18-mesačný syn nechce nemixovanú stravu.

majuska0203
19. feb 2020

Ahojte, potrebujem poradit, mam 18 mesacneho syna a snazim sa z mixovanej stravy prejst na normalnu ale zatial sa mi nedari vsetko mi odmieta. Akonahle mu spravim nove jedlo trocha popucim alebo prebehnem v mixeri tak hned to vypluva. Nic nove mi nechce zjest akokolvek mu to pripravim. Jedol by len tie jeho kasicky a jogurty, zeleninu zje len mixovanu samotnu varenu nie a to uz mame skoro vsetky zuby okrem dvoch zadnych stoliciek. Neviem uz ako nanho... mate nejake rady alebo skusenosti dakujem

jana_eyre_2
19. feb 2020

A papa sám z taniera?

majuska0203
autor
19. feb 2020

@jana_eyre_2

nie este stale mu davam ja

deedol
19. feb 2020

ja som to sice riesila ovela skor ako v 18m, ale tak deti su rozne 🙂 mari sa mi, ze na zaciatku som mu davala ovocie na kusky a jedol ho rukami. alebo kusok rozka/vianocky atd. skus mozno nieco, co ma rad a co bude chciet hryzt (aby mal motivaciu🙂), nie hned obed.
moj (22m) sa sice naje sam (obcas s malou pomocou), ale zas nevie a nechce pit takmer z nicoho okrem flase so slamkou. normalny pohar nehrozi. a tuto citam, ze uz rocne deti piju z pohara. zjavne kazde dieta vie nieco🙂

ajka0207
19. feb 2020

@majuska0203 nechala by som ho jest rukami, pecivo tiez nezje?

majuska0203
autor
19. feb 2020

@deedol
no je pravda ze som zacala hned s obedom ale skusala som aj chrumky tie dlhe co su pre deti a ani to si neda do ust ani kvorku si nezoberie ako keby sa vsetkeho bal pretosom si myslela ze ked mu dam na obed nieco ine tak bude smelsi ale vobec to nepomaha. Tak som trochu zufala z toho ze si nic nechce zobrat do rucicky a papat alebo aspon pen prilozit k ustam .. neviem mu to uz ani vysvetlit to to je prenho ze sa to papa ...

bublinka1426
19. feb 2020

my sme tiez jedli ako vy, ale po 18m sa zlepsilo...zacala skusala com cestovina malinka ci ryza..jasne zo zaciatku ju napinalo aj zabehlo, stres nervy som mala ale casom si aj telo zvykne prijimat kusky. teraz o 10m neskor uz papa ryza aj cestovina troska hlieb takze uz minimum mixujem. nebojte sa zvykne si treba len skusat. ale supky jej vadia stale napr.

majuska0203
autor
19. feb 2020

@bublinka1426
Takze mi ostava len skusat trpezlivo ... no ja tiez dufam ze sa to zlepsi a ostane smelsi do jedla ..

deedol
19. feb 2020

@majuska0203 skus mozno cucoriedky alebo nieco fakt dobre.
tie chrumky ani moj nema rad, oni sa dost lepia na podnebie. (teda ak myslime tie iste)
este take tie ryzove chlebiky zvykol chrumat ten moj🙂
drzim palce!

bublinka1426
19. feb 2020

@majuska0203 urcite hej. akoze ja som na prasky asi od 10m dovtedy jedla vse potom vymyslat zacala. a teda..teraz uz neriesim nechces nechaj tak. a skusam nove jedla.

nikpa
19. feb 2020

@majuska0203 žuvacie svaly sú dôležité pre ďalší vývoj, pri rozprávaní atď... V 1,5 roku by sa už mohol celkom slušne sám nakŕmiť. Postav pred neho tanier s jedlom a nechaj ho, sadni si k nemu aj ty a začni jest zo svojho taniera. Učite veľa vecí po vás opakuje, chytí sa, uvidíš. Len to chce trpezlivosť, nie ze keď sa nenaje pri prvom pokuse, dotlacis ho sama a mixovanou stravou. Keď bude hladný zje aj nemixovane a ma zuby, nezadrhne sa, netreba sa toho báť. Keď odmieta väčšie kúsky jedla, ja by som len hlad na neho skúsila ☺️

carduelis
19. feb 2020

@majuska0203 my sme maly podobný problém, len trochu skôr, prechod na nemixovanú stravu začal, keď som mu veľmi rozvarila tarhoňu a to mu chutilo, postupne som mu tam pridávala zeleninu a popučila. Má rád aj striedku z chleba, keď mu odtrhneme a dáme do úst.

elleloup
19. feb 2020

U nás doma to prišlo tak nejako prirodzene. Dcérka odrazu odmietla rozpučenú zeleninu, nedala sa vôbec nakŕmiť až nakoniec ocino jej skúsil dať celú nepopučenú zeleninu a od neho to tak zjedla bez problémov. Bolo to asi v roku.

deti95060810
19. feb 2020

doporučujem prestať s mixovaním, pretože inak budeš mixovať ešte aj o 5 rokov...osobná skúsenosť...

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkakravcova
19. feb 2020

@majuska0203
Moj 2.5r najviac dosiaľ stále obľubuje polievky, mlieko, kaše, jogurty. Všetko čo netreba hrýzť. 🙂
Takže na tom nie si až tak zle (ak ta to trochu upokojí).
A rozprávať mi začína - spája po dve slová. 🙂
Na jedenie hryzenim ho motivuje to co ma rad: kuracie nugetky, chrumky, piškóty, stredok z chleba, rozok.. A také.
Možno skúšaj tiež tým smerom. Hlavne nech je. To je najdôležitejšie. 🙂

majuska0203
autor
19. feb 2020

Dakujem velmi pekne za rady 😊 budem stale skusat hadam to nejak zvladneme 🙋‍♀️