2-ročný syn nechce jesť

18. júl 2024

Ahojte, ja už fakt neviem ako dosiahnuť, aby syn jedol. Má 2roky, nechce žiadnu stravu. Keď vidí že mu idem dať polievku, alebo druhé hneď krik, plač. Nechce. Nevydrží sedieť uteká mi. Ani do jedálenskej stoličky ho nedám sadnúť, lebo tam už nechce byť.. naokolo čo počúvam, tak len že mám čakať, že on začne jesť. Ale to vážne mám čakať aj rok ? 🤷 Veď potrebuje stravu vitamíny. Nechcem to riešiť len nejakým vitamínovym doplnkom. Ale zase nechcem na neho ani tlačiť. Čo robiť ?

puertorico
18. júl 2024

a nezvykneš spraviť také "veselé " jedlo ? ja to zvyknem doteraz môjmu už 9 ročnému. že mal vajíčko, a s kečupom som mu nakreslila tvár, alebo vykrojila šunku, chlebík do nejakého tvaru , alebo chobotnicu z párku. či ?

autor
18. júl 2024

@puertorico on mi odmieta aj párok. A chlebík zje aj normálny, ale len čistý. Nesmiem mu dať salámu, ani natierku.

gumkac19
18. júl 2024

A čo jedenie von? Aj tam odmieta jesť? Kamoška chodila s jedlom von 🤷 normálne v skip hop termoske a celý obed jej dieťa zjedlo čo ináč doma nechcelo.... Trvalo to chvíľu takto, potom už jedlo aj doma

jesenzima
18. júl 2024

Naozaj počkaj. Pokiaľ nemá zdravotný problém. Moja dcéra tiež nechce nič jesť. Suchý chlieb. Suchá ryža. Cestoviny. Ale, zje aspoň ovocie. Občas vajíčko ... Je silná a zdravá ..

autor
18. júl 2024

@gumkac19 No väčšinou keď sme von, sa hrá čiže neviem, či by ma aj vnímal, ale môžem skúsiť. Ďakujem

autor
18. júl 2024

@jesenzima ja by som bola rada aj za tieto veci. Ale nechce ani to. A už vôbec nie ovocie 🤦. Dotkne sa ho, a potom nič nechce.

januska12323
18. júl 2024

Žiadne dieťa ešte dobrovoľne od hladu neumrelo. Naber mu a keď nechce má smolu ďalšie jedlo bude až o x hodín.

autor
18. júl 2024

No veď toto. Asi je to aj moja vina. Lebo mne ho potom príde ľúto, že nespapal a dám mu buď jogurt, alebo chlebík. A potom samozrejme zase odmietne jedlo. Asi fakt skúsiť nedať nič, a možno si dá stravu.

vahcaac
18. júl 2024

Zodpovednosť rodičov je pravidelne dávať dieťaťu kvalitne jedlo , zodpovednosť dieťaťa je sa najesť tak, aby dokázalo fungovať do ďalšieho chodu. Toto musí pochopiť. Ale sú aj deti, s ktorými toto nepohne a jesť nebudú a potom budú plakať od hladu a bolesti brucha. Moj syn nezje všetko, ale veľa veci áno. Keby jedol minimálne tak ako opisujes, ja by som to riešila, ak by mi pediatrička povedala, že mám čakať kým začne, tak by som hľadala druhy názor. To že teraz ma všetky výsledky v poriadku a prosperuje neznamená, že to nemá negatívny dopad na jeho zdravie. Dopad sa môže ukázať neskôr 🙂

banalu
18. júl 2024

Rozpis co zjedol/vypil za poslednych 24 h.

vahcaac
18. júl 2024

Ešte doplním, keď syn nechce zjesť obed, nenaháňam ho snim, ani nejako o tom moc nehovorím, nepresviedčam ho aby jedol. Ja mu ho položím na stôl, poviem mu,že môže papat so mnou, on si väčšinou sadne a naje sa. Ale mali sme veľa dni, kedy povedal že nechce, alebo začal hádzať jedlo o zem. Potom povedal o hodinu že chce jesť, dala som mu ale zase to, čo bolo na obed. Nehľadala som alternatívu. Ale nevarim mu veci, ktoré vyslovene nemá rad, napríklad zeleninový šalát s masom nezje, tak mu to nepodavam. Ale vždy keď to mám na obed ja mu to ponúknem ako možnosť 1, ale mám pripravený iný obed 😂

Ale ja rozumiem, že toto je tak ťažká vec, že sa v tom ani nedá radiť až tak, lebo ja sama by som možno podľahla po čase a dala mu jesť hocičo, len aby niečo zjedol. Ale ja by som určite trvala na kontrole krvi, alergie, časom možno psychológ ak by to neprestávalo. Neviem ako na Slovensku, ale v zahraničí existujú rôzne terapie pre nejedakov.

taktotedanie
21. júl 2024

Skus bevitko kvapky

autor
21. júl 2024

@vahcaac dávam na stôl, nič. On až uteká pred jedlom. Tak odložím, potom ponúknem zase, aj tak nič. Mlieko, pudingy, chleba suchý, rožky suché, keksíky občas, chrumky, jogurt ale len termix a dzusiky to mu stačí na celé dni.
@taktotedanie pôjdem zajtra do lekárne skúsim to.