Ahoj.mala ma 18m,od malicka bola naozaj dobry papkac,spapala masko zeleninu ovocie...vsetko...prikrmy bez problemov,od roka papa to.co my. Ale uz druhy den mi z nicoho nica nechce varene jedlo.jogurt rozok a somariny ano ale varene nechce.sedi v stolicke a nie a nir.ani neochutna,co nema vo zvyku.uhyba hlavou,rukou odstrkuje lyzicu.som zufala lebo potom je taka ze ani chlieb s maslom nechce. 5-6hodin nepapa a nie je hladna?co mam robit? Vcera mi zjedla po spanku len pol rozka a trosku chleba neskor.vecer mlieko.
Skus jej davat tekutejsie a co netreba velmi kusat. Mozno fakt zuby.
@pininka aj nasa hryzie cumlik tak ze ma dieru,ma uz 16 zubov tak asi zadne ...ale na100% neviem. A tiez chce sama jest.ale aj ked jej teraz sama nukam aby zobrala lyžičku,nechce,doslova az pisti (este neroxprava,len po svojom) od zlosti ked jej davam...je to len docasne?ako dlho to robi vasa?
@tosomja na desiatu mala croissant...a spapala bez problemov,nie je to sice tvrde ale tak v porovnani s varenym asi narovnako 🙂 nechapem.lebo naozaj z nicoho nic.sladke byby samozrejme zjedla,ale to jej uz nedavam ked nepapa varene jedlo.
@pusinka263 ju to prejde, hlavne su tekutiny. Ked chce aspon ovocie, vyzivu. Croasant. Aspon nieco.
@tosomja jablko pochrume aj cele, rano pije nutrilon aa vecerdier tiez ale inak ked vypije pohar vody tak vela.a nukam jej stale aj cez slamku aj bez ale s vodou mame problem aj so starsou ze musime stale pripomínať aby sa napila.snad mas pravdu a naozaj ju to prejde...mozno jej budem skusat davat len polievky.
@pusinka263 by si neverila kolko som preplakala, ked mi nechcela moja jest. Uz som jej zo zúfalstva davala aj Horalky, nech aspon trosku ma nieco v bruchu. A preslo ju to. A to nechcela ani ovocie, ani výživu, ani mixovane jedlo. Napinalo ju zo vsetkeho, ale z mlieka a keksikov nie 😛 nezomrela a ja som neskončila na psychiatrii 😊
@pusinka263 no už to robí také dva mesiace asi. Ale je to zo dňa na deň lepsie
@pusinka263 prechodné nechutenstvo ( 2 dni) nemusíš riešiť, možno má nejaký problém ( u nás to boli vždy zuby), bolí ju to, tak sa jej ťažko je. ale.nedávala by som určite nejaké nezdravé somariny v duchu "len aby niečo zjedla", skôr ponúkaj častejšie zdravé jedlo, príp. viac v mixovanom stave a mäkké, a.keď vyhladne, zje..problém by bol, až keby "nejedla" mesiac..😉
@lacibo ano viem,ale velmi ma to znepokojuje a nedavam jej nic.nezdrave,lebo si tiez hovorim,ze radsej nech vyhladne uolne,mozno zje normalne jedlo...ale ona len varene odmieta.nechapem prečo. Doteraz pohoda s jedenim
@pusinka263 aj naša toto robí, ide jej viac zubov naraz ale aj som zistila že chce jesť sama, odvtedy ju nemôžem kŕmiť, vyzerá hrozne, ale aspoň zje.