2,5-ročný syn zjedol surový párok

30. jan 2024

Ahojte, s manželom sme sa nepochopili (pripravila som k prívarku nakrajany párok ktorý bolo treba ešte opiecť na panvici) a on proste dal sebe aj synovi ten párok surový 🙈 ja teraz neviem, všade čítam že zo surového párku hrozí listeriôza.. mám to už dopredu riešiť s pediatričkou alebo ho mám pozorovať alebo ako? Fakt je to veľké riziko? Som úplne v strese a veľmi si to vyčítam.. najlepšie na tom je že synovi sme doteraz vôbec párky nedávali, aj my dospeli ich jeme veľmi výnimočne.

katkaseiner
30. jan 2024

nepanikar, moji mi vzdy kradnu parky surove. Nic mu nebude, neboj sa

doriiis
30. jan 2024

Nič mu nebude

deti95060810
30. jan 2024

neboj sa ... nič sa nestane.

autor
30. jan 2024

@katkaseiner
@doriiis
@deti95060810
Baby dúfam že máte pravdu lebo taká som nahnevaná.. nemal ich vraj veľa, cca 6 koliesok, ale aj tak.. všade čítam že by sa nemali jesť tepelne neupravené kvôli tej listérii.

miadi
30. jan 2024

Vies ze parok je v podstate uz uvareny? Ty ho len zohrievas. Surove maso vyzera inak 😉

autor
30. jan 2024

@miadi tiež som sa tým utešovala ale píšu inak

saxana000
30. jan 2024

Ako dieta.som ich milovala hlavne tocenu na studeni s kecupom.nic im nebude neboj sa

erickatt
30. jan 2024

V lete, v horku..ale teraz je minimalne riziko

reanda
30. jan 2024

ludia uplne bezne jedia surove parky.. netreba panikarit pre kazdu blbost

miadi
30. jan 2024

Tak sanca tam je. Ak su kontaminovane, ale je vacsia pravdepodobnost ze nie su . Ked som zila v mexiku tam je zvyk na house party kupit take mega balenie mini parkou ktore sa len tak poleju stiplavou omackou a napuchnute sparatkom sa jedia a nikto Nebol z toho nikdy chory aspon co viem . Ale keby mu bolo zle tak šup na pohotovost. Lebo food poisoning u malych deti je dost nebezpecne.

luliu
30. jan 2024

Prosím ťa nepanikar a určite nevolaj pediatricke. Nič mu nebude. Listeria je veľmi zriedkavá, bola by to fakt náhoda. Načo sa zbytočne nervovat?

beata_k
30. jan 2024

To je na pohotovost a vyplach zaludka.

ivik4
30. jan 2024

To si robis srandu ze si uplne v strese z neuvareneho parku
Naozaj si to napisala akoby zjedol za hrsť mincí

janulik2008
30. jan 2024

No ja by som volala na toxikologické centrum, pre istotu 🫣 (irónia)

autor
30. jan 2024

@miadi Noo veď práve.. keby som ju zjedla ja tak pohoda ale o dvojročného sa trocha bojím. Snáď to bude ok.
@luliu nevyznám sa do akej miery je to zriedkavé alebo nie preto sa radsej pýtam na skúsenosti. O manžela sa nebojím😅 pri synovi je to iné.

@beata_k @ivik4 @janulik2008 bože ženy tie uštipačné komentáre ste si ozaj mohli nechať pre seba. Človek sa slušne spýta a ho tu vysmejú.

beata_k
30. jan 2024

Ved to sa neda citat ako afektujes

annm81
30. jan 2024

Ab bože... párky nie sú surové mäso. Kontaminované baktériami môže byť úplne rovnako ako čokoľvek z obchodu, vrátane čerstvej zeleniny.

P.S. a že prečo si mnoho ľudí robí z koníka srandu ako zo spolku hlúpych žien...

ivik4
30. jan 2024

Ake ustipacne
Je to jedlo a je uvarene😃
Fakt robis hysteriu, mna si strasne pobavila

koniarova
30. jan 2024

Žena, ukľudni sa preboha. Nič mu nebude, nie je dôvod . Chudák chlap.

ivik4
30. jan 2024

Dam ruku do ohna za to ze to bude na zltom slonovi za chvilu

majamat
30. jan 2024

aj rozne syry mozu byt napadnute listeriou a jedavaju sa.
to este neznamena, ze tam na 100% bude.

vakatko
30. jan 2024

2,5 ročnému dieťaťu by som nedala ani uvarený párok.

andreatytler
30. jan 2024

Chlapi 😀
Ake instrukcie mal muz? Chybal krok za krokom navod ako tie parky urobit, ze?
Mne syn kradol parky uz od 2 rokov. Vedela som ze to nie je najlepsie, ale nevedela som ze to moze byt nebezpecne.

lukbe
30. jan 2024

Hádam to prežije v pohode, ale inak, ja by som dieťaťu nedávala ani opražené, opečené párky, len varené.

autor
30. jan 2024

@vakatko veď práve že my to ozaj jeme možno dvakrát do roka, syn ho nemal ešte ani raz a dnes premiéra a hneď v surovom stave.
@andreatytler áno samozrejme zabudla som mu povedať alebo nejak odkaz že ešte ich treba opražiť 😅 a samozrejme že keď mu všetko dopodrobna vysvetlím alebo nebodaj napíše na lístok tak ma vysmeje že sak on vie 🙈

maminkadeticiek
30. jan 2024

Mas len jedno dieta,ze?to hned vidno.

vreckovka2
30. jan 2024

Je velmi mala sanca, ze mu nieco bude. Neriesila by som. Inak bratranec sa takto najazil zo surovych parkov, to len pre predstavu ostatnym ;).

janulik2008
30. jan 2024

@autorka neboj nič mu nebude ;)

autor
30. jan 2024

@vreckovka2 ach jaaj tak snáď to nebude náš prípad.. mal nejaké príznaky či ako to zistili?

vreckovka2
30. jan 2024

Nestresuj. To je velmi mala sanca. Neviem, mal zaludocne problemy, myslim, ze aj v nemcnici nebol. To mi babka vravela, smiala sa, ze vol povedol surove parky, ze bol prilis hladny. Nakazu masom si vsimnes skratka ak by. Ja som sa nakazila kuracim masom, uvarene bolo dost, hygienu dodrziavam az prilis. A aj tak sa mi podarilo. Skoncila som na infekcnom.