Prosím poradte mi, uz som zúfalá.. Syn má 2 roky, predtým aspoň niečo ráno zjedol, ale už takmer rok neje ráno nič, nič nechce, môžem sa akokoľvek snažiť, krájať mu zeleninu, ovocie, syr na hranolky ci kococky, ani pečivo, ani omeleta, ani nijak inak úpravne vajcia, natierky, šunky na chlebíky to už vonkoncom. Predtým zjedol aspoň niečo, suché pečivo, parky mu nedávame, ale teraz uz ani tvrdý syr na kocky, ani omeletu na kocky pokrájanú, aby sa mu to dobre napichovalo. On zručný je v tom nieje problém, ale ja už neviem čo mám vymyslieť ráno, len aby dačo zjedol. Zúfalá som strasne, vstáva okolo 7, do polhodky mame raňajky.. Ale viem ze keby mu tam dám tu ovocnú tyčinku z lidla ci dmky, tak tu by zjedol. Nechcem raňajky nahrádzať sladkými hlúpostami..
No, my by sme s mužom mali radi rodinné ranajky, aspon v dní keď je aj on doma, to mame ísť my raňajkovať a jeho nechať tak? Ja určite nebudem posúvať moje raňajky, ved potom už mám povinnosti, určite viete o čom hovorím..
Ani moj neranajkuje od malicka. A uz ma 11.proste tak skoro nikdy nechcel.
Okrem toho, skúšali sme davat mu aj neskor jesť raňajky, nechcel ani vtedy, v tomto problém nebude
keď máš dieťa veľmi veľa veci sa prispôsobuje dieťaťu
Ty s muzom si dajte spolu a on si dá neskôr
no neviem, ja som dospela a neranajkujem, nechuti mi. Ked som doma, tiez jem najskor 2-3 h po prebudeni... proste nema chut, treba to respektovat. Ja ked sa najem nasilu, je mi pol dna z toho tazko.
Pol hodina po zobudení je naozaj málo na to, aby už chutili raňajky.
Vy pokojne raňajkujte a syna posaďte k sebe, nemusí jesť, len bude s vami pri stole
Ak nechce slané raňajky, skús mu dať jogurt, kašu, koláč, lievance a pod.
Ja skor ako hodinu po zobudeni nedokazem nic zjest. A u deti cim viac nieco vnucujes (hlavne jedlo), tym menej ho chcu. Ponukni - ak nechce, viac nekomentuj, da si desiatu. Od hladu neumrie. A mozno by pomohlo zmenit ranajky - mne sa napr vajicka zdaju pre 2 rocneho velmi tazke na ranajky. Skus upiect kolac, rozok s dzemom, jogurt s ovocim, uvar puding… ano, je to sladke, ale je len na tebe, kolko a akoho cukru pouzijes, nie vsetok cukor je zly a aj ten je potrebny pre zivot.
Nenútiť ho jesť. Možno mu stačí o hodinu. Veď môže pri vás sedieť, keď máte spoločné raňajky. Alebo si urobte raňajky spoločné neskôr.
Hodinu a viac po zobudeni. Mam 3 deti,kt robia to iste. Ked im obcas dam skor,podubkaju,max zjedia polovicu... (A ak nahodou ti v noci pije mlieko,tak duplom neskoe treba..)
Potom ale nerozumiem tomu, ze keď mu dám miesto raňajok ovocny tyčinku alebo hoc kukuričné chrumky, tak tie zje, len taky fukot. V com to je potom? A jasne ze tieto nezdravé raňajky odmietam praktizovať, a dávať mu to len preto, aby aspoň niečo zjedol, skúsila som to takto raz ci dvakrat a preto viem, ze hlúposti by jedol hned ráno po zobudení, ale dačo poriadne nie..
@ivangeline mlieko v noci už vôbec nepije, ani vodu, uz vyše roka sa v noci nebudi na pitie...
Ja som svojmu dieťaťu nikdy nedávala raňajky a neranajkuje ani teraz ako dospelý človek .S mužom raňajkujem len keď sme na výlete a sme v hotely inak nikdy,obaja nemáme v obľube jesť hneď ráno
Nic s tym nespravis, dajte si s muzom ranajky sami, a maly ked bude chciet si da, ked nie tak nie.
Ja tiez dodnes neznasam ranajky, ale ked davaju kolac, alebo croissant, tak jasne ze si dam. Rovnaky princip..😁
toto nemyslis vazne ???
''No, my by sme s mužom mali radi rodinné ranajky, ''
a to si myslis ze dieta vnima ze ty toto chces? :D a ze je vikend a ty mas potom robotu?
a hlavne , mozno nie je hladny, lebo vecer viac je alebo mu daj chvilku kym sa preberie.
je dost maly na to aby chapal, ze je vikend a ty mas nejake ocakavania....
Ked sa prebudi alebo v noci nepije mlieko?
Tak moja bola.mensia ak nechcela ranajky ani čistý rohlik.do ruky atd..tak dostala.desiatu ovocie take.tycinky chrumky mala az po jedle.ked zjedla alebo az poobede
@chcemradu maju na to cely zivot robit spolocne ranajky, 2r dieta sa naozaj donutit neda.
@zuzkaa1991 niej, nepije mlieko vôbec, ani vodu, ani si nepýta, na hlad sa nebudi
Veľmi to hrotíš. Tak mu nedávaj nič, ak odmietaš chrumky. Máš dieťa, jemu sa treba prispôsobiť. Odmietaš posúvať raňajky, odmietaš mu nedávať nič, odmietaš aj dať to, čo má rád a vieš, že by zjedol. Možno by ti zjedol rožok s maslom a džemom. Alebo sladký croasant.
Lenže ty sa mu nechceš prispôsobiť, tak ťažko radiť.
Ja by som ho posadila do stoličky, dala raňajky pred neho, ja s mužom sa najedla, on keď nechce, tak by nejedol, zjedol by neskôr, alebo keď nepotrebuje, tak až obed. Veď nie každé dieťa je ako hodinky, že bude presne o 7 raňajkovať, o 9 desiatovat, o 12tej obedovať...🙂
@chcemradu sladké raňajky každý den a len preto, aby vôbec niečo zjedol? To aký návyk mu vypestujem, ze raňajky majú byť len sladké? A o zuboch ani nehovorím, plus nutrična hodnota vacsiny sladkých raňajok je katastrofálna, ak sa fakt chápeme a učíte mu nebudem dávať Proteínove jogurty... Rozok s maslom sme skúšali, nechcel. Sladký croissant - nechcel. Vidím plno deti v okolí jeho veku, pekne si dajú trisku parku na kolieska nakrájaného, trochu chlebíka, ešte aj Tortily som mu ráno vhoekala, banánové lievance a vločkami a medom, tousty len so syrom, nechcel nič. S mužom sme mali kečup na stole,vypýtal si, tak som mu dala raz na prst taky hrášok kečupu, alebo na ten toust, alrbo len tak na tanier, a viete čo? Uz to nechcel. Keď jeme niečo, ukazuje na to akoby to účel skúsit, no a keď mu to dám, uz to nechce a chytí rapel..
Nestačia rodinné obedy a večere? Prečo musí jesť a musí jesť tvoje slané jedlo? Sladké jedlo je rovnako dobré ak ho neje celé dni.
A načo tie raňajky
Zbytocne si komplikujes zivot. Ved si urobte "rodinne ranajky" a syn nech si len chlipka caj alebo kakao. Mozno si popri tom daco da. naco ho nutit jest, ked nechce?
Pre pána Jána, a akú nutričnú hodnotu má to úplne odmietanie jedla? Nezje nič, tak nezje. Ešte žiadne dieťa od hladu nezomrelo (myslím slovenské a vo vyspelých krajinách) tak čo sa toľko znervózňuješ nad 2r dieťaťom, čo nechce tvoje párky, alebo praženicu. Nedávaj. Dáš mu desiatu jogurt. Alebo až obed. Proste nenapcháš do neho ako do husy, tak to nehroť. Prídeš o nervy a dieťa o pohodovú mamu.
Moji chlapci napríklad su od 6tej hore. A jedine vypili pohár mlieka. Nechcú nič.
Má len dva roky, takže ti úprimne radím aby si si veľmi rýchlo zvykla na to že nie všetko bude tak ako rodič chce a to od raňajok až po vysokú školu. Moc tlačíš, moc to komplikuješ. Ak nechce jesť tak mu daj pokoj, nič mu nedávaj ani hlúposti, urob mu raňajky a nechaj ich na stole, zje keď zje.
Ja cez vikend tiez neranajkujem, lebo rano nie som hladna, vstanem neskoro a do obeda v pohode vydrzim, ved nic take zavratne nerobim, kde by som energiu spalila (a nie, nejem tesne pred spanim predtym ani v noci 😂). Cez tyzden ranajkujem len zo zvyku a preto, ze viem, ze v praci sa dostanem az k obedu a dovtedy by som uz hladna bola po 4 hod prace.
Ach ale ja tu mam tému jedenia o 2 ročnom chlapcovi, načo mi píšete vaše stravovacie návyky niektore? Mne je jedno ci nejaká 30-40rocna stara koza ranajkuje, alebo dlabe na to...
To tak, keď muž je dôležitejši ako dieťa a jeho stravovanie, ešte nevymizlo, že muž môj hrdina, môj pán. Tak polhodinu po zobudeni by som ja nejedla sama nič, nie ešte deti. Kašli na decko, daj mu tyčinku z DM a choď sa krutiť okolo muža.
pol hodina je skoro, už ti to tu písali viaceré, môj 2,5r sa najskôr pohrá a až potom ide jesť. my s mužom sme už najedeni. rodina sa ti bez spoločných raňajok nerozpadne 🙈 však do pol hodiny tak malé dieťa stihne wc, upratať si posteľ, napiť sa čaju alebo mlieka. nelieta ako superman, som rada že sam ustelie. po tejto činnosti sa ide trošku pohrať, nie hneď jesť
Preto aby si vedela , že nie každý raňajkuje a možno tvoje dieťa patrí do tejto skupiny
Pol hodinka mu je malo. Skús aspoň hodinu. Niektoré deti proste nemajú chuť skoro po zobudeni jesť