Ahojte mamičky, potrebujem poradiť, moja dcérka 2 ročná, nechce v posledných 2 týždňoch jesť mäso, vždy ho vypluje, pekne vyselektuje z polievky. Čo mám robiť? V akej forme jej ho ponúknuť? Stretli ste sa s tým? Nezje ho ani s prílohou, proste nič.
no moja vlastna skusenost...odmietala som maso od maleho dietata...nech robila mamka cokolvek nedostala ho do mna...nejem ho dodnes...ale dufam ze to nebude vasa skusenost 🙂
mne to vydrzalo doteraz ze nezjem maso 🙂
ani ja som asi do siedmych rokov nejedla maso, nechutilo mi, nechcela som ho vobec vložiť do ust a čo sa všetci natrapili ... nakoniec ma zlomili v školskej jedalni... odvtedy som trochu takpovediac "pri sebe" 😠 možno keby ma nenutili, bolo by to lepšie, ktovie? Možno organizmus vie čo potrebuje (samozrejme, nemam na mysli teraz hranolky, sladkosti a pod)
Moj syn vobec nejedol maso, ani sme ho nenutili, ale bola sranda, ked som sa mu snazila "prepasovat" maso naprilkad v rozote, alebo miligram na lyzicke v polievke. NIKDY som so nenachytala, bezpecne to zacitil a vyplul. Minimalne zje aj sunku. Ale teraz , ked bude ma skoro 4 roky, tak si obcas da kusok rezna, to povie, ze take uprazene masko mu vonia....a od dedka hryz klobasy...😀 predpokladam, ze v buducnosti si nejake maso da a v puberte asi hodne. Hlavne nenutit nasilu, maso nie je vsetko
no u nas malicka prestala poriadne papat cca v jednom roku..teraz mame dva rocky a zije na suchych rozkoch,to je abs top, jablkach, maso vobec...zeleninu len v polievke, aj to teraz dako polievky odmieta..pripadne si este da krupicu, puding, pripadne cestovinky len s maslom pomastene....popravde ja netusim, co mam varit, kedze cokolvek navarim, nespapa..este spapa chlebik vo vajku,al. chlebik s maslom..jogurty...aaa soletky..no a ochutnali sme cokoladu -neukamenujte ma prosim....Je to aj u vas take?snazimsa nedepkovat, hovorim si, ze dobrovolne hladovat nebude, alepredsa....z ovocia lubibanany, jahody, teraz fici namarhulovom kompote a jablka..to daaj 3 za den...
@retkvicka no moj maly bude mat 3 rocky v decembri a tiez absolutne mi nechce jest ziadne masko,len niekedy koliesko dve sunky,ale inac ziadne masko,skusala som ho aj nenapadne oklamat a schovat pomedzi ostatne jedlo masko,aby si to nevsimol,ale kde...hned to vypluje,tiez mato uz hneva,ved potrebuje papat masko,je tam vela zeleza a inych vitaminov,bojim sa ,aby nemal potom nejaku anemiu,alebo co ☹
ahoj, ja nie som mamicka ale otecko. deti co nejedia maso nie je malo. maso v strave nechyba detom ani dospelým, mam priatela co od 2 rokov maso nejedol ma 43, vyzera na 35 a k lekarovi chodi tak raz za 2 roky.ani ja nejem maso a vobec mi nechyba a to mam 48 r.
@alu123 @bea1971 Ahojte, mne zje mäso len v hotovych prikrmoch (hipp, hami..), inak v ziadnej inej forme. Zatial to riesim tymi kupovanymi prikrmami, ze mu ich dam 2-4 krat do tyzdna. Potom postupne prejdeme bud na mäso ak mu zachuti alebo na plnohodnotnu vegetariansku stravu, cize vela strukovin, celozrnnych veci a celkovo si potom treba sledovat aby nic nechybalo (hlavne b12, zelezo, kyselina listova, kombinacie bielkovin). Kedysi som bola takmer uplne vegetarianka, takze nemam strach z toho keby syncek nakoniec mäso vôbec nejedol, ak tak nakoniec skoncime, tak dam urcite po nejakom case skontrolovat krv ci mu nic nechyba ... nepochybujem o tom, ze vegetarianske deti ako celok su v priemere zdravsie ako deti rodicov co davaju standardnu slovensku stravu
Múdre dieťatko, vie co je pre neho zdravé 🙂
@alu123 skus jej davat viac strukovin, mliecka a jogurtov a syrov, spenatik a brokolicu,cviklu. mozno je to len taka prechoda faza,,, ale poznam chlapca, ktory stale nema rad maso a to uz ma 6 rokov. a pri tejto strave nema ziadne problemy,,,