Ahojte, dcérka ma 18 mesiacov a strašne malo mi spapá, uz som z toho zúfalá , cele dji poriadne nic nezje , absolútne odmieta mäso , začala odmietat aaj cestoviny, polievky vobec,zelenina len rajčiny to len trocha a ztych sa vyhadze, ovocie ok to zje ako čo, samozrejme chrumky vsekeho druhu a sladkosti to neodmietne, ale to jest stale nemoze , už neviem co jej mam dat jest. Ked jej dam nieco nove chytí tanier zahodi na zem a kruti hlavou. Poraďte mi prosim co mam robit, takto to je uz vyše mesiaca :(
rozmaznala si ju sladkosti 18m dietatu ,zrusit casom sa nauci jest zdrave veci
@anahaha súhlasím zrušiť blbosti
Súhlasím s vyššie uvedeným.
U nás ešte to fungovalo jeden čas tak, že nezjedla raňajky, dostala proste až obed, žiadne predsnidavky, chrumky, sladkosti medzi tým, to isté platilo keď nezjedla obed. Jeden čas som dokonca medzi jedlami zatrhla aj ovocie, lebo samozrejme nezjedla obed a potom maminka banán, maminka jahodky, maminka hrozno, uhorku... lenže ten malinky žalúdok sa toho najedol a večera zasa nič. Keď začala normálne jest potom sme nabehli znovu aj na desiatu a olovrant. A platí u nás do dnes - sladkosť, kolac alebo inú maškrtu dostane len ten, kto sa normálne naje, tzn žiadne behačky pri jedle, žiadne hranie s jedlom a pod. Držím palce chce to trpezlivosť
Nič si z toho nerob, mame doma podobnú nejedacku… snažím sa jej dávať to čo jej asi chuti, ale ak nezje, nezje.. hladom neumrie 😀 a hlavne som si vsimla, ze jej viac chuti po prechádzke, plávaní a pod. Chrumky som tiež doma zrušila, rovnako ako mlieko, ma len pred spanim lebo si ním potom kompenzovala jedlo. Inak skús polievky, tie mala zvykne zjesť alebo aspoň vodu vychlipkat 🙂
Moje 17mes dieta nevezme do ruky ziadne sladke, chrumky absolutne pozuje a vypluje, zrusila by som sladke, naco davat rajcinu aj ked ju zje vyhadze sa z toho a rozhodi jej to zaludok
Daj nieco do ruky zabav ju, hoc aj nejaku rozpravku uz ked je zle, staci par lyziciek a hoci kazdy den zje o lyzicku naviac je to super a zvykne si
U nas sa tocia tie iste jedla dookola nic ine nove nechce no hold tak je to co ma rada
Zrušiť sladkosti a chrumky.