2,5 ročný syn nechce papať nič varené

areiv
6. dec 2014

maly ma 2roky 7mesiacov a mam problem do neho dostat nieco varene som uz zufala lebo nic ine nezje iba kuraci vyvar a nic ine nechce ziadne omacky mäsko no nic .. co zje tak na ranajky sentvic opeceny vo vajicku alebo sentvic s maslom a sunkou niekedy parku... potom mlieko ale to mame bezlaktozove takze ani jogurty nemoze tie co su bezlaktozove tie mu nechutia ... a pije vela cajiku neviem ci sa mam bat alebo to neriesit a zacne sam papat ....

lady511
6. dec 2014

@areiv ahoj my máme doma 3 ročnu,,a to jej jedenie je otras,,chodí do školky a tam vraj pekne popapá všetko,,su obdobia,,velmi vynimočné ked aj doma pekne jedáva,,ale zase máme rapel že asi dva týždne,, len čaj a kakauko,,už som to zatrhla že ked sa nenapapa pekne aj iného jedla žiadne kakao nebude,,ale zatne sa a nič,,ale tak nebduem to do nej tlačit nasilu ver raz hladná bude,,je to otras ked navarím niečo,,čo mavala vždy rada,,a potom nehce vaic ako jednu ližicu 😖 😠 ..alebo si da len hryza z chleba,,ližicu z polievky a celí den nič,,a pritom si vie vypýtat,,jogurt,,,chcebík,,jablčko,,ja neviem,,ale už si koli tomu nerobím vrásky,,je to také obdobie,,

areiv
autor
6. dec 2014

@lady511 len u nas ani v skolke nic nezje drzi lyzicku a nic kde vidi zemiak tak uz je konecna ,, tak uz mam aj strach ci to este nechat tak alebo ci to riesit...

jana_eyre
6. dec 2014

@areiv a cerstvu zeleninu a ovocie je? pretoze uz som aj parkrat citala, ze varena strava nie je taka dolezita /napr. ja ju od malicka nemusim/ dolezita je pestrost stravy.. maso nahradi vajicko a strukoviny /napr. aj v natierkach/ cucoriedky a podobne..

a tiez je dolezite, ako stolujete - ci jete aj vy ostatni, alebo papa sam..

lady511
6. dec 2014

@areiv neviem naozaj,,a ked je doma tiež nič,,že by si vypýtal ,,alebo tak ,,ved predsa musí pocitovat hlad,,lebo naša špekuluje,,ked sa celí den nadaja kakaom a ja som v nočných tak moj jej dá,,zasíti ju to ale len na chvílu lebo v tomto veku ma jest pestru stravu,,

jana_eyre
6. dec 2014

@areiv a zelezo ma v poriadku? deti vraj vtedy nie su moc dobri jedaci, ak chyba..

luba41
6. dec 2014

prečo pije bezlaktozové mliečko? má zistenú intoleranciu laktozy? alebo alergiu na bielkovinu kravského mlieka? vtedy detičky dosť často odmietajú stravu, pretože tieto ochorenia sú "ochorením čriev"..ich telo sa bráni škodlivým potravinám a z "opatrnosti " odmietajú jesť veľa potravín..preto je doôležitá správna diéta / bez alergizujúcich potravín / aby sa črevá "zahojili"..

areiv
autor
6. dec 2014

@jana_eyre ovocie tiez len ked ma chut niekedy len pol jablka potom dlho nic mandarinku my zjedol naposledy pred dvoma tyzdnami teraz odmieta ...s malym som väčšinou len sama tak papam s nim ale to vzdy ked chcem aby jedol musim vymyslat cim ho zamestnat ci pozeranim fotiek ,alebo notebok atd atd toto obdobie u nas je uz dlho ale posledne mesiace odmieta uplne jest a pred troma tyzdnami sme lezali v nemocnici a od vtedy ze vobec nechce papat...

areiv
autor
6. dec 2014

@luba41 ma intoleranciu na laktozu ta nechut moze byt s toho...na potraviny si davam pozor hlavne aby tam nebolo mlieko ale mame potvrdene aj ze ma alergiu na zemiaky a na raž nie velke percento ale ma tak sa vyhybam aj tymto dvom veciam...

areiv
autor
6. dec 2014

@jana_eyre no to veru neviem ale pred troma tyzdnami sme lezali v nemocnici a nic my nespomynali ze by mal malo zeleza ,, ale diki popytam sa doktorky...

jana_eyre
6. dec 2014

@areiv no s tym zlym papanim po nemocnici to mala aj kamaratka tak - detom taky zazitok asi uplne nabura bezny stereotyp a potom sa to odzrkadli bud na spanku, alebo jedle... to by mohlo prejst casom..

a ovocie nechce ani take "pomixovane" totiz moj syn tak rad je ovocie - a vobec ma rad kase.. on ma ale dysfagiu /stale mu zabieha/ a tak asi preto..

ale skus fakt vysetrit krvny obraz a mozno na nieco pridu, co treba zvysit.. inak aj vit. B podporuje chut do jedla, tak mozes aj to skusit podavat..

katinka71
6. dec 2014

@areiv ahoj moj uz polroka obeduje iba zemiaky a ryby,a to kazdy den niekedy si pyta aj na veceru,ranajkuje chlebik s maslom,jogurty zje,ale ziadne mlieko nepije od 2.,5 roka,caj nepil este ani ako babo,pije ovocne stavy bez cukru,latelo,aktimel,ovocie(jablko,sem tam banan) a zeleninu ziadnu,do tych 2 rokov jedol vsetko prikladne ,vsetku zeleninu sme vyskusali,ovocne cerstve jedol napr banan s avokadom,nastruhane jablka,povedala som nasmu dr ze aky je problem a odpoved bola ze mame byt radi ze aspon nieco zje,napr ked mu dame ochutnat ryzu iba stvrt lyzicky ,alebo spagety ,varenu zeleninu okamzite ho napne a zvracia,

luba41
7. dec 2014

@areiv a intolôeranciu mu ako zistili? a tie ostatné alergeny ste zistili sami? alebo z nejakých testov?

luba41
7. dec 2014

a nebýva často chorý? alreggie? problemy so stolicou? skús vynechať úplne mlieko a mliečne a všade, aj kde je v stopovýh prvkoch..a čo vajíčko? kura? soja? ostatné obilniny ?/ napr. pšenica je velký alregen/..

lillien11
7. dec 2014

Ja len postreh - kolegyňa má dcéru (14 rokov) a ona dodnes neje ani omáčky,z polievok len vývar (bez zeleniny) a gulášovú... zeleninu neje vôbec, z príloh len zemiaky (žiadna ryža ani nič) . aj to suché,nemôžu byť s maslom... a pečivo je len s maslom zas,s ničím iným 😀 Takže niektoré deti to budú mať stále možno 😉 🙂

areiv
autor
7. dec 2014

@luba41 intoleranciu nam zistili ked sme boli stale chory potom chytil rota vyrus a po dietach ked sme sa vracali k mlieku stale kakal riedkou stolicou ktora mala hlieny a aj kysly zapach ... na alergologiu sme zacali chodit tiez hned po choroboch ze ci nema slabu imunitu a testy nariadila doktorka s gastroentrlogie lebo na lickoch na boku ma stale taky maly výsyp .. len uz ked asi vynecham uplne mlieko tak uz nezje nic tak aspon to si pyta ... u alergologa nas cakaju este jedny testy za tri mesiace tak uvidime...

cecil36
7. dec 2014

@areiv presne toto mam doma. Tiez mame intoleranciu laktozy a tiez nic poriadne nezje. Varene vynimcne. Ale moj aspon papa ovocie a zeleninu surovu. Mliecko odmieta bezlaktozove aj jogurty. Tak mliekaosom nahradila rasltinnymi mlieckami.

areiv
autor
7. dec 2014

@cecil36 nas maly by zasa mlieka vypil aj liter ale nic ostatne akurat co ranajky spapa.. s papanim to mame stale zle ale teraz uz upne az ma prechadza strach ci moze takto nejest...

luba41
7. dec 2014

@areiv
@cecil36 baby to čo popisujete sa skôr približuje k alergii na bielkovinu kravského mlieka..čo je úplne iné ako intolerancia..aj problémy so stolicou, aj exem na tvári súvisí s tou alergiu na BKM..do 3 rokov sú testy na zistenie potr. alergii aj iných alregií nepsolahlivé..to vám povie každý dobrý imunolog..treba zistiť alegeny eliminačnou vylučovacou metodou-diétou..skúste dobre prečítať tieto overené články a všetky odkazy- aby ste boli v obraze..a od lekárov zázraky nečakajte, musíte zapracovať na tom samé..
https://www.modrykonik.sk/alergia/
https://www.modrykonik.sk/alergia-na-mlieko/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/alergia-na-mliecnu-bielkovinu-kravskeho-mlieka/
http://www.proalergiky.cz/download/prehled_(ne)...

cecil36
7. dec 2014

@luba41 my urcite nemame BKM (ja sama mam BKM takze viem co vsetko to obnasa, mam toho nastudovane straasne vela, kedze kym sa to zistilo u mna trvalo to roky) a aj keby aj, vsetko mliecne mame vylucene, takze urcite nam mlieko nesposobuje nechutenstvo. Moj maly neje nic mliecne ani jogurty ani syry, snazim sa vapnik nahradzat inak.... Ale to nejedenie ma doslova zabija..... Uz som z toho zufala. On dokaze byt na suchom chlebe cely den ☹

luba41
7. dec 2014

@cecil36 väčšinou býva alergia aj na iné potraviny? treba odsledovať.. a intoleranciu mu zistili ako?

cecil36
7. dec 2014

@luba41 zatial posledne testy bolo ok, ale chystam sa po novom roku mu dat spravit opät najmä banan. ten ho brutal prehana....a kedze banan obsahuje vela histaminu, nieco tam bude.... Intoleranciu ma vrodenu, zistilo sa to ked za mu ako babätku zauzlili crievka a skoncili sme na operacke.

luba41
7. dec 2014

@cecil36 a ked máš Ty alergiu na BKM, nepredpokladáš že aj on to zdedil? tam je velká pravdepodobnosť..ja by som vychádzala skôr z toho..

cecil36
7. dec 2014

@luba41 aj keby ma BKM nic to na veci nemeni kedze neje nic mliecne ci? Zatial vsak mal testy negativne

luba41
7. dec 2014

@cecil36 ja nechcem presviedčať, ale ako som píslala, výsledky testov z krvi bývajú neposlahlivé do 3rokov, jedine zistiť na základe vlastného sledovania...teda sledovať aj skrížené alergie na potraviny-soja, hovädzie mäso, pečivo, všetky mlieka aj stopové množstva, strukoviny, karob, udeniny, šunky, aj v kozmetike, v liekoch..teda proste všetko...

areiv
autor
7. dec 2014

@luba41 prosim ta co by si my poradila ake mliecko mu davat ak by som chcela vyskusat ze ci mu fakt neroby zle mlieko aj ked sice bez laktozy.. u nas nemame velky vyber a hlavne zohnat mlieko ine je problem...

cecil36
7. dec 2014

@luba41 toto vsetko mam odsledovane, nakolko syn ma odmalicka naozaj dost vela problemov.... vzhladom na to, ze ja mam alergiu na bkm uz dlho sledujem vsetky aj stopove mnozstva, hovädzie tym padom vylucene... navyse syn mäso neje....
@areiv nijako nezistis ci mu skodi v mlieku laktoza (kezde vies, ze mate intoleranciu) alebo bielkovina, toto jedine testami.

luba41
7. dec 2014

@areiv prečítaj si tie odkazy, zistíš to len eliminačnou vylučovacou metodou--teda diétou..tam máš aj popísané postupy, určite nájdeš ..a treba to čítať všetko, určite nájdeš ako jedno s druhým súvisí..ale v skratke--najprv vylúčiť všetky druhy živoč. mliek a mliečne výrobky, a sledovať aj stopové množstva / kekse, šunka, párky, pečivo a pod./, soja, hov. mäso, kur. mäso, vajíčka, karob.. a sledovať reakcie..a prípadne potom ísť ešte dalej--tam v tabulke máš aké ovocie, akú zeleninu . http://www.proalergiky.cz/download/prehled_(ne)...

areiv
autor
7. dec 2014

@cecil36 ahoj to chapem ale len neviem ake by som mu mala dat mlieko ci sojove alebo ake aby neobsahovalo ani laktozu a ani mlicnu bielkovinu.. lebo ked citam aj tie priznaky ako sme vylucili laktozu tak zas nam zacala kolika a plynatost .. uz som s toho hotova

cecil36
7. dec 2014

@areiv my davame ovsene, spaldove, ryzove, mandlove.... 🙂 kupujem v DM alebo Tescu

areiv
autor
7. dec 2014

@cecil36 a to su mlieka normalne krabickove alebo susene...