17 mesačný syn odmieta umelé a kravské mlieko, kaše

semka24
28. jan 2013

Ahojte mamuľky, neviete mi poradiť, čo dávať môjmu 17 mesačnému synčekovi papať pred spaním? Nechce papať ani umelé mlieko ani kravské ani kakao. Už som skúšala aj kaše, krupice a iné. Proste večer nič nechce. Najnovšie začal štrajkovať aj s obedmi, polievočky zje a druhé mi vypľúva. Dokopy mi cez deň zje len veľmi málo. Nemáte s tým niekto skúsenosti??? Prosím poradte, lebo už som z toho hotová. Ďakujem

saska.t
28. jan 2013

@semka24 obed polievka, vecera druhe jedlo? chlebik?, v 17 mes. je v podstate mlieko uz nepodstatne su deti ktore uz v roku mlieko odmietaju...

mummy01
28. jan 2013

@semka24 nedavaj ziadne mlieko ak nechce.Moje deti v roku a plo tiez nejedli dva chody,takze jeden chod by som dala na obed a druhy na veceru

abbie
28. jan 2013

kedy ti maly chodi spat? skus mu dat veceru a potom neskor este chlebik s maslom a sunkou, alebo len s maslom

piacere
28. jan 2013

súhlasím s názormi nado mnou a nechápem, prečo si väčšina ľudí myslí, že dieťa MUSÍ piť mlieko (v takomto veku), poprípade kaše a krupice. Tie môj malý nechcel nikdy a žije. Osobne si myslím, že neobsahujú nič, čo by mu malo prospieť....

Čo sa týka mlieka, pokiaľ ho odmieta, tak ho nenúť. Mlieko iba zbytočne zahlieňuje, môjho malého doviedlo až k extrémnej zápche (okrem iného), takže sme ho absolútne a nekompromisne vylúčili....

katy1979
28. jan 2013

ak nechce mlieko tak mu ho nedavaj. Ja mam dvoch synov a ani jeden nepije mlieko. jeden pil dlho um ked sme mu ho zrusili tak nepije ziadne. druhy sa po kojeni ani na to um nechytil takze tiez nepije ziadne. jedia jogurty. mlieko ci smotanu maju pridavanu do jedal. ja nepijem mlieko od malicka a nic mi nie je. Ak nechce vecer skus inu cast dna. kludne aj obed ci ranajky. Skus mu dat menej polievky ci ziadnu alebo zasa viacej a hustejsiu a iba jeden chod a uvidis ci sa nieco zmeni alebo nie. Ale ako sa hovori ziadne dieta na slovensku este od hladu neumrelo. V tomto veku pre nich nie je dolezite jedlo. Obcas by sme si z nich mali brat priklad.

moon1979
28. jan 2013

@semka24 môj od 15 mesiacov vôbec nepije mlieko, za to si dopraje iné mliečne výrobky ... skús čokolvek (chlebík, plnené pečivo, jogurty, tvaroh ...) mliečko na noc stačí len bábatku 🙂

semka24
autor
28. jan 2013

Dobre v poriadku, vyskúšam to takto ako ste mi to poradili. Mám okolo seba také trošku múdre mamičky, ktoré tvrdia, že mlieko musí....a ked som sa ich opýtala, či ho mám teraz nútiť ho piť, tak už múdre neboli. Ďakujem vám veľmi pekne... 😉

semka24
autor
28. jan 2013

Vyskúšam mu dať hlavné jedlo neskôr a na večeru nejaký ten chlebík a uvidíme, dám vám vedieť či to zabralo 😀