Ahojte chcela by som vas poprosit o pomoc mam 2 a pol ročného chlapca a nechce papat varene jedlo. Co sa tyka sladkosti cukrikov , brumikov tak nemame ziadny problem ale co sa tyka teplej varenej stravy tak koniec musim ho nutit aby zjedol co len 4 lyzicky obcas sa nam stane ze sa pekne napapa ale to len ked mu pustim nejaku rozpravku ale nie vzdy to zabera. Neviem co mam robit , ako ho naucit papat mam strach ist k doktorke lebo sa bojim aby nas neposlala do nemocnice.
Mliecko nepijeme a aj to odmietame.
Ďakujem vam vopred za nazory .
My mame len 4 jedla za den, ranajky, obed, olovrant a veceru, po obede a na olovrant moze aj nejake sladkosti typu brumik a cokoladka, ale inak som neoblomna, ak nie je zjedene hlavne jedlo, ine nebude, smola, nie je dobry jedak, ale takto to aspon trosku korigujeme, poznam aj deticky co zmastia cely rozok na ranajky (u nas je polka zazrak), daju desiatu aj kompletny obed, olovrant a dve vecere s mliekom, cest ich bruskam, ja sa tesim aj malickostiam a takto upraveny rezim nam funguje
Dakujem za radu sladkosti mi uberam ale brumik to je jednine co spapa tak aspon ten mu davam ale iba raz denne inak mu ponukam jedlo stale pre mna je zazrak ze zje aj 4 lyzicky s ponukaneho jedla ale neviem ci je hladny ked si nepyta jest a pocujem ze mu skvrka v brusku
@88zuzanka88 mame rovnaký problém, skoro rok nejedol varené, trochu polievky s cestovinami a iné nič. Teraz má 3 roky a pomaly si zvyká na varené, pečene. Veľa mamičiek rieši tento problém. Určite mu obmedz sladkosti a on si potom aj sám bude pýtať papať. Ja viem, je to nepríjemne, ale neboj sa on sa znovu rozpapa. Môjmu synovi dr. robila odbery, ale bolo všetko v poriadku. Deti proste vymýšľajú, skúšajú a hlavne teraz sa asi boja nových, neznámych chuti. Okrem tých spominaných sladkosti co zje?
@88zuzanka88 schovaj vsetky sladkosti,cukriky, brumikov a tak......a hladny chlapec zacne jest.
@88zuzanka88 mam 2 rocneho susna, kt. ma vyse 90 cm a necelych 11 kil..je uplne chudacik tenucky..ma dni, kedy zje toho vela a dni, ako vcera, kedy nezjedol takmer nic..
V prvom rade by som mu nedavala.ziadne brumiky ani cukriky...jasne, ze deti maju radi sladke - nas maly vsak vylucne je len sladke z kolaca, co upeciem pripadne detsku piskotu...aj jogurty len biele...
@88zuzanka88 ja riešim u svojho mladšieho problém s jedlom od malička. Diagnostikovaná anémia, s tým spojená nechuť do jedla, cca rok na železe. Nám pomáha pikovit po ňom sa vždy rozje, sladkosť len ak má za sebou normálne jedlo (len ako odmenu). v apríli bude mať 4 roky, 100 cm a ledva 15 kg. Ale teraz je to s tým jedením lepšie.Dokonca sa celkom dobre naje i v škôlke
SLADKOSTI JE PROBLEM!!!!.....VYNECHAT....!!! vyhladovat a hned bude jest!!!..JA MAM DOMA TIEZ DVA A POL ROCNU....ale sladkost jej pred obedom nedam aj keby kamene padali!!! som dosledna....a ked zje obed tak jej muz da maximalne...2 gumove medvediky,ci trosicku cokoladky,ale to sa musi najest....a funguje to...dnes mi zjedla pstruha,mne ostali len zemiaky 😉)),strasne ho miluje,vcera spenatik...a to je slaba jedacka...!!!..je strasne dolezite davat pozor na sladkosti,su vysoko navykove a sposobuju nechutenstvo do jedla..a tiez musi byt pohyb ,aby ti vyhladol..!!!
.Nemôže sa v útlom veku vytvoriť aj základ nejakej závislosti?
Závislosť vytvárajú silné chute. Ak dieťa do troch rokov naučíte na sladené, solené, korenené jedlá a nápoje, poškodí mu to nielen v podobe zubných kazov, obezity či problémov s obličkami, ale aj psychologicky.
@88zuzanka88 nám pomáha cebion, odkedy mu dávam, tak papa o niečo lepšie. 😉
@88zuzanka88 nuz,vyluc vsetky sladkosti a ponukaj len normalne pestre jedlo. Ale nenut ho. Jasne,ze ti nechce jest varene,ked sa napcha sladkostami. Z tychto dovodov som ich eliminovala na minimum,aj ked teraz mi to Mikulas pokazil. Moji mozi sladke maximalne ako dezert,ked sa najedia. Naozaj najedia. Aj to nie vzdy pytaju a usiluem sa mat skor len horku cokoladu alebo daco domace so zdravsej muky a zdravsieho cukru.
Jedine ze by si chcela mat skontrolovane hladiny zeleza a pod.,teda ci je krv ok,chod k dr.,porad sa. Jasne,aj moji by sa sladkostami radi napchavali. Ale ide o to,ci om to dovolim a aby to nebolo na ukor zdravej stravy. To teda u nas odmieta.. Sladkosti zjedz ty alebo vyhod. Zide z oci,zide z mysle.
co obsahuje brumik....
http://www.vyvazenezdravi.cz/pitevni-protokol-b...
@ivetoy "vyhladovať a hneď bude jesť"-no, kiež by to zabralo na každé dieťa 😒 ...náš chlapina si v dvoch rokoch povedal, že nebude jesť a mohla som sa aj na hlavu postaviť, nedostala som do neho NIČ! ☹ ...bolo to zúfalé-ak som donútila zjesť aspoň pol malej lyžičky, podržal to v ústach aj pol hodiny a potom sa povracal...sladkosti?...u nás nehrozí-mal stavy, keď už som psychicky nevedela, ako na neho a síce nerada robím takéto veci, ale som ho chcela podplatiť, že ak spapá aspoň 5 lyžičiek, tak dostane, ako bráško koláčik, ktorý sme napiekli...ha, ha-zlatá rybka, houby s octem...zobral si do ruky látkové plienky(to má namiesto plyšákov 😝 ), povedal, že Marek nepal, ide búvať...a bolo po jedení ☹ ...po 17 dňoch hladovky som ho na rukách niesla k dr, kde mu pichli adrenalín a na stacionár, na infúzky sme chodili, ako na klavír ☹ ...hrozili mu hadičky-bola som na dne...
nebudem tu rozpisovať, ako sme sa tri krát vracali na začiatok, ako minulú zimu prevracal tri mesiace-tatinko povedal, že keby to nevidel, tak neuverí...chcem len napísať, ako to skončilo:v podstate ideme pomaličky dopredu...najviac pomohla škôlka, ale nie vždy má náladu na jedenie...nenútim, sme monitorovaní na gastre...som rada, že spapá aspoň niečo, že sa to pomaličky rozbehlo a pomaličky ide ďalej 🙂
@88zuzanka88 ak malý spapá aspoň niečo, to je super...netreba nútiť, aby zjedol viac 🙂 ...po pravde, ale toho brumíka by som mu každý deň nedávala...ak spapá nejaké varené jedlo, tak je nádej, že sa rozpapá...ak mu ale denne budeš dávať brumíka/sladkosť, tak toho ostatného jedla nespapá moc-je ešte malinký, jemu to stačí...netreba do detí cpať veľa...držím palce, aby ste to zvládli, a hlavne pevné nervy-držte sa 🙂
Dakujem vam za rady maly papa niekedy pekne niekedy menej a ked je hladny tak si uz aj pyta tak dufam , ze to bude pokracovat a zacneme uz pekne papat. Tak este raz Dakuje
@janinah
@88zuzanka88 no my stým mame tiež problém a dnes som chcela kupit sirup pikovit a v lekarni mi ho nedala že to je až od troch rokov,mala ma dva 😒 tak teraz neviem čim jej ho nahradím,lebo ja mám doma taku jedačku že strach :( sliepočka zje viac ako ona 🙂 varenee fuuuha to je u nas bieda.
@88zuzanka88 ahoj,,my dokonca našej 3 ročnej nedávame ani sladke,,nemá to rada,,nanajvýš moj jablkový koláč,,ale to je tak raz do mesiaca,,naša zbožnuje kakao,,ale to som zatrhla,,funguje len na čaji a na ovocí,,ma rada banány,,mandarinky a jablká,,ale varená strava nič,,aj teraz som sa piplala,,varila som asi 2 hodky a zjedla jednu ližicu som z toho neštastná,, 😒
@vevesh no super dufam že aj Miuške sa to napraví časom lebo ja som už na pokraji zrutenia,nieje nič horšie ked dieta odmieta jest ☹ všetky deti čo snou chodia von v jej veku su o hlavu vyššie a take pribratejšie a ta moja špagetka pri nich vyzerá jak babetinko 🙂 to ma zlosti najviac... Ja som všeeeetky sladkosti,chrumky ,a čo ja viem ake cukrovinky zatrhla a poschovavala a vsimla som si že už ani nepýta lebo od mikulaša nič nemala ani len keksík pokial nezačne papať ako sa patrí......
@natanell Nasa nevedela, dokym nenastupila do skolky, co je sladke - aj tak nejedla... Prvy rok v skolke nejedla nic, ale naucili ju na sladkosti.. 😠 teraz chodi aj na obedy - ze vraj je normalne, ale doma sa ani nedotkne... ALE Druhe dieta - mladsie - to je bezodny sud 😎 takze su deti od prirody nejedaci - pokial je u dokiho vsetko v poriadku, tak je to Ok... Aj ked nas to ako maminy privadza na pokraj zufalstva... 😉
náš malý má 2 roky a jeden mesiac a tiež málo papáva ale som si všimla že keď si pýta trebars niečo sladke pred obedom a nedám mu to tak zje aspoň volačo. Ja mu dávam keď tak sladkosť po obede keď aspoň niečo zje ale aj tak niekedy málo jedáva a le kilov má 12 takže neváži akurát asi mu tá troška stačí keždé dieťa je iné. Ja mu dávam vždy ranajky mlieko a volaky chlebýk lebo rožok s volačím potom obed tiež olovrant volaký banán alebo volačo malé a večeru to čo bolo na obed ale väčšinou vždy nechá a niekedy sa toho ani nedotkne.
My sme tiez mali problem dostat do prvorodenej jedlo a tak s vlastnej skusenosti pomohol tablet (rozpravky)lebo som bola zufala a potom sa mi stalo ze stala na vahe tak som jej kupila tento sirup do čaju a pomohlo.potom sa rozpapala a uz nepotrebujeme je tam tristvrt flasticky my ho uz nevyuzijeme..
@88zuzanka88 prestan mu davat sladkosti a brumiky a po par dnoch zacne jest aj varene. doktorka ti povie to iste.