2,5-ročnej stále mixujem jedlo

5. mar 2023

Neviem sama prečo som to nechala zájsť až takto a mala bude mat 2,5 roka a jedlo jej musim mixovat …už 2 týždne každý den skúšam najskôr normálne jedlo ale začne ju napínať a led jej dám ďalšiu lyžičku tak vyvracia ….pečivo zje, zuby ma …chcem ju prihlásiť do škôlky …no v takomto stave aký mame s jedlom tam ísť nemôže …tie mamičky čo ste dlho mixovali jedlo ako začať aby si zvykla …keď vidím fotky deti ktoré majú rok a už jedia normálne jedlo …pýtam sa kde som urobila chybu

autor
5. mar 2023

Neviem to už opraviť, CHYBA V NAZVE : MIXUJEM JEDLO

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
svetlonos
5. mar 2023

No pokial mala je zdrava, chybu si urobila, ze si mixovat neprestala. Preco? Uz je velka, daj jej nemixovane, skus zacat s tymi srdieckami od hipp. Su tam male kusky ale nie mixovane. Alebo jej uvar normalne a vsetko pokrajaj na 1 cm kusky, maso aj zeleninu. Nezje? Bude hladna. A neboj, potom to zje. Ak nie, porad sa s dr. A pokus sa neprenasat dalsie svoje strachy na malu.

deti95060810
5. mar 2023

o mixovaní jedla by ti vedeli rozprávať takmer všetky mamičky autist. deti.

lulinqa
5. mar 2023

Chybu si urobila v tom že si tak dlho mixovala, syn od začiatku príkrmov dostával aj niečo tuhé do ruky. Napínanie je na začiatku normálne samozrejme nie až grcanie. Teraz na to choj pomaličky podla mňa, snaž sa napr jedno jedlo denne nahradiť nemixovaným nech si zvyká a postupne pridávat. Alebo mixnúť ale nie do hladka proste postupne pomaly. Už je veľká a zabehnuť môže aj 14 ročnému ,,dieťaťu,, či tebe, podľa mňa je to hrôza ak 2-ročne papá len kašičky prepáč…

majka176
5. mar 2023

Ahoj, ja som prechádzala z mixovanej stravy tak, že som už iba roztlačila vidličkou. Alebo skús mu do polievky nastruhat zeleninu na veľké slzy. Ja tak zvyknem občas robiť môjmu 2,5 ročnému, lebo tiež občas vymýšľa s veľkými kúskami v polievke🙂

marianarem
5. mar 2023

A okrem peciva zje aj nieco ine tuhe? Zemiak, banan, jablko...Napina ju z hocicoho nemixovaneho okrem peciva?

huginko
5. mar 2023

Môj syn je školák, žiaľ inú ako mixovanu zeleninovú polievku nezje... Ovocie neje, okrem banánu. 🙊 Je to, čo má rád... Je XY jedál, ktoré jednoducho nedá do úst, ani keby neviem co... Ani ich neskúsil. Tiež ho napína. Žiaľ, spravila som chybu ja. Napriek tomu je zdravý, hmotnostne v poriadku, vysoký.

autor
5. mar 2023

@marianarem zemiak zje, ovocie ma rada no hlavne maliny jahody čučoriedky….mame problem hlavne s mäsom a prílohou keď je to so šťavou/omáčkou

gabika128
5. mar 2023

Syn bol taký, že ho dlho napínalo, aj v dvoch rokoch sa vedel dusiť jedlom. Ale ja som ho od tých 8 mesiacov postupne nútia prechádzať na tuhú stravu. Najviac sa mi osvedčilo časť jedla mixovat a časť popučiť, tak ako to býva v tých kupovaných prikrmoch, postupne som mixovala čoraz menšiu časť.

lienka.7
5. mar 2023

U prvej sa mi pomaly v 1.roku "drhla" z drobného kusku, druha v pol roku uz papala stravu určenú pre rocne dieta zase. Kazde dieta je ine...Skus popucit vidličkou a pomaly... chybu si spravila, ze si fakt tak dlho mixovala, ale keď sa ti povracia, aby k jedlu nezískala odpor.

nwnw
6. mar 2023

Smer klinicky logoped. Najlepsia v tomto je v Senici logopedia. Ked tam zavolas aspon Ti poradia ku komu ist. Nie kazdy logoped to to riesi.

maciatkoe
6. mar 2023

Ja sa zo zaujimavosti spytam. Rozprava tvoje dieta? Lebo vraj to ma velky suvis. Ze, ked dieta nevie poriadne zut, tak nevie rozpravat.

ivangeline
6. mar 2023

Joj,no uz pred 1.rokom trebalo davat vacsie kusky.. Teraz len vacsiu trpezlivost a robit to,co pri mensich detoch. Nevzdavat sa a ponukat kusky.. Nech je aj rukami..

marianarem
6. mar 2023

To je dost bezne, ze detom vadia taketo zmiesane konzostencie - omacky s kuskami niecoho a podobne. Aj moj to tak ma este v 3 rokoch. Je to prenho najtazsie prijatelna struktura jedla. Tak jej proste davaj kuskovu stravu, alebo teda kusky masa zvlast, omacku zvlast, prilohu zvlast a obcaa skusaj po troche, ci sa to uz neposunulo. U mojho su tie pokroky pomale, ale su.

autor
6. mar 2023

@maciatkoe dobrý deň rozpráva od roka a pol nemá problem s rečou

zorkahorka
7. mar 2023

Mixovala si, lebo si sa asi bala, ze mu zabehne? No ak si ustrachana, pozor na to - vychovas bojka - to len na okraj...
Tvoj syn je v jedeni na urovni rocneho dietata, tak aj k nemu pristupuj - pomaly po malych kuskoch. Ked tak citam, nieco vacsue zje, nieco nie. Mozno to nie je ani o veľkosti ako o samotnej potravine? Jedol predtym maso? Skus mu dat sprvu ryzu s omackou z masa a postupne pridavaj malinke kusy masa

83evicka
8. mar 2023

Moja tiež dlho jedla len mixované, zo všetkého ju napínalo, rešpektovala som to, ponúkala jedlo do ruky a teraz má skoro 8 a aktuálne nezje nič kašovité - omáčky, mixnuté polievky, nič 🤷najradšej ohrýza kuracie stehná a všetko chrumkavé 😁. Neboj sa, nebude celý život na kašičkách. Do škôlky ide od septembra? Ponúkaj drobnosti do ruky - na začiatok napr. kúsok mäkkého ovocia - hruška, marhuľa, banán, alebo varenú mrkvu, zemiak a také, čo si sama prispôsobí množstvo koľko odhryzne, chrumky, tyčinky, placky.. postupne si zvykne. Mäso rieš ako posledné.