2,5-ročný nejedák

13. mar 2024

Mamičky prosím som už v koncoch
Vyskúšala som už asi všetko od vitamínov cez prehováranie nový jedálenský stôl príbor kreatívne prezentovanie jedla a nič 🫣
Tak to mi syn odmieta jedlo už viac ako rok doslova papáme iba 5 jedál
Najhoršie je to ráno alebo večer keď mi spapa iba chlebík s maslom alebo chlebík s maslom s medom
Žiadne párky šunku,jogurty ryžu knedlik nič
Dokonca pri ňom nedokážem ani ja obedovať svoje jedlo lebo sa mu to nepáči na tanieri
Ráno a večer mu dávam ešte mlieko, aj keď som sa párkrát rozhodla že mu mlieko ráno nedám aby sa najedol tak dokázal byť hladný až doobedu kedy dostal obed
Skôr by som si myslela že je to psychicky blok keď on nedokáže ani len pozerať na iné jedlo
Máte niekto takúto skúsenosť s vašimi deťmi mám to riešiť cez nejakých lekárov alebo sa to samo upraví

evangelina0
13. mar 2024

Ahoj, moja má 7,5 a od narodenia bola nejedak...toľko trápenia, sĺz, strachu, na ňu nefungovalo také,že nechať vyhladovať, jej bolo jedno, nejedla proste. Plus nevedela žuť, všetky väčšie kúsky ju napínali, hocikedy sa pozvracala. Prešli sme si kolečko obvodak, gastro,psychológ, sono, ORL, až sme skončili u dr. Búnovej v Skalici, je klinická logopedicka a venuje sa aj deťom s poruchami príjmu potravy, ako mala moja dcéra. Ale to skôr ukludnila mňa, dala mi nejaké rady. Plus ja som v tom období riešila aj rozvod a tam sa to na tom jedení odrazilo tiež, proste nevedela "prezut " tú atmosféru doma, deti to vycitia. Ona napr. Odmieta ešte aj teraz ochutnat nové, v škole nezje obedy vôbec, desiatu donesie zväčša takmer nezjedenu. Má svoje obrane jedla- napr. Mesiac zje len hrušku, potom sa to zmení na jablko, potom na slivku. Neriesim, dam..teraz mesiac jedla na desiatu mastný, škvarkovy pagac...ale aspoň zjedla. Teraz má uhorokovu fázu, predtým ľadový salat...proste má fazy. .Ak má jedla, ktoré má rád, var mu ich. Nenut ho jesť iné, skôr si ty vychutnávajú a možnože ochutná. Napr. Moja miluje cesnak, cibuľu, čo ja ani nemôžem, sama si k nim našla cestu. V škôlke, v tej davovej psychoze sa to zlepší, lebo keď uvidí, že jedia ine deti, bude aj on. Skúsi nové, mojej tam chvilami chutilo viac ako doma. Proste sú deti, ktoré jedlo milujú alebo potom také ,ako máš ty a ja. Sucitim a posielam objatie, si skvelá mama. A nedaj na dobre mienené rady okolia, že čo a ako máš. Kto nemá také dieťa, nikdy nepochopí

martina2111
13. mar 2024

Ahoj, bojujeme s tým istým. Tiež ma malý 2,5 roka a nič nefunguje. Má 4 jedlá, ktoré zje a nič viac. Zbožňoval polievky, prešiel potom už len na tri polievky, ktoré som varila dookola a teraz sme skončili už len na jednej 🙈 šunku zje iba kedy tedy, parky chce a aj jogurty. Tebe aspoň zje chlebík. Náš len občas a aj to ho musím trhať na malé kúsky a zvlášť natierať maslom, iba takto mi to zje. Tiež som z toho na nervy a všetko som poskusala čo sa dalo a nič nezaberá. O týždeň ideme na gastro, tak som zvedavá čo povie. Chodíme kvôli tomu, že malý má ABKM. Keď mi niečo poradí, tak potom napíšem

autor
13. mar 2024

Ďakujem vám aspoň viem že v tom niesom sama
Aj u nás je to tak že len krajanw jedlo lebo inak si nevezme ale mne to skôr príde že je lenivý si odhryznúť . Po lekároch veľmi s ním nechcem chodiť verím že to je len obdobie vzdoru 🫣
Na svoj vek má aj peknú váhu a našťastie za jeho život sme ešte okrem nádchy a zvýšeenej horúčke kvôli zúbkom nič vážnejšie neriešili

autor
13. mar 2024

@martina2111 ďakujem krásne budem rada

autor
13. mar 2024

@evangelina0 🫶🫶🫶

bebaba
13. mar 2024

Ahoj, si dobra mama a nie je tvoja chyba,ze tvoje dieta nepapa vsetko. Hlavne prosim nepocuvaj okolie,co ti bude hovorit,ze by mal jest vsetko,vela ovocia a zeleniny a bla bla. Ved to kazda mama vie a pre svoje dieta chce, len uz radu ako to do toho dietata dostat, nemaju, co mu to napchas nasilu do ust, to asi nie,vyhladovanie tiez nepomoze,tak sa na take rady vykasli. Moje dieta tiez zje par jedal,tiez asi 5, ja uz som sa s tym zmierila. Ak je zdravy, nema zle vysledky krvi, tak neries. Suhlasim s mamickami nado mnou, tiez ma fazy, ze aj tyzden jedava na ranajky to iste. Nastupom do skolky sa to trochu zlepsilo, v skolke zje aj nove jedla, doma nie, tak neriesim, doma dam, co chce. Viem ako sa citis, vsetky mamy nejedakov si tym presli. Hlavu hore, nie si v tom sama 🙂

brendaa
13. mar 2024

ahoj vie si požuť a prehltnúť? Má rad tekutejšie jedlo? čo zje na obed?

pralinka86
13. mar 2024

Tiež to pozname... "Zabera" teraz neskor trochu skolka, lebo tam samozrejme nic nezje a domov pride dieta vyhladovane, ze zje za tych pár hodin co nezje jeho. Alebo sem tam ked vidi co je mladší surodenec
Alebo ak spolu varime, pecieme, ze si to samo dieta akoby urobi, ale to len niekedy...
Ale chcelo to vela casu a este chce

autor
13. mar 2024

@brendaa tak hlavne jedla sú kuracia a paradajková polievka a hlavne halušky s tvarohom a pirohy 🫣
Včera a raňajky ina chlieb

evangelina0
13. mar 2024

Mne doteraz zje len mäsový vývar, zeleninový polievku a polievku z červenej šošovice. Prázdniny sú proste zaujímavé, máme dookola to isté. Teraz fičí čevabčiči a 5 rokov jedla na raňajky len jogurt, nič iné....určite škôlka a vek pomoze, ale hlavne mamina musí byť v pohode

domak2
13. mar 2024

Ja vravím, že môj žije z toho ze mi zere nervy 😅 Ale on ma na raňajky rad ovsenu kasu, nič iné. Takže mu tam pašujem všetko, vajíčko, orechové masla, ovocie, dnes v nej mal nastruhanu mrkvu. Zvyšok dna bojujeme. Ja chápem ze mu ide skôr o to kto vyhrá ako o jedlo ale nejak neviem vyhrať

brendaa
13. mar 2024

takže vie žuť .... pochváľ ho za zjedené sústo ... má energiu, je často chorý? Daj mu predpísať od pediatra Peritol sirup .... skús mu na desiatu detskú výživku v peknej miske, mini piškótky .... banán na kolieska ..... držím palce... voľnopredajné béčko + céčko

victoriab
13. mar 2024

môj má 4 a tiež zje len 5 jedál 🙂