mali sme rôzne druhy mliek od umelých po obyčajné ale nechce piť žiadne,je možné ho niečím nahradiť?
Dvojrocne dieta uz mlieko pit nemusi.. Ked sa prirodzene odstavil od flasky a ine odmieta, pravdepodobne je to pre neho lepsie, niektore deti v tom veku stracaju schopnost stiepit bielkovinu kravskeho mlieka. Tuto len podciarkujem - telo je mudre - nenut ho. Ak napriek tomu chces, je vela rastlinnych mliek, ktore si asi este neskusala, daj tomu sancu.
nemusi pit mlieko ak nechce
Ak odmieta mlieko, môže to byť znakom alergie. Nepíšeš prečo ho chceš nahradiť, ak kvôli vápniku, ten je v brokolici, karfiole, maku, orechoch, morských riasach ...
2 rocny uz vsetko je a ked nechce mlieko, tak nechce. nicim ho netreba nahradzat. a nemyslim si, ze by musel mat hned alergiu. moj syn od roka nepil mlieko a zije.
Môj syn bol kojený do 2 rokov a potom nechcel žiadne mlieko, ani studené, ani teplé, ani čokoládové, ani biele, ani nič 🙂 Trvalo to dlho , asi vyše pol roka. Jogurty, acidko, pribináčiky jedol. Teraz má 3,5 roka a mlieko sám vyžaduje- čisté biele kravské, možno 2-3x do týždňa. Už si ani nepamätám ako sa to prelomilo, ale hoci ma to trápilo, nikdy som ho nenútila, tak asi tá nenásilná forma pomohla.
Vobec nemusi pit mlieko a ani ho nemusis nahradzat.Nech papa co mu chuti.
mozno ma len obdobie ze nechce,,,ved ked mu urobi syrovu omacku s trvdeho syra ma tam viac mlieka
ako vo flasi a takisto jogurty ho nahradia 🙂 🙂
ja mlieko nemam rada od mala...natahuje ma keby som sa ho mala napit...a ani mliecnym vyrobkom neublizim...zijem a s vapnikom problem nemam
ja som vraj od roka a pol tiež mlieko nepila a nepijem ho do dnes, ta voňa mi vadi, je mi z nej zle a do ust ho nedam, ale napriklad mliecne výrobky mi nevadia..
ked som prvu dcerku v dvoch rokoch odstavila, tiez nechcela ziadne mlieka.... postupne zacala pit kakao, teraz bude mat 6 rokov a denne vypije aj liter mlieka. druhu som odstavila v 15 mesiacoch a ta sa mi mlieka nedotkla do dvoch rokov, potom s nim tiez postupne zacala a teraz si da za hrncek k ranajkam. Joguty dodnes prilis nejedia.
Skus obcas mlieko (alebo kakavko ci iny mliecny napoj) ponuknut, ked nechce, nevadi, hlavne ho nenut, lebo mu mlieko uplne zhnusis. A tiez je mozne, ako tu baby pisali, ze moze mat problem s jeho travenim...
Ak mlieko pit nebude, nevadi... ale treba dat pozor na prijem vapnika. Ja mam tiez intoleranciu laktozy (pritom mlieko milujem, vypila by som ho v pohode na posedenie za liter, len potom mi je dva dni zle) a mam vecny problem s kazivostou zubov.
Mliecnymi vyrobkami,moj syn od dvoch rokov mlieko nepije,dovtedy bol dojceny..zje syry,tvaroh,sem tam si da acidko..ale mlieko nepije..
dieta nemusi pit mlieko, moj od roka mlieko odmieta, neda ho do ust ani za svet, ale zato zje jogurty, mliecne polievky, syry a jogurtove mlieko sa konecne naucil tiez, ale len z tych malych actimelovych flasticiek, takze mu aktivne prelievam z velkej flase do malej 🙂
tiez sa pripajam k odpovediam ak nechce netreba ho nutit, skus pridat do jedalnicka kase, jogurty, podingy, syry, moja dcera tiez mlieko vypije tak maximalne 1 krat do týždna ale ma kazdy den kasu a jogurty.
gastanove,mandlove,ovsene,kokosove,orieskove,kozie, ryzove mlieko to su vsetko dostat hotove praskove.granko,pripadne tie nestle vanilkove a kakove ,,doplnky,, do kakaa si skusala?urobit mu koktail-rozmixovat v mlieku ovocie,zmiesat mlieko s cajom..to su len napady,ty uz budes vediet co vsetko ste poskusalia co ti stoji za to alebo nie.