20 mesačná dcérka nechce papať

petrushkasc
30. jan 2012

Dcerka ma 20 mesiacov a uz dlhsiu domu my skoro nic nepapa,, rano sa zobudi spravim jej chlebik alebo kakaove gulicky s mlieckom da si 3-4 lyzicky a staci, potom dovtedy dokym nejde hajat nic nechce,,, hajat ju davam o takej pol dvanastej to vypije mliecko 200 ml A spinka asi hodinu zobudi sa ale hned jej nedam jest lebo by aj tak nejedla,, tak za taku pol hodku hodku jej spravim obed,,, tiez si da par lyziciek a staci, medzitym papa blbosti to je na nu to by jedla cely den,,, vcera som jej ale nedala nic ,,, ziadnu sladkost ,,, a aj tak my malo papala, o takej 17.00 jej spravim chlebik alebo nejaky roztek a ani to nezje odkusne si najviac 4 krat a staci,, a vecer ked jej po kupani chcem dat kasu vobec ju nechce,,, tak dokym nejde spat spinkat chodi okolo 20.30-21.00 hod. nic nepapa az potom jej spravim mliecko,, mam jej davat nejake probiotika alebo nieco, aby jej zacalo chutit jest? Mame doma tie probiotika biogai, mam jej to zasa zacat davat?

poleva
30. jan 2012

čo myslíš pod tými blbosťami?? neje ti veľa sladkého??

petrushkasc
autor
30. jan 2012

@poleva papa vela sladkosti,, ale aj ked jej nedam tak nechce nic normalne papat,,

katy1979
30. jan 2012

@petrushkasc vyhod sladkosti. za jeden den este nestihla byt asi hladna. vydrz viac dni a uvidis. aj moj mava dni kedy by chcel vyjedat blbosti ale nejedl si mas smolu. ziadne piskotiky chrumky ci ine nezmysly. a kakaove gulicky rovno vyhod tiez. vela energie a cukru ziadna vyzivova hodnota. je to skor ako maskrta nie ako ranajky.
ci skus hladat co ti zje. vela deti nie je na chlebiky a rozteky. ja mam take obidve doma. zjedia ked maju chut inac si to mozem jest ja. musis sa jej trafit do chute. ja neviem skus polievocky ci zeleninku to je take farebne a ked je podusena aj makka. jednohubky u nas zaberaju.
probiotika vyskusat mozes tym jej neublizis.

barbyes
30. jan 2012

@petrushkasc a netlačia sa jej zuby? tie sladkosti by som jej ale na tvojom mieste nadávala vôbec...to jej len oklame žalúdok, ale žiadne živiny do seba nedá práve naopak urobí to v telíčku neplechu 😒 hlavne keď nepríma žiadne plnohodnotné živiny 😒 skús jej poprípade ponúkať častejšie niečo jesť, ovocie a pod. nech má stále po ruke...ona dobrovoľne od hladu neumrie, to sa neboj 😉 poprípade skús kúpiť v nejakom bio obchodíku nejaké tyčinky, resp. sušienky ktoré sú bez cukru a ponúknu jej aspoň nejaké živiny

petrushkasc
autor
30. jan 2012

nechce ani polievky,, ako nema taketo dni stale,, niekedy madni ze pekne papa,, tie sladkosti,, jej davam stale pomenej,, ale vcera som jej nedala vobec,, aj ked pytala, ,, sladkosti jej uz aj tak nechcem davat lebo je zavisla na nich,, to viem,, ze to je chyba moja ze jej ich davam,, lenze onaje potom strasne nervozna,,, ovocie nechce ziadne,,, to do nej nedostanem,, niekedy ked jej osupem jablcko tak spapa ale niekedy nie ,,, ona sa s tym jedlom hra a nepapa ho odkedy vie sama jest
@barbyes
@katy1979

katy1979
30. jan 2012

@petrushkasc neboj sa na slovensku este ziadne dieta od hladu neumrelo. trpezlivost a trpezlivost. nervozna je bud z toho ze nema cukor alebo je hladna. moj ked je hladny tiez chce jest kadeco az kym nenatrafim na to co je ochotny zjest. aj za cenu jej nervozity jej ich skus nedat a uvidis po par dnoch co to urobi.

cervena_ciapocka
30. jan 2012

Skus jej zmenit jedalnicek, tak aby sa jej to aj na oko pacilo. Na ranajky napriklad ovsenu kasu ci ryzu v mlieku ozdobenu ovocim. A skus stolovat s nou alebo nech papa s hrackami, mne samej pri stole tiez nechuti. Pripadne aj ty jedz to co ona a ako pisala @katy1979 vyskusaj jednohubky a moze ti pomahat aj s pripravou.

petrushkasc
autor
30. jan 2012

@katy1979 no vcera to zvladla ,,, aj bez sladkosti, tak uz budeme bez sladkosti,, mozno raz za 2 tyzdne jej dam ale urcite uz nie kazdy den,, ako doteraz,,, mozno zacne uz konecne normalne papat,, aj kednie vela ale aspon nieco ,,

petrushkasc
autor
30. jan 2012

@cervena_ciapocka ja snou papam vzdy ,,,a ked nemam chut tak papa na svojom stoliky medzi hrackami,,, a kuka spievankovo ,,,

barbyes
30. jan 2012

@petrushkasc súhlasím s @katy1979 ono sa to upraví...ak je na nich naučená tak si ich bude žiadať, musíš len vydržať a byť trpezlivá 😉 a možno aj trucuje, že keď jej nedáš to sladké tak nezje nič...skúšaj a uvidíš, niečo Ti isto nakoniec zje 😉 a to sladké skús nahradiť niečím z toho bioobchodíku, ale tiež by som to nedávala často iba občas a určite iba ak sa najedla nie ako náhradu jedla 🙂 a keď má rada sladké skús jej napr. urobiť jablčné lievance alebo také niečo a ak jej to poleješ napr. javorovým sirupom tak nezje ani toľko cukru, ale ukojí to jej chuť na sladké alebo jej skús dať na raňajky ovsené vločky, ak ich cez noc namožíš krásne zmäknú a ak ich trošičku osladíš(ja sladím malej zásadne iba tým javorovým sirupom, občas ryžovým) tak sú aj super sladunké, môžeš aj troškou škorice posypať, moja malinká to ľúbi 🙂 a ja tiež 🙂 sú sladunké, ale zároveň dostane do tela plnohodnotné živiny a čím je lepšie začať deň ako obilninami 😉
a jogurty Ti papá? či aj tie odmieta? skús obmieňať, chleba sa už možno iba prejedla, dcérka mi ho tiež jeden čas skoro úplne odmietala a teraz ho papáme zasa, samozrejme nie denne

viki2912
30. jan 2012

my sa pise s y len ak ide o plural,ak ide o jednotne cislo,o teba,tebe nechce nic papat,tak sa pise MI... 🙂

A K TEME...nechut do jedla moze mat viac dovodov...ak papa viac sladkeho a blbosti,je pochipitelne ze do nej ine veci normalne uz nejdu...obmedzit prisun sladkeho,podavat viac ovocia a jogurtov,aj to je sladke a neskodi to

liliana363
30. jan 2012

Ahoj, moja svagrina mala tento isty problem a dr. povedala, ze nech jej dava len varene jedlo, medzi tym nic. len pit vela.. a ked aj 2 dni vobec nic nezje nic sa nedeje, len aby pila. a pomohlo to. po dvoch takychto dnoch je o stosest. skus davat len varene jedlo,nic sladke. a ked aj nic nezje 2 dni ale bude pit, nic sa jej nestane. Sladkosti ju zasytia, tak ak uz tak maximalne po jedle ako odmenu.

hajanka
30. jan 2012

@petrushkasc odpovedala si si sama. Papa vela sladkosti, naucila sa na sladku chut, nahradza si tym normalnu stravu. Chybu si spravila, ze jej sladkosti zacala ponukat a ze ta to nenapadlo uz skor, taketo male dietatko o nich vobec nema ani vediet. Toto je cesta budovania si zlych stravovacich navykov.
Aj prikrmovanie maleho babetka sa najskor zacina zeleninou a maskom, az nakoniec sa odporuca ovocie, pre jeho sladku chut. Vacsinou to byva tak, ze ked ponuknes par mes. babu sladke ovocie, mrkvu alebo spenat ti moze odmietat.
Takze uz ziadne sladkosti! a nepolavit! pomaly ju opat naucit na normalnu zdravu stravu.

exupery
30. jan 2012

ZAsada cislo jeden:Najskor zjes nieco poriadne,potom dostanes sladkost...netreba povolit,nech sa aj o zem hadze!Neboj,raz len vyhladne 😉

fatulda
30. jan 2012

ahoj, podla mna by si mala sladkosti vylucit nie len na jeden den, ale na dlhsie, urcite to bude chciet trpezlivost a pevne nervy, ale oplati sa. Kamoska ma rovnaky problem, mala je zavisla od sladkosti a normalne jedlo nechce zjest ani za nic...Ja by som ani mliecko na obed nedavala, uz je dost velka, to ju tiez zasyti, namiesto toho obed, alebo aspon polievku.Drzim palce, nech ti to vyjde 😉

cervena_ciapocka
30. jan 2012

@petrushkasc 🙂 tak len skusat skust co zafunguje 🙂

poleva
30. jan 2012

juj a prečo si začala so sladkosťami?? na to si ja sakramentsky dávam pozor...u nás sa pekne papá,plus každý den jogurt a ovocie,,,ked toto spapajú,jasné že je aj malá odmena,,,či trocha brumíka,cez vianoce malý medovník,piškotka
žiadne čokolády a sprostosti....a ako píše fatulda,nie mliečko,,,ale pekne jej sprav polievočku mliečnu,,,moji veľmi ľúbia,,či cuketovú,zemiakovú,červená šošovica

poleva
30. jan 2012

@fatulda súhlasím

evka4
30. jan 2012

@petrushkasc dokym nezacne normalne jest, vyluc sladkosti. je uz vo veku, ked si velmi dobre uvedomuje, akomoze s tebou cvicit. absolutne jej nedavaj jest ziadne blbosti, ponukni jej v pravidelnych intervaloch len to jedlo, ktore ty povazujes za vhodne. ked odmietne, tak ju nenut, ale s kludom jej oznam, ze dalsie jedlo bude az o napr. tri hodiny. ked bude pytat nieco pomedzi, tak jej nedaj nic, max. vodu a povedz jej, ze sa mala najest, ked si jej nukala. par dni potrucuje, pohladuje a velmi rychlo pochopi, ze hlad nie je bohvieco. len nesmies polavit, lebo inak to nebude mat zelany efekt.

karmelka77
30. jan 2012

A co jej davas pit??? Lebo mna upozornovala doktorka aj na to ze ked vela piju sladsich napojov tak aj vtedy nechcu jest...lebo aj my sme mali tento problem v lete a aj ked som vylucila vsetky "blbosti" aj tak nechcel jest az sme prisli na to ze som mu davala sice riedene vodou ale davala stavy ktore som kupovala v DMke koli kakaniu a tym ze to bolo sladsie sa zasytil pitim a potom nechcel jest...Dalsia vec co u nas pomohla je to ze sommu prestala davat kazde tri hodiny jest, rano pije mlieko ked sa zobudi a potom je az obed, medzitym nejake jablko alebo rozok len tak do ruky vonku ked sme..obed mi odvtedy kraasne zje, netrapim sa s ranajkami a desiatu riesim vonku tak ako som pisala...ide spat o 12 tej predtym ten obed ma medzi 11.00 - 11.30 a dalsie jedlo mi chce az okolo 16.30, a potom vecer mlieko alebo kasa pred spanim...ja si myslim ze probiotika chut do jedla nespravia, akoze ked budes davat ok s tym nic nepokazis, ale nespoliehaj sa na ne v tomto ohlade

petrushkasc
autor
30. jan 2012

@poleva hallooooooooo ja som nepúovadala ze na obed jej davam mliecko ,,, citajte pozorne a neprekrucajteeeeeeeeeeeeeeee

petrushkasc
autor
30. jan 2012

@petrushkasc si myslite ze teraz jej nerobim normalne jedlo len mliecko jej davam,,, taka sprosta som neni ak nato narazate,. to ze ma 20 mesiacov a pije mlieko na tom nic nekazim mliecko lubi a bez mlieka my nezaspi ale nepisem tu ze jej ho davam na obed ale pred obedom halooooooo
@fatulda
@poleva

petrushkasc
autor
30. jan 2012

@petrushkasc si myslite ze teraz jej nerobim normalne jedlo len mliecko jej davam,,, taka sprosta som neni ak nato narazate,. to ze ma 20 mesiacov a pije mlieko na tom nic nekazim mliecko lubi a bez mlieka my nezaspi ale nepisem tu ze jej ho davam na obed ale pred obedom
@fatulda
@poleva

fatulda
30. jan 2012

@petrushkasc ale ja som to pochopila, ako si to myslela, ved si pisala, ze potom jej davas obed, ale ked jej das pred obedom mliecko, tak ju zasyti, ze potom obed nezje, ja by som mozno davala len rano a vecer, ved aj moje lubia mliecko, tiez som obcas dala aj okolo obeda, ale veru mi potom jest nechceli, ved to mlieko zasyti dost

petrushkasc
autor
30. jan 2012

@fatulda ale ja jej nedavam hned obed ako sa zobudi,, a bez mlieka by my nezaspala uz som to skusala nezaspi neviem zaspat bez flasky

greeny
30. jan 2012

moj muz jedol do dvoch rokov iba mlieko a banany, nic ine nechcel ani za svet... svokra uz bola z neho na prasky.. no ale tu je, ale je pravda ze doteraz to nie je moc velky jedak 😉

fatulda
30. jan 2012

@petrushkasc ok, ved uvidis, vylucenim sladkosti by sa to malo napravit..Ja si pamatam, aj moje baby boli take, ze zaspavali s flaskou, davala som im caj, bez neho zaspat ani nahodou

rolak
30. jan 2012

@petrushkasc a neskúsiš jeej dať jedlo pred spaním? namiesto mlieka? mlieko jej stačí ráno a večer. ja mám doma tiež výmyselníčku,raz papá super,raz nič.....sladkosťami to určite nnerieš,lebo ti potom bude o to viac s jedlom vymýšľať, nedaj a hotovo. cukor veľmi zle pôsobí na deti,aj kéď si to sprvu neuvedomujeme.... moja má pár obľúbených jedál a to jeme dokola :.-) ovocie minimálne, iba banán a detské výživy..... ponúkam jej stále a nechcce.... nezastrelím sa, snažím sa jej to dať aspoň vo forme kupovanej výživy. naša ľúbi cestoviny, varené mäsko so zemiakkovou kašou,mäso so zeleninou, ryby jej chutia, polievky s cestovinou, brokolicovú polievku, všelijaké jogurty a termixy a pod., šunku, momentálne aj pečivo,hoci doteraz ho vôbec nechcela... skúšaj,skúšaj,skúšaj a netráp sa,keď to pôjde pomaly.....pozri,keď bude fest hladná zje... moja je schopná nejesť aj celý deň,ale večer ju už hlad prikvačí a naje sa. ako hovorí karmelka, my zas často vynechávame desiatu a olovrant, o to lepšie zje obed a večeru a aj raňajky. proste jej netreba tak často jesť. na chuť do jedla je vraj dobrý Nutrolin B pre deti,ale tvoja dcéra asi chuť do jedla má,len nie na normálne jedlo...zober si,že deti majú malý žalúdok,im stačí zopár chrumiek a má pocit,že jee najedená a nemusí večerať... hlavne skúšaj a nenechaj sa zlomiť strachom,že umre od hladu. 😀 😉

petrushkasc
autor
30. jan 2012

@fatulda no uz druhy den je bez sladkosti aj dneska pytala ale nedala som jej a pekne papala aj polievku aj zemiaciky s karfiolom no tak som zvedava

petrushkasc
autor
30. jan 2012

@rolak aj to robim ze dam jej polievku pred spanim ale ona musi mat aj to mlieko aj to vypyje potom,,, tak to sa nebojim ze umrie od hladu ona papa len straaaaasne malo ,,, no uz sme druhy den bez sladkost a dneska my uz spapala jodurt, polievku a teraz predchvilkou karfiol zo zemiacikmi ,, a pred spanim mlieko,,, a dala som jej teraz do misky chrumky trosku,,,lebo chcela a vobec ich nepapa,,, ako keby to musela mat len pri sebe preto to chcela 🙂