Ahojte, ja som už zúfalá. Syncek nechce poriqdne jest. Zje lyžicu polievky, alebo po lyžici z hlavného jedla a to je koniec, takto do večera nič nechce.
Ako ho donútiť aby papal?
ttreba vyš. aspon krvný obraz a železo,môže byť anemický.Dávajte jesť to,čo má rád,kludne dookola to isté,hlavne,aby niečo zjedol.
@vasjar poraďte sa s pediatrom...moja má 3 roky a začala úplne odmietať jesť...brali jej krv, zistili zníženú funkciu pankreasu, vraj z toho môže byť to nechutenstvo. Dostala tabletky Peritol na zvýšenie chuti do jedla...ja som čakala rok či to neprejde a neprešlo...takže skúste sa poradiť s pediatrom a uvidíte čo povie. U niekoho je to obdobie, u niekoho to môže byť niečo iné.
A to neje vobec nic medzitym? Ani sladkosti? Pribera?
@elizabet173 pije Sabi mlieko. Ráno hneď ako vstane a na obed pred spaním a večer pred spaním. Vazi 13kg a meria cca 1 meter
@zorkahorka ta zje bud tyčinky, alebo iné somariny, ale mne ide o tie varené jedla.
@vasjar
Ale ved podla vysky vahy je ok!
Nas ma 3 roky, 95 cm a 15 kg, kamoskin to iste a vazi tiez 13,5 kg. Inak na pohlad byzeraju uplne rovnako ti nadi maly. Som sa cudovala, ze je jej chudsi, lebo to fakt nevidno!
Nezje ti nic ani ked je hladny? Jednej kamoske sa tak maly sekol po 2hom roku. Dovtedy jedol soenat, cviklu, tekvicu no uplne vsetko. Potom akoby utal. Ma teraz 6 a asi tak 10 jedal, co je dookola. V 6 rokoch prvy krat zjedol prirodny rezen! Inak mäso vobec, prilohy len bez omáčky, kranolky ok a strukovinove polievky len pucene cez sitko. Samozrejme kamoska zufala, ze mu kupila teda aspom sisku a sladke pecivo, sladkost, dzusy. To zjedol v pohode. No a samozrejme bez po itaca sa nenajedol.
Riesili to aj s psychologickou, potom zacal jest to maso vlastne. No momentalne to skratka nie je ziadna vyhra ani pre nu. Maly hovori ako nema co jest - no ma, chladnicka plna, len co z toho, ked zje len par veci. V skole samozrejme na obedy nechodi.
Dalsia kamoska ma zas 2 deri 13 a 15 rocne. Ten starsi chodi na sportove gymnazium a tiez od malickavzje tak 15 jedal. Pri tom uplne v pohode zena, vzdy varila. Dcera zje uplne vsetko.
Nas maly v 2 rokoch nal obdobie, ze jedol len ked sa hral, behal ale neexist pri tom sediet pri stole - on proste nemal cas 😁
U opatrovatelky zjedol polievku aj druhe - sam! Doma? No mac3va pimerne casto ho krmim ja a ani nahodou mi nezje polievku aj druhe. Ibked uvarim to iste ako opatrovatelka, uz aj to som skusala. V skolke ked mu chuti, tiez zje polievku aj druhe.
Ale ja ho necham kludne hladneho, nezje obed, tak nehrozi kolac, siska ci jogurt - na nom by bol zivy. A nakoniec zje aj to, co naobed nechcel.
Tak to kludne preber s doktorkou a mozno je to fakt len blbe obdobie. Vyskusaj ho krmit ked sa hra. Ja som bola zasadne proti ale urcite obdobie to zoal bolo tak. Drzim palce nech sa vam to zlepsi.
@vasjar ja by som mu ziadne somarinky nedala a nechala ho vyhladovat
Moja dcéra bola totálny srotovnik, jedla všetko, hlavne nech je toho veľa- až do necelých 2 rokov. Zrazu sek a nejedla takmer nič. Bola chuducka, ale na sile a energií jej to neuberalo, tak som to nijak neriešila, v čase jedla som jej ponúkla, a keď odmietla, bez slova som odložila a neriešila. Akurát som jej nedávala moc ani tyčinky, chrumky a podobné veci, nech neplní brucho tým. Trvalo to do cca 3 rokov, odvtedy síce nezje všetko, ale vie sa dobre najesť a vieme sa vždy dohodnúť na nejakej variante jedla, ktorú je ochotná jesť.
@vasjar presne som cakala, ze tu najdem tuto doplnujucu info, ze ti zje “tycinky alebo ine somariny”. No tak mu nedavaj tie tycinky a ine somariny a bude jest aj varene. Este ziadne dieta dobrovolne neumrelo od hladu, ale ked dostane tycinky, keksiky a ine sladke/slane blbosti, tak si vyberie to 🤷🏼♀️
ono to bude zniet ako klise ale fakt to bude iba obdobie - ja som mala extra jedaka, niekde okolo 1.5 roka zacal strajkovat a nejedol poriadne nic (teda jedol by lem kraviny) a zufala som bola, pediatricka tvrdila, ze od hladu neumrie, ze to je len obdobie a mala pravdu, len to trvalo par mesiacov 😵💫 teraz sa konecne vraciame do normalu a uz aj ovocie chce napr. ale teda s masom stale nie je kamarat