútiť! 🙂
Dieta v tomto veku nebude drzat hladovku. Ked nechcu, nedam im. Ale nic! Len cistu vodu. Nesmu pit mlieko. Potom pridu. Tu jaodka, tam slivka, potom jablcko. Najedia sa ani nevedia ako...
Ahojte, pridavam sa do klubu, do tych cca 15 mesiacov papal vsetko co pred nim nestihlo ujst, potom si zacal pomaly vyberat, ma len svoje oblubene chute (jedla) a to by jedol stale dokola: cista ryza, ciste zemiaky, ciste cestoviny, mlieko, mrkva, jablko, uhorka, pomaranc, banan, ovsene vlocky, chlieb s maslom. Omacky alebo polievky vacsinou nechce ani ochutnat.
@angelika4 Tak by ma zaujimalo - ked navarim na obed polievku a on ju odmieta co i len ochutnat - mam mu ponuknut ine jedlo (napr. banan) alebo iba tu navarenu polievku? Po obede totiz ide spat a neviem ci ho mam dat spat hladneho, iba s ranajkami?
ahojko!! no polievku nezje mi ani môj, (myslím v normálnom riedkom stave, ani lyžičku a už má 3,5 roka), ale keď mu
zamixujem ( do pohára naberiem mrkvu, zeler,atď ...zo všetkého troška, k tomu šťavu z polievky) tak mi to zbaští všetko, aj za dva poháre....🙂 -možno tak by to išlo...?
ináč ja som ho nenechala hladného nikdy, keď nechel tak som dala niečo iné, a myslím banánik neuškodí, je to ovocie, tak keď to by spapal, tak by som to dala určite.
a nové´jedlo veľakrát mu dám ochutnať, keďm nechce dať ani do pusinky, tak poviem nevadí, nabudúce miláčik.
alebo čo už zaberá, : daj do pusinky, a keď nechutí tak vypľujeme dobre? a stalo sa mi, že ppárkrát to vyplul, ale potom to už spapal- na začiatku dve-tri lyžičky a potom to už išlo stále viacej.
Držím palce!! 🙂
@angelika4 ahoj tak dnes som varila na obed hrach, viem, ze mu celkom chuti, lebo uz ho jedol parkrat. Ale dnes nechcel ani ochutnat, tak som mu nenukala nic ine a siel rovno spat :/ zatial spi a uvidim ci si da ked vstane 🙂
Ahojte, som rada ze v tomto boji nie som sama. moj syn má 3 a pol, a tiez má svoj obmedzený jedálniček. Nepije mlieko, ani neje mliecne výrobky - absolútne žiadne. Ani jogurty, pudingy... syry... nič. Neje ani polievky. Ani zeleninu. Iba fazulu,hrach, kukuricu, soju Ovocie iba pár druhov. Papáme iba párky, kuracie rezne a pečené kura. A neverili by ste, ľúbi bravčovú masť... Cestoviny len omastené, a chlieb zje len s masťou. Tekuté a kaššovité jedlá nemajú šancu 🙂 Ked mu ponúkam vyskúšať niečo nové, obzrie si to a povie ze nechce. Ze to ochutná až ked bude starší 🙂 Tak držím palce 🙂
som zvedava na odpovede, lebo ja mam s mojou mladsou ten isty problem. Ona sa pozrie, povie nechcem a ani za boha to do nej nedostanem. Tiez mavala take obdobia, ze som jej musela nasilu dat do pusy a potom to jedla. Ale to ju uz preslo. Napriklad chlieb s niecim natrety este v zivote nechcela, ona iba suchy, povie proste nechcem a ani neokusi. 😠 Som rada, ze nie sme sami s takymto problemom. Aj ked sa to snazim brat sportovo, ved snad to tak nebude donekonecna.