Ahojte moja mala ma čoskoro 20mesiacov.. mali sme nedano vysoke horučky a od vtedy mi nechce piť vobec mlieko(kravske) ani poriadne nič jesť.. mate skusenosti?? DR. povedala že nemusi piť mlieko ked nechce.. ale čo jedenie??
Dakujem marylis@ prvy krat sa nam to stalo a sa bojim ze to takto bude stale ze nebude nic papat.. ochh
Môj mal 22 mesiacov, keď dostal salmonelu. Boli sme na umelom mlieku, lebo kravské nemal rád. Pri tejto chorobe sa museli vysadiť mliečne výrobky a nasadiť diétu. Od vtedy nemusí žiadne mlieko ani umelé a u kravského sa nič nezmenilo. Nechutí mu stále. Do jedla mu nebolo vôbec, fungoval mi na suchých rožkoch a jabĺčkach. Pil mi len vodu, žiaden čaj. No postupne sa rozjedol, aj keď podotýkam, že jedáč veľký nie je.
@klara023
ved bola chora zacni postupne, urcite nedavaj mlieko to len zahlienuje a ak ho nechce nemusi daj aj probiotika nech sa jej upravi crevna flora a zacni zeleninkou, a lahsimi jedlami po troske...postupne pridavaj
@klara023 napr. mliecne vyrobky a mlieko pocas choroby a kratko po chorobe vobec nie su vhodne. Nechaj to na malej, do nicoho ju nenut, sama najlepsie citi, co jej prospieva a co nie. Skus ponuknut nejaku zeleninovu polievku alebo doma odstavene ovocie. Rob lahke ovocne jedla - postruhane jablcko a pod. Deti este pocuvaju svoje telo - na rozdiel od nas dospelych. A uplne najdolezitejsie je nerobit z toho rozruch.
@klara023 Mne tiež nechcel piť. Vôbec nemal potrebu. Zmienila som sa o tom dr. na rizikovej ambulancii na ročnej prehliadke, že mám obavy, keď príde leto a horúčavy, čo do neho dostanem keď nechce piť. Poradila mi, aby som ho naľákala na detské ovocné šťavy, ktoré sa predávajú v DM-ku. Zriediť mu to tak, aby mu to chutilo. Postupne keď sa chytí, zvyšovať pomer vody a menej ovocnej šťavy. Fakt sa chytil. Postupne som ten pomer vody zväčšovala a šťavy zmenšovala až mi začal rád piť čistú vodu.
My mame lekara antimliecniaka🙂 Pri kazdej chorobe kaze vylucit mlieko. A nasa malacka je sice uz 3 a pol rocna, teda starsia, ale pri kazdej chorobe to je tak, ze nepapa a vselico len privonia a uz ju nadrapuje. Hlavne ked su sopliky. A ked vyzdravie, dohana, kolko vela popapa 🙂
@klara023 Nechaj ju tak, ona sa urcite rozpapka, moj maly pocas choroby tiez nic nepapa a po chorobe zaciname vzdy odznovu, ako ked mal 6mesiacov. Cize rozmixovanu mrkvicku so zemiakom a tak. Vsetko ostatne vypluva. Za take 2 tyzdna sa da dokopy a papka ako predtym 😉