19-mesačný nechce jesť

3. máj 2023

Ahojte,mate nejaky typ ako prinutit maleho jest?
Už mesiac sa trapime že mu davam nasilu samozrejme nie vsetko ale aspon nieco lebo keby bolo na nanom tak by nic nejedol len blbosti..
Trochu zje potom príde plač a nepomahaju ani hracky ani rozpravky.
Ma 11kg neviem či to je dosť..
Ja som tiež útla aj manzel či to nebudu gény?
Ešte pije v noci mlieko umele zrušiť ho?
Dik za rady a typy.
Už som fakt nešťastná

abriela
3. máj 2023

Môj krpec tiež nechcel jesť. Vždy som tvrdila, že od hladu určite neumrie. Ako 2 ročný mal 12 kg. Fungoval na mlieku. Jedol polievky, krupicu, kašu z ovsených vločiek. Jedne zemiak bola si na 3 dni. Keď mal nastúpiť do škôlky, obávala som sa, keďže desiata, olovrant bolo pečivo a to absolutne nejedával.

cookie29
3. máj 2023

moja drobka ma skoro 2 roky a ledva 9kg a narodila sa ako 4.5kg. Takze 11kg... tolko mal moj 3-4 rocak!
A podla mna nie je nic horsie nez dieta nutit, vyvolas v tom averziu a je to pociatok problemov. A dat dieta pred rozpravky, no mozno mas 5 minut pocit, ze sa to vyriesilo, ale v skutocnosti si zarabas len na dalsi problem. Byt Tebou, prestanem stresovat, pretoze pre to dieta jedlo = stres... ono to citi a musi to byt pren hrozne.
Skuste si zajst na piknik von a podobne, zmenit prostredie a vykaslat sa na ten tlak ze "musi"...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
banalu
3. máj 2023

Nenutim, co zje to zje. Od prvych dni je slaby jedak,ked nechce tak sa mozem aj na hlavu postavit.
Ale pises, ze by jedol len blbosti, tak obmedzit blbosti je krok cislo jedna. Pravidelnost krok cislo dva. Rozjedla sa ked som zaviedla ranajky, Obed, Vecera a nic pomedzi a riedenie nocnoranneho UM (znizovanie davky UM)... Ja som jej zacala riedit prve ranne mlieko a tak sme sa aj nocneho UM zbavili, lebo jasne, ze ked sa v noci najedla Um tak cez den jej nic nechybalo. Neodporucam hned zrusit mlieko - ak sa bojis riedit tak davaj o jednu davku menej kazdu noc az sa dostanes na 0. Lebo dieta je realne hladne (kedze neje cez den plnohodnotne davky) a ak mu narazovo vezmes UM, tak ti bude realne plakat v noci od hladu. Ked som zacala rusit mlieko mala ho o 19.30, 22.00, 1.30, 5.00 tu flasu o 5.00 som zacala riedit (stale o odmerku menej do rovnakeho mnozstva ml) a pridala som flasu po ranajkach. Nakoniec vypustila postupne vsetky flase a nechala si len tu o 19.30 a 5.00 malu davku a hlavne rozjedla sa.
Isla som podla knihy a v nej bola taka pripadova studia, mala mala vtedy 14 M.
Zalezi kolko ti toho mlieka vypije rano a aky ma papaci rezim cez den.

autor
3. máj 2023

@banalu režim
o 8.00 mlieko 120 ml
11.00 kašu 180 ml
15.00 obed hocičo teplé
18.00 jogurt s piškótami alebo polievka
20.30 alebo 21.00 120 ml mlieka
Za celý deň vypije 3 až 4 dc vody
V noci mi vypije 120 ml mlieka.

autor
3. máj 2023

@elizabet173 blbosti som zrušila všetko skúšam nič nepomáha

patusss
3. máj 2023

Ja by som v prvom rade skúsila obmedziť ranné mlieko a dala mu chlebík s pomazánkou/syrom/vajíčkom/zeleninou/čímkoľvek - na kocky, pásiky, môže si napichovať na vidličku, ak ho to bude baviť...

Myslím, že je dosť sýty z mlieka, veď vypije denne pol litra a má skoro 2 roky.

zorkahorka
3. máj 2023

@autorka zaujimavy rezim. Skus nedat rano mlueko, ale nieco tuhe. Tvoje dueta je uz dost velke na to, aby ranajkovalo mlieko. Kasa hodinu pred obedom a obed o 15.h? 🤔
Po ranajkach by som dala nieco male, ked aj ovocie alebo nic. O to hude hladnejsie na obed. Obed o 12 - poriadne jedlo, staci polievka. Po spanku 2.jedlo z obedu. Moje deti veceraju 30-60 min pred spanim napr. natrete pecivo. Umele mlueko by som vecer vobec nedavala, nepotrebuje ho. A vobec - ja by som ho uplne nahradila tuhou stravou, nech pije caje a vodu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
3. máj 2023

Hej žienky ako píšem skúsila som všetko dokonca aj to ranné mlieko aj ten obed povymienat.
Skôr skúsim zrušiť to večerné mlieko a aj v noci
A keď chce mlieko ráno lebo doňho nič ine nedám skúsim mu dať do pohára.

zorkahorka
3. máj 2023

@autorka vy mate v rezime pozostatky prikrmov, ktore si mohla skoncit v 1. roku. Mlieko a kasu (dokonca na obed) na jedenie nepotrebuje. On ma jest to, co ty.
Ked vstane a okrem mlieka nic na ranajky nechce, nechaj mu na stole pokrájaný chlebik s maslom, mozno po nom sam siahne, ked bude hladny.
Ked budes jest ty, nukaj mu, nech ochutna. Ak nechce, nechaj ho tak. Od hladu nezomrie

autor
3. máj 2023

@zorkahorka preto kašu lebo nič iné mi nechcel a mlieko pijú aj trojročné deti.
Dokonca aj ja jem kašu

autor
3. máj 2023

@elizabet173 ale prosím ťa že blok a traumy to milujem keď niekto píše..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nykkushka
3. máj 2023

@autorka zbytočne tu dupkaš nohami, keď ti ženy píšu, že tvoje dieťa má zlý režim. Áno má, pretože 1.5r dieťa má mať mlieko ako "doplnok" stravy /tekutinu a nie ako raňajky o 8. Načo mu je o 11 kaša, keď s vtedy podáva obed? A sa nečuduj, že nechce normálne jesť, keď ma 3-4x mlieko, ved to zasýti viac než dosť, sak to máš vyše pol litra, tebe by v takom prípade chutilo jest?
A nemôžem si pomôcť, ale nevidím tam ovocie/zeleninu. Možno ju len nespominas, ale aj tak je výživova hodnota jedál biedna (mlieko nič moc, kaša detto, jogurt s piškótami..)
Ale tak tvoje dieťa, tvoje pravidlá... Každopádne skus prehodnotiť jedálniček a množstvo mlieka... Dieťa ktoré ma už nejaké tie zuby tak často mlieko nepotrebuje 😊 keďže vie prijímať normálne jedlo... 🤗

zorkahorka
3. máj 2023

@autorka ale asi si tu kasu nedavas na obed, ze? Ano, aj moje deti maju rady mlieko, ale oni ho maju ako tekutinu, nie samostatny pokrm na ranajky

majlo1234
4. máj 2023

Ak mu chces dat kasu, vyskusaj naniesto desiaty na veceru. Na desiatu ponuknu nejaku nakrajanu zelwninu/ovocie. Lebo kasa ho pred obedom zasyti a potom mozno kvoli tomu nechce jest