18 mesačné dieťa nechce jesť

adriana222
19. dec 2015

Moja dcerka ma 18 mesiacov a k zivotu jej staci caj a suche pecivo. Energie ma jak hurikan a sotva nieco zje. Do teraz pekne papala polievocky zeleninu vsetko co jej kto ponukol. Nechcem jej davat nasilu ale pripadam si ako zla mama ked jej to aspon neponuknem. Doktorka tvrdi ze je zdrava a nic jej nechyba mne to pride divne a nelogicke odkial berie tolko energie. Co jej mam dat jest. Prejde ju to niekedy?

8291
19. dec 2015

@adriana222 my toto mame od 4,5 mesiaca,ked malá uplne odstavila mlieko.museli sme byt uplne na dojč.strave aj to bol boj s lyzickou a podstate bojujeme doteraz.lezali sme aj v nemocnici,prebehli vyš.labaky nič sa nezistilo.prečo je to tak.teraz ma 17 mes.9,200gr.tiež ma výdaj energie väčší ako príjem.ma obdobie keď krásne papá všetko a obdobie že je to boj kto z koho-ako napríklad teraz už 6 týždňov nechce papať.a ako jedavala aj pečivo,maslo,šunku tak asi dva mesiace mi pečivo absolútne nechce.obedy ako tak spapá ale medzi obedom a vecerou ani za toho pána nechce nič.a ovocie co krásne jedavala teraz vôbec.doktorka povedala že len vymýšľa.a asi to bude mať po mužovi lebo ten ako dieťa nechcel jest,dokonca vraj bol aj 2x na liečení a ani to nepomohlo😁.

adriana222
autor
20. dec 2015

@8291 mne to robi starosti ked za cely den jze suchu korku z chleba a nic viac. Ona ma 11.4kg. Ovocie mi nespapa vobec. Zo zeleniny mi dnes zjedla dve kolecka mrkvy z polievky a to bol uspech. Ved potrebuje aj vytaminy. Rozmyslam ze sa vratime k deckemu mlieku my sme ho uplne vysadily uz hodne davno aspon nejake vytaminy nech ma. Co je vo flaske to jej nevadi. Minule som jej dala stavu z kuraceho vyvaru do flasky vypila dve plne tak chutilo. No ked som to chcela skusit opet inokedy odmietla

8291
20. dec 2015

@adriana222 treba len skúšať a skúšať.a ja niekedy musim ju donútiť papať aj na silu bohužiaľ,lebo keby to bolo na nej tak za celý dr nič nezje.uz aj tak bolo že som ju nenútila ale počas dna som ju ponúkala.a nechavala som je ovocie v miske,a takmer každú hodinu som jej nzkala papať a to bolo o ničom o druhej poobede som zistila že od rána nič nezjedla.aj vyhladovat som ju skusila nechať ani to nepomohlo a to skúsali aj v nemocnici 24 hod.som jej mala mlieko len ponukať-nenutiť a ona za 24 hod.nevypila nič.takze u nas to musí ist niekedy dobrovolne na silu.a teraz máme uz dva mesiace obdobie že ranajkuje a veceria len kašu mliečnu-nič iné mi nechce aj to musí byt redšia lebo ked je hustá tak ju naťahuje so žabu😁 a to iste s obedom buď popučene uplne najemno a nariedené alebo rozmixované.pokial sú v jedle malé kúsky alebo je to veľmi husté,tak mi to vyplúva.máme niekedy veselo a pokial ju doma nenakrmim tak nevieme ist nikde lebo niekde vonku mi ona jest nebude.ako niekde na ihrisku alebo v centre maminy iným detičkam vytiahnu ovocie,výživu a deti to spapajú no tak u nas také absolútne nehrozí a detskú výživu ak za 17 mes.spapala dokopy 3 pohariky tak hovorim veľa,to absolútne nechce ani kupenu ani domácu aj piškoty som jej do toho struhala ani tak.A piškoty tiež vôbec nechce.a banány duplom v nemocnici ho do nej tlacili každý deň v 5 mesiaci.

adriana222
autor
20. dec 2015

@8291 no ja neviem hadam sa to zlepsi teraz vypila flasku caju na ranajky nechcela nic a ked dopila revala po dalsiu flasku ale nedam jej lebo len chlasce a potom sa cudujem ze nechce jest. Skusim ju menej zalievat hadam zisti ze prazdne brusko sa neda naplnit vodou

jana1977samueldorotka
22. dec 2015

No my máme tiež ten istý problém,ale trochu pomáha keď jej pustím jej obľúbené pesničky a potom zje 🙂

jana1977samueldorotka
22. dec 2015

Ešte som zabudla kupila som sirup na podporu chuti do jedla volá sa pediakid tak uvidím,ale skôr si myslím že len vymýšlajú

8291
22. dec 2015

@jana1977samueldorotka sirup na podpuru chuti do jedla som mala aj ja uz ani neviem ako sa to volalo-nepomohlo.potom mi jedna dr.odpurucila pangamin,ze aj keď je od troch rokov to nevadi mam jej ho štvrtiť a 2-3x denne ale to mala vtedy tuším malá 7-8mes.davala som jej ho asi mesiac efekt-žiadni.v lete sme mali herpeticku anginu a moja oediatricka mi vtedy odporučila cebion multi a vtedy som mala pocit že keď jej ho dávam tak mi viac papala.a dočitala som sa že je tiež aj na nechutenstvo.teraz jej ho dávam už piaty dr ale len 1x denne a včera a dnes papala ukážkovo.tak neviem

8291
22. dec 2015

@jana1977samueldorotka joj a stymi pesničkami,tak to áno pri každom papaní to musí byť ale s dostatočne kvalitným divadlom okolo toho,to naše krmenie keby niekto nafilmoval tak si nbudú myslieť: Matka vyšinutá-dcéra vyšinutá

bagiro
19. feb 2016

@adriana222 a co mame teda my povedat...dcera ma 18 mes a 9kg....kazastrofa komplet so vsetkym jedlom,maso absolitne nic,zelenina surova nic,zemiaky varene nic,zemiakova kasa nic,ryza nic,cestoviny a omackou nic,pecivo raz za mesiac aj to kusok...ja uz som na prasky z nej a aj z varenia...,

bagiro
19. feb 2016

@8291 vidim,ze niekto je na tom ako my:( u nas aj vaha je nizka tym padom,9kg na 18mes

timea7
19. feb 2016

@bagiro čo ti zje? Iba mlieko? Kojíš? Ak nie, mlieko by som zrušila.

8291
19. feb 2016

@bagiro Natálka bude mať 23.2. 19 mesiacov a váži 9600gr a 84cm.tiež je ako vrabec

bagiro
19. feb 2016

@timea7 ak jej zrusim mlieko,este chudsia bude;( Davam UM,za den vypije spolu cca 300ml.

timea7
19. feb 2016

@bagiro opačne, ak zrušíš mlieko, bude nútená začať jesť. Toto býva bežné u detí, ktoré začnú navštevovať kolektív, oni sa ani nerozjedia preto, lebo vidia jesť ostatné deti, veď aj doma vidia jesť svojich najbližších. Ak by bolo tvoje dieťa v jasliach, mlieka by konzumovalo oveľa menej, takže by začalo jesť. To je celá veda, ak chcem, aby dieťa jedlo pestrú stravu (máloktoré dieťa zje všetko, to ani nie je cieľom), tak dostane jedlo päť, šesť krát denne a medzi tým nič, ani kúsok ovocia, ani chrumku, mlieko vo fľaši. Len nesladené tekutiny. Žiadne náhradné jedlo a najmä neukázať, že si z toho nesvoja, že nič nezje. Ja som bola podobným jedákom, ešte na ZŠ som vyzerala ako prepustená z vyhladovacieho tábora a žijem. Ak je zdravá, zrušenie mlieka jej vôbec neublíži, naopak.

bagiro
19. feb 2016

@timea7 nieco na tom isto bude, Dr povedala, ze ma mozno predispoziciu po mne, ja mam 44kg, moj muz ma 68kg. So mnou mala mama tiez podobne problemy, ale že vtedy sa kupoval nejaky olej ci sirup z Madarska a povinne sme ho so surodencami uzivali, kedze vsetci sme boli takito.
je pravda, ze ma tento stav jej nejedenia dost vytaca denne, kedze som zufala a neviem co varit:(
ma par oblubenych jedal a ostatne zje vynimocne.

timea7
19. feb 2016

@bagiro zruš jej to mlieko, alebo počkaj dva, tri mesiace a zruš jej ho potom, fľašu úplne a tak, ako som tu písala, jedlo pred ňu, zje, nezje, neriešiť, do ďalšieho jedla vôbec nič, von, veľa fyzickej aktivity, znovu pred ňu jedlo a tak dookola. Nikdy nesmie na tebe vidieť, že ťa vytáča to, že neje, môže to začať zneužívať, bude mať proti tebe zbraň. Najlepšie je predstierať úplnú ľahostajnosť, aj keď viem, že je to veľmi ťažké, ale veľmi účinné. Ak dáš pred ňu jedlo, nekomentuj, že je zdravé, že je dobré, o jedle nerozprávaj pred ňou vôbec, to, že nejedla pred ňou nespomínaj nikomu. Neber ho ak nezje s jedom, ale s kľudom, žiadne dieťa dobrovoľne od hladu nezomrelo. Ona neje, vie, že sa dotlačí mliekom, prečo by jedla?

8291
19. feb 2016

@timea7 tak toto so skušala asi pred mesiacom a u malej to dopadlo uplne katastrofálne,nakoniec mi nezjedla absolutne nič,samozrejme ked nejedla celý den,večer ani za toho pána vecerať a už keď som jej chcela aspon to mlieko dať od zurivosti ani to nechcela,potom znova naštartovať naspäť aspon na mlieko bola hotová katastrofa,pediatricka nam povedala že keď nechce jest musí aspon to mlieko dostať,nemôže mat celý den prazdne brucho,co je aj logické,ale ja uz som skúšala hoci čo,len aby sa chytila papať.Aj v nemocnici mi ju nechali 24 hodín bez stravy,,mala som jej ponúkať jest,ale nenutiť a všetci čakali ze po 24 hod.zacne papať,no prd skobčili sme s nasogastrickou sondou.Nie na každé dieťatko to platí😠

timea7
19. feb 2016

@8291 koľko mlieka ti za deň vypila a čo zjedla okrem neho?

8291
19. feb 2016

@timea7 ,pokial v celku niečo zje tak má mlieko len ráno o piatej,potom ma raňajky chlebík,sunka zelenina-napr.medzi ranajkami a obedom desiatu nemá lebo jednoducho nechce,vždy ma na stoliku ovocie,alebo sušienky,ale to vždy len rozbabre,potom klasický obed,olovrant zasa nem lebo nič nechce,ale vždy jej nechavam tiež ovocie v miske,sušienky,alebo syr jej nakrajam,ale poobede mi aspon to ovocie spapá,no a potom ma veceru,večeria len kašu lebo nič ine mi večer nechce a spinka celú noc az do piatej kedy si vypyta mlieko-vypije 150ml.No a pokial mame obdobie že nechce vôbec nič jest co mavame dost často tak je na mlieku.Napriklad dnes ráno raňajky absolútne nechcela,čakala som do 9:30 a nič,bezne ranajkuje o 8:30,tak mlieko som jej musela dat,lebo uz bola mrzutá,hladná-uz ju poznam,no ale vypila len 120ml.na obed mi zjedla len 5 lyžic polievky a koniec,čiže ked isla spinkat okolo 14 hod,tak dostala zasa mlieko a do vecera do 19hod nechcela vobec nič do ničoho nezobla,večer z naše 3 lyžice a koniec.Pokial v celku niečo spala tak sme celý den bez mlieka,len ráno o tej piatej,ale pokial nechce vôbec jest ja jej ho musim dať,ona naozaj vydrží nejest.Skušala som to presne tak ze vôbec jej nedavať mlieko ked nechce papať,ze jej nechal jedlo po ruke a nech zobe,ale to bolo fakt veľmi zle,to som po 10 hodinách zistila ze zjedla asi dva zoby a to bolo všetko a potom mi už ani to mlieko nechcela.No je to boj a už ani lekari mi nič nevedia poradiť aký postup,bola som aj u detskej dietologicky,dala mi rozpis stravy a počet kalorii na deň,nič nepomohlo,bojujeme podstate 15 mesiacov,malá bude mať zachvilu 19mes.

adam2010
4. máj 2018

Ahojte. Moja dcerka ma 18mesiacov,kojim ju stale pretoze vsetky overene rady zlyhali a proste si prsnik vyžaduje. Dovtedy bude chodit, plakat, pozerat na mba kym jej nedam. Lekarka jej robila rozbor krvi a bolo vsetko v poriadku. Mne zje polievku tak 8 lyzic a piskotky take malinke. Ked vsetci jeme pride pozriet, max dve až tri kolecka mrkvi, kusocek brokolice a konec. Vyskusali sme umele mlieka všetky ake trh ponuka, kase, nic, nula bodov. Minule som jej dala normalne mlieko a do neho dve lyzice kase, tak vypila 60ml.aj to musi mat naladu. A z flasky nechce pit, iba z takej co ma slamku. Je malicka ma len 79cm a vazi 11,6kg.je pravda ze sa narodila o 8 tyzdnov skor a mala len 46cm.tak neviem.

221girl
4. máj 2018

Ja som od malinka jedla dokoliecka asi pat jedal. Zo vsetkeho ostatneho ma napinalo a vyvracala som to. Mama bola zufala, do toho ma v skolke zavali nutit jeste. Od skolky v prirode som mala stale pocit ze sa pocikam kvoli ich natlakom s jedenim. Nasim upratovacka zalovala co so mnou robia, potom som cez obed chodila domov a ked sa deti vyspali naspat do skolky. Trvalo to od veku kedy som ani nevedela chpdit do asi 12 rokov. Dnes uz toho zjem podstatne viac ale stale mam fobiu z novych jedal. Ked ma nutia skusit co nechcem chce sa mi pomali plakat

sookie21
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katka1416
18. máj 2018

A papa uz sam? U nas zabralo to ze mohla papat sama, začiatky boli tazke, jedlo bolo vsade, teraz ma 2 aj 3 mesiace a papa pekne, akurat polievku jej este davam ja, inak sa sama pekne napapa kolko chce a mam pokoj, niekedy sa medzitým aj hra.

sookie21
18. máj 2018

@katka1416 najskôr aj sam pekne začal a potom to sekol a len sa necha kŕmiť. Ked aj necham v miske nakrájané ovocie, tak musím mu dávať ja. Preto už neviem ako dalek

lusyc
18. máj 2018

Ahojte. Ja som dnes s mojej malej zase uplne na prášky. Ma skoro 18 mesiacov a 7,5 kg. Vobec mi nechce jesť, uz som zúfalá. Nic varené mi nezje. Vypýta si umele mlieko, kolieska sucheho rozka, kukuričné chrumky, kysnutý kolac s tvarohom, alebo hocijaké napecene kolace, alebo aj suchy chlieb. Tie pobabre, zje minimum. Maslo nie, sunku len z mojho chleba. Zeleninu nie. Ovocie občas nasilu. Mliecne kaše nasilu par lyžičiek. Ani jogurty s ovocim uz nechce, co zvykla. Občas zje celu ovocnu presnidavku, ale vacsinou len par lyžičiek. Ani sirupy, ani kvapky nepomáhajú. Vraj aj muz takto vymýšľal. Ale uz ozaj neviem, co este skusit.

petulienka31
16. mar 2019

@lusyc ahoh lusyc, mala sa ti rozpapala? Ja mam s malym ten isty problem.

lusyc
16. mar 2019

Ahoj Petulienka. Nie, nerozpapala. Presli sme si stadiom, ze pila len mlieko ako novorodenec. Zacala sa budit aj v noci, ze chce mlieko a cez den som do nej skoro nic nedostala. Najedla sa s tatkom, same hrozne jedla, vyprazane a udeniny. Trvalo to 5 mesiacov. Vynimka bolo, ked sme boli u babky, ze som ju ani ja nekrmila. Teraz zase nechce mlieko, ale ani ziadne mliecne vyrobky. Ovocie si vypýta, zeleninu zje. Obcas polievku. Hlavne jedlá vacsinou len sladké. Na veceru mavam uspech s cistou cestovinou a parenou mrkvou a brokolicou, potrete trochou masla. Cely den lieta, tancuje, skáče, chodí na turistiku s tatkom. Ma 25 mesiacov 9,5 kg. Vysoka je dost. Uz som sa s tym zmierila. Jedlo ponukam, ale uspech mam malokedy.

petulienka31
17. mar 2019

@lusyc lusyc, velmi pekne dakujem za odpoved. Ako citam, tak to jedenie je u nas take iste. Uz saliem z toho. Ale uz to nebudem brat tak tragicky, kedze ten moj jedak nebude ziadna výnimka 😉. Pekny den.

lusyc
17. mar 2019

@petulienka31 pokiaľ má výšku dobrú, behá, skace, napreduje, vahu riesit nejdem. Uz by som sa z toho zbláznila. Trápi ma, ze jedava nezdravé veci, ale inak by nejedla vobec nič. Ponúkam stále varene, parene, dusene a ona si pocka kym tatko je vyprazane a udene.

petulienka31
17. mar 2019

@lusyc pre mna je dolezite, ze aspon nieco poje. Ale ten jedalnicek ma daleko od ukazkovej zdravej stravy.