Ahojte, mam 20mesacnu nejedacku. V noci a na spánok je ešte dojcenia. Počas dňa je však schopná zjesť praženicu z 1 vajíčka alebo si dá 60g jogurtu. Obed bieda, trosku polievky a potom si dá trosku keď tak z ryby, 3 hlty. Večer detto. Medzitým občas zje ovocie alebo ovocnú kapsicku. Som z toho nešťastná, už som skúsila všetko ale proste ona nič nechce jest.
Chcela by som už odstaviť
Len teraz mam ako takú istotu ze dostane aspoň z MM živiny. Keď odstavim tak na tejto strave nemôže fungovať, myslite ze sa po nočnom odstavení rozpapa?
@missi123 je to v poriadku ako papa,moja do 3rokov pila len mlieko ,odmietala vsetko jedlo. A je zdrava. Deti vedia kolko im staci. Klud🥰
nadpis mas "nepapa" a pritom tvoje dieta je cely den, vobec to neries niektore deti su velky jedaci a inym staci presne to co spojtrebuju na energetickej baze. ak nechudne a nema gastro problemy vobec to neries a tes sa z drobca drzim palceky
@missi123 Hlavne je aby pila a podla Dr. aspon ako tak primerane veku rastla a priberala. Co sa jedenia tyka, moj syn bol katastrofalny jedak ale nejak zazracne pomohlo ockovanie MMR 🤷♀️😅… odvtedy sa rozjedol a tiez pomohlo ked mu vysli stolicky. Odvtedy vsetko pekne papa. Akt. ma 20 mes. Sem tam vymysla ale neriesim, skusim mu dat ja ked nie nech papa sam. Vcera chrumal aj surovu mrkvu 1.x
Kazdopadne prejavuje zaujem napriklad o to co jes Ty alebo manzel ci niekto iny? Mixujes/pucis alebo ma normal jedlo a kusky?
@kika2810 to áno prejavuje záujem ale reálne zje jak vrabec, po zrnkách ryze sa kŕmi. Mixované už nechce, chce veľké kúsky. Všimla som si ze ma lepšie dní kedy papa super trvá to tak 3 dní a potom zas aj 2 týždne nic. Je pravda ze jej idú posledné 4 stoličky ale už hrozne dlho.
@missi123 Ak jej idu zubky tak potom je jasne ze ju to trapi. U nas to bola vecnost. Kazdopadne ak prejavuje jedlo od Teba daj jej. Trosku korenia a soli ju uz v tomto veku nezabije. Jedz Ty, naloz jej to iste a daj do ruky lyzicku/vidlicku. Nas lepsie papa vidlickou. Ked nechce zo svojho taniera nech si da od Teba. To ze javi zaujem o kusky je super! Ak zje malicko nevadi. Neboj uz su dost mudre na to aby ked su hladne dali vvediet. Mij syn vie velmi dobre kde je jedlo a ked tak ma dovlecie ku skrinke a pyta. Pripadne u nas fungovalo na principe ze nechces teraz OK necham tak zjes ked budes mat chut. Niekedy ma urobeny chlebik na ranajky so zeleninou. Zje len syr z chleba a necha tak. Neriesim, nespratavam. Mame uciacu vezu a necham ranajky hore na linke. Ked ma chut ide vylezie si a zje. Niekedy to takto vyjeda cele dopoludnie a niekedy zje rano ranajky a pyta cely den nieco. Pride mi ako keby su dni kedy neje a potom take ze zje aj slona akiby mal rastovy spurt. No dnazim sa naucit ze ak nezje ranajky a je hladny nebudu piskotky/kapsicky a pod. Ked nechce ranajky, nakrajam do misky ovocie/zeleninu (uhorka nasmu chuti, cucoriedky, jablko,..) a bud to alebo to. Ak vymysla evidentne len spekuluje.
@missi123 A tiez este pomaha ak vidi jest ine deti. U kamosky sa takto naucil jest mandarinku. Doma ani za svet. Aj cucoriedky cele. Dovtedy som ako debil krajala 1 cucoriedku na stvrtinky do kase len aby zjedol.
A taktiez uciaca veza. Kym mu chystam tak sa snazi brat a ujedat. Skumat. Nieco zje, nieco hodi o zem. Nebranim. Minule som krajala cibulu. Silou mociu chcel, hovorim stipe a just chcel. Ochutnal, pochrumal a zjedol 🙈 to nedam ani ja 😂
Aj odomna ked pyta citronadu, cokolvek dam ochutnat. A paradoxne je to asi dobra cesta lebo aj sladke ked pyta a ochutna, to mu nechuti. Dostal brumika od kamosov (ja mu take nekupujem, u nas sladke nema, max par piskot…. Ale dostal, OK nebranim)… a vysledok?… a az ho triaslo ako mu nechutil. 😀
Tvoja papa este viac ako moj, ma 29 mesiacov. Pred tromi mesiacmi som odstavila, nie, vôbec sa nerozjedol. Neviem ti ale poradiť nic, ani mne nikto nic ucinne este neporadil. Vacsinou som prekvapená, ako mu takyto prijem staci. Moj zje iba mrazene jahody, mrazeny hrach, mrazenu brokolicu, surovú mrkvu, kalerab. Z casu na cas nejake varene cestoviny, ci hranolky. Obcas trochu polievky, vajce.