Dobry den, moj syn ma 17 mesiacov, bol dobry jedak a zo dna na den ho seklo a nechce papat. Vsade citam a kazdy mi hovori ako je to normalne, robi to kazde dieta, len vymysla, idu mu zuby...aj nasa doktorka to tvrdi. Ale neviem ja si to nemyslim. Uz asi druhy mesiac nema normalnu stolicu, ma ju sice len raz za den, cize hnacky nema, ale ta stolica je bud riedka, alebo zeleno-cierna, alebo ked je farba normalna zasa su hlieny, alebo dalsi krat pachne....no normalnu stolicu nemal uz davno. Dalej horucky mava dost casto, pride odide aj bez toho, ze by sa mu nejaky zubok prerezal. Zubky mu sice idu stale, ale tie horucky prichadzaju a odchadzaju bez ohladu na stav zubkov. Na ustockami sa mu vytvorili pupaciky, ktore nemiznu. Podla seba viem, ze tie pupaky mam, ked mam zaludocne alebo crevne problemy. Po nociach sa kruti po celej posteli a fnuka. Urobili sa mi kruhy pod ocami. A teraz do toho prestal papat. Nieco zje, velmi malo, niekedy si doobeda da ovocie, niekedy nezje nic, alebo len kusne, potom pride naradu obed, ten nezje vobec, ked ho uvidi zacne lutostivo plakat. Zvykol zjest akurat len vyvar so zeleninkou a maskom a omacal si v nom rohlik, teraz uz nechce ani len to. Ked sa vyspi skusim to s dalsim chodom teplej stravy, ale zacne plakat. Je slaby a hladny, lahne si na zem alebo pohovku, lezi a len pozera. Ked pridem s jogurtom, tak ten zje. Jogurty moc nemusel, ale teraz ako je hladny, tak aspon ten zje. Niekedy na veceru zje chlebik so syrom, ci sunkou, ale niekedy nie. V noci pije umele mliecko. Cele mi to pride ako tak na neho pozeram, ze aj by nieco zjedol aj z toho obeda, ale nieco mu v tom brani. Dnes uz zo zufalstva som zavolala na Kramare na interne, povedali mi, ze mam prist o tyzden a urobia potrebne vysetrenia, a ak bude potrebne poslu na gastro. Vsetci sa nam smeju, ze prehaname a maly s nami iba toci. Prosim napiste nejake rady a nazory. Dakujem pekne. Sona
@sante81 no na kramaroch mi povedali, ze ma mozu zobrat az o tyzden, medzi casom nech mu pediater urobi aspon vyter a ostatne oni urobia. k pediatrovi chodim pomaly kazdy tyzden a pokazde mi lekarka povie, ze su to zuby, ze vymysla, dala mi nejake kvapky pre chut do jedla, ked som si precitala pribalovy letak, tak som to odmietla, su to kvapky pre deti s anorexiou a vedlajsi ucinok vsetko mozne....akurat hladam novu pediatricku, lebo ju chcem vymenit.....ale rano tam idem, poziadam o ten vyter a ked bude mozne aj o ostatne...dakujem
@sonabart ja som mala so starsim synom presne to iste, zo dna na den prestal jest, mal vtedy 22 mesiacov, jedine co som do nho vedela dostat bolo umele mlieko, skusala som vsetko mozne aj nemozne, vysledky mal ok, tak som mala len vydrzat...na 24 mesiacov nastupil do jasliciek, vsetci boli informovani, ze nepapa, po dvoch mesiach postupne zacal papat opat vsetko. Cize cca 4 mesiace bol iba na mlieku. Dnes ma 5,5 roka, nijako ho to nepoznacilo 🙂 je z neho riadna chlapina.
@sonabart ahojcek, ja som mala s malym presne ten isty problem ako si pisala, a ked mi uz dlho nepapal tak som skusila nech aspon ochutna tak ho este aj naplo. Zacalo to v auguste a od vtedy mame vsetky mozne a nemozne vysetrenia a teraz cakame na vysledky z gastra. Zaujimave ale je ze nechudne a a aj rastieme, uz ma 24mes a 99cm a 16kg. Na gastre na Kramaroch sme boli u dr. Kosnacovej, velmi mila pani doktorka, maly sa jej tam s autickom hral na stole a ona, ze on moze ved tam nic nepookazi, este sa s nim aj pobaviola, aj jeho sa pytala na moje pocudovanie jej aj krasne odpovedal. Maly bol aj akurat poriadne bledy a aj kruhy mal pod ocami. Vam nakoniec co zistili? Nam povedala ze moze mat celiakiu, alergiu na laktozu, na BKM alebo parazity, no parazity sme mali vysetrene a tie sa nepotvrdili, biochemia bola tiez ok tak este tyzden trpnutia co mi pridu za vysledky z gastra.
Ahoj, nezistili nam nic, vsetko ma v poriadku, no na gastre sme neboli, tak to jedine ani neviem, ale ako sme pobehali vsetky vysetrenia, tak sa mi asi rozjedol, ci zo strachu, ze este pojde k doktorke, alebo neviem, takze papa a teraz je v podstate ok, ma obcas dni ked nechce jest, ale to mame asi kazdy, teraz papka pekne : )
Tak dufam, ze vysledky z gastra budu ok a prajem vsetko dobre. Sona
@sonabart presli sme si presne tym istym ked mal 1 a pol roka, ale nečakala som vyse mesiaca a sla hned po pár dnoch doktorke aby mu urobila všetky vysetrenia, na čo chces čakat ešte tyžden na kramáre? chod hned zajtra ráno k pediatrovi nech mu vezmu krv, vysetrenia, my sme mali všetko ok, upravilo sa to asi po 5 tyždnoch, schudol asi 2kg, uz aj infuzie hrozili a potom začal jest sám od seba