2,5-ročný syn odmieta jesť

m226
5. dec 2023

Dobrý večer prosím vás o radu
Mám syna ktorý má 2,5r odmieta jesť už druhý deň
Papa len chrumky a čaj
Volala som aj lekárke vravela že prechádza takým obdobím že mám byť trpezlivá a čakať že on sa k jedlu vráti neviete ako dlho toto obdobie trvá????
Sestrina dcéra to mala týždeň
Keď dám synovi normálnu stravu vybije mi to z ruky a začne sa hádzať o zem a búchať z hlavou
Čo mám robiť poraďte mi
Stále mám slzy v očiach keď odmietne stravu
Ďakujem

patka06
5. dec 2023

Menej riešiť, nereagovať na hádzanie sa o zem, nechce nebude jesť ... nedávať chrumky a iné hluposti

m226
autor
5. dec 2023

@patka06 dnes som mu od rána nedala nič skúsila som ho vyhladovať večer okolo 16 som mu dala jesť vybil mi to z ruky a začal búchať z hlavou neviem dokedy bude mať toto obdobie

januska12323
5. dec 2023

Prosím? Vybije z ruky? Ďalší chod bude až zajtra a môže sa hádzať o zem koľko chce.

madeincssr
5. dec 2023

Neboj, od hladu neumrie. A pit obcas hadam pije. Nedavaj mu nahrazky jedla.

patka06
5. dec 2023

@m226 Buď trpezlivá, aby videl, že hádzaním sa o zem nič nedosiahne. Prejde ho to o to skôr.
Ak ustúpiš, vyhral a bude to robiť ďalej.

Ako ti vybije z ruky jeho jedlo, snáď sa nesnažíš ho kŕmiť?

viestta
5. dec 2023

Posadit k stolu, nech sa nakrmi. Nechce, odchod od stola, dalsie jedlo az o dve az tri hodiny. Hadzes sa o zem? Prekrocim ta a ty si tam lez. Cim viac sa snazis, tym horsie robis. Kazde dieta ma obdobie ked neje. Kazde dieta ma obdobie ked sa hadze o zem. Ide len o to aby to obdobie ti dospeli okolo neho zvladli s kludom a rozvahou. Ked sa z toho rucaju, dieta to vidi a vyuziva situaciu

jaskolka
5. dec 2023

@m226 nič, neumrie, keď nebude jest deň dva. Pokiaľ nie je chorý, nelezie nna neho niečo (ale to by si videla) je to jednoducho "taka etapa".
Nemaj slzy v očiach, a čím viac budeš takto s jedlom naliehat, tým horší účinok to bude mať. Nechce jest, nemusí.
Aj môj mal fázu, kde nechcel nič jesť, síce sa je hádzal nikdy o zem, ale vedel strašne vrieskat. Ale tak, ze vonku si ľudia asi mysleli, ze ho rezeme, alebo co. Do toho sa väčšinou rozrevala aj dcéra, ktora nechápala, prečo braček tak zavyja a revala pre istotu tirz
Tak šiel do detskej a tam mohol vrieskat koľko chcel. Nemal divákov, tak skončil veľmi rýchlo a navyše ho potom bolelo hrdlo (logicky od takého vresku). No a jesť obvykle zjedol vždy vecer všetko, keď už bol vyhladnuty.

m226
autor
5. dec 2023

@madeincssr piť áno to má dve hrnčeky caju

m226
autor
5. dec 2023

@jaskolka ďakujem

m226
autor
5. dec 2023

@patka06 mekrmim nie keď mu dávam jedlo pred neho vybije ho a ja upratujem

deniska2706
5. dec 2023

Tiež by som ho nechala hladovať
Nemusíš sa báť že by mu to uškodilo
Keď bude naozaj hladný tak sa naje tomu ver
A nedávaj nič iné! Hlavne nech dosť pije

beata_k
5. dec 2023

@m226 To jedlo by si upratoval sam.

m226
autor
5. dec 2023

@deniska2706 pije až veľmi vela

m226
autor
5. dec 2023

@beata_k no on upratať vie len teraz ma to debilne obdobie mám dve dcéry ale tie toto nerobili až on

beata_k
5. dec 2023

@m226 Obdobie, neobdobie. Jest nemusi, ale jedlo by mi skusil hodit len raz.

deniska2706
5. dec 2023

@m226 to je dobre v tom prípade sa nemáš čoho báť a kľudne nechaj hladného

andreatytler
6. dec 2023

@m226 Ten caj je s cukrom? Ak ano, nedavaj mu ho. Iba vodu.
To hadzanie sa o zem mi pride ze chce dosiahnut svoje. Ma rad chrumky a pyta ich a ty mu das jedlo a on na to reaguje tak ze sa hodi o zem, lebo chce tie chrumky?
Ak ma tie chrumky tak rad, povedala by som mu ze dostane 2 ak zje tanier ryze. Dovtedy ani jednu chrumku.

m226
autor
6. dec 2023

@andreatytler ahoj nie čajík je necukreny
Včera som ho nechala vyhladovať ale o 16-17 hod som mu šla dávať jesť a vybil mi to z ruky nechce absolútne nič už som nevedela čo robiť tak sme šli z manželom na pediatriu či ho niečo nebolí keď neje od nedele a tam mi povedali že mu idú horné zadné stoličky tak preto odmieta jesť že je to úplne normálne že ak chce chrumky nech papa hlavne nech niečo hryzie ale v žiadnom prípade ho nemám nechať hladovať pripadala som si ako totálny debil a najhoršia matka na svete povedali,e má piť veľa tekutín a jeho to prejde a bude jesť normálne len žiadna Hladovka lebo mu privolam len kŕče v brušku

mclissa
6. dec 2023

Nas je velmi dobry jedak, ale u nas plati nechces? Budes hladny. Nevarim, nevymyslam 10 chodov, len aby sa syn najedol. Ano aj on skusal na nas. Inak deti mavaju take obdobie, ze menej jedia. Nas na predlzenom vikende prezil na cherry rajcinach a mozzarelle. Ranajky, obed a vecera. Co doma rajciny vtedy ani nezjedol. A urcite mu nenahradzaj stravu sladkostami a chrumkami.

maris5
6. dec 2023

@m226 pozerala si mu do pusy, ci nema infekciu, okolo zubov, hrdlo zapalene?

romi9
6. dec 2023

@m226 Moj 2 rocny mava take obdobia, ze nechce nic jest, len pit mlieko a zje chrumky. U nas to trva tak 2 tyzdne a potom sa rozje. Inak mu nic nie je, mozno sa mu vtedy tlacia zuby. Nejdu mu stolicky?

stanielka17
6. dec 2023

@m226 Ked si ho naucila na vysoko chutovo stimulujuce jedla, ako chrumky a ine blbosti, tak je mozne, ze normalne jedlo mu nechuti. Za mna mu uz toto nikdy nedavaj a pockaj. Nanho pridr hlad, neboj sa.

madeincssr
6. dec 2023

@m226 reakcia na nové info o zuboch a radách lekára. Vidíme všetci? To je ten nedostatok informácií a naše rady (veď v dobrej viere, s dobrou vôľou pomôcť, OK). Horšie ale je, keď agresívnym štýlom hodnotíme, alebo až predčasne súdime.

andreatytler
6. dec 2023

@m226 Hej zuby vedia vyvolat hladovku a u niektorych deti su stolicky najhorsie. U nas bolo zle len prvych 6 rezakov co mu vysli naraz. Dalsie zuby ani neregistroval.
Ja by som napriek tomu skusala nukat vselijake ine jedla a nedavala len tie chrumky. Su tie chrumky aspon zdravsia verzia? Ja davam 4 rocnemu stale tie biochrumky co vyrabaju pre batolata. Skus studene jedla. Jogurty, alebo aj normalne studene jedlo z chladnicky. Kus studeneho kuracieho maska, alebo zase nieco chrumkave ale zdrave - baby tu pecu doma v rure bob napriklad a to davaju chrumat detom.
Urcite nie si najhorsia matka. Ved si sa snazila zistit pricinu, radila si sa a potom si isla k doktorovi. Urobila si vsetko co bolo treba.

misters
Odpoveď bola odstránená
Zobraz