17 mesačná veľmi málo pije. Ako ju presvedčiť, aby pila?

sischa
19. jan 2012

Ahojte, mám 17 mesačnú dcérku, veľmi málo pije vodičky, niekedy tak 1dcl sa jej podarí, ráno vypije max. 150 ml. mliečka..papa polievočku, večer kašu, cez deň nejaké to ovocie...ale neverím, že to stačí....určite by mala piť aj vodičku...som zúfalá, niežeby jej nechutila...ona sa napije, ale šup šup a už beží ďalej...z fľaše už vôbec nie...špekulujem nad takým netečúcim pohárikom ...lebo ked je na stole jej pohárik (klasický) s vodou tak to sama hneď vyleje, ale napije sa z neho s mojou pomocou...bojím sa leta...myslíte si, že sa to rozbehne?? nechcem, aby jej z toho vznikol nejaký zdravotný problém...ale už neviem čo mám vymyslieť, máte niekto skúsenosť s nejakým typom? trikom? alebo s tým, že sa to rozbehlo ? začala chodiť do jaslí, som myslela, že keď uvidí detičky tak sa to rozbehne, zatiaľ však nič. Ďakujem

dreamgirlxxx
19. jan 2012

mam ten isty problem... syncek ma 11 mesiacov a vypije mi za den tak 100ml vodicky... este kojim, ale cez den sa kojime tak 1-2 krat, potom az vecer a v noci.... aj plienocky ma menej pocikane a neviem vobec ako to riesit, prsnik ponukam cely den ale ako vravim, nechce viac ako 1-2 krat, aj to mam pocit ze si len trosku pocucka.... neviem ako to riesit, skusala som striedat flasticky, ale bolo to este horsie... aj cajik som skusala, ale odmieta uplne.... neviem vobec ako to riesit, ale vidim sama, ze ma malo tekutin.... potesim sa kazdej rade

p.j.jacky
19. jan 2012

my mame zasa opacny problem .Mala nechce pit mliecko a papa poskromne,len by cajik pila .

adka7755
19. jan 2012

my sme mali ten istý problém..z fľaše pije minimum, z pohára sem tam ale keď mu dám jupíkovú fľašku ( tú z vody jupik aqua) tak sa mu to páči a cucká si z nej podchvíľou..zároveň na koberec nevyleje, lebo tá fľaša sa nevylieva..

anibas
19. jan 2012

teraz v zime pijú deti celkovo menej, skúšaj rôzne farebné fľaše so sosákmi - myslím tie od malinoviek z obchodov, rôzne čaje - bylinkové, ovocné, čierne s citronom, džúsy, čisté vody, skús slamku - a nech to dieťa berie ako hru - pozor na pitný režim - málo pije - málo kaká - málo zje - a ste v začarovanom kruhu

kaviju
19. jan 2012

na každý kilogram váhy 😉 to je tuším deco alebo deco a pol tekutín,t,j polievky mliečko kašičky ovocie čistá voda,všade je pridaná voda nedá sa to odsledovať ale asi približne,skús to tak že koľko razy okolo nej prejdeš toľko razy sa daj napiť nech si vybuduje ako taký pitný režim 😉

rainbow0508
19. jan 2012

Dievcata, aj my to mame v rodine. Nas maly sice pije "ako duha", ale moja 3rocna neter nestiahne ani 2dcl vody za den. Snazia sa cim castejsie ju nukat, aby sa napila. A obcas sa podari, ze vypije aj viac...mozno len ponuknut napit sa, ked vas to napadne. Skusat to tak kazdu pol hodku.
Nas maly ma opacny problem. Len by pil caj. Konzultovala som to s doktorkou a s jednou znamou, co sa specializuje na detsku vyzivu...vraj taky pripad je prijatelny...ak pije, ale menej je je to lepsie, ak je poriadne a nepije primerane. Takze @p.j.acky nerob si starosti. My sa snazime 5x za den stravu a pomedzi to pije, kolko si zapyta. Aj preto mi maly nechce vobec papat plievocky....ma 2 roky a drzi ho to takto od zaciatku. Co uz.
Kazdopadne dievcata, treba trpezlivost. A tiez vedomie, ze su deti, ktorym to staci. Ak su inak po zdravotnej stranke v poriadku, budte pokojne. Mozno len z casu na cas preventivne skontrolovat u doktorky. Inak sa asi neda. Ti drobci si aj tak urobia po svojom.

li_la
19. jan 2012

Môj 11-mesačný nechcel skoro vôbec piť. Nemá problém s fľašou, bolo obdobie, keď som mu musela nechať fľašu dopiť celú, niekedy aj 100 - 150ml naraz, lebo inak spustil rev... Potom sa to ale zemenilo. Popustila som teda od nesladených bylinkových čajov a prešla na granulkové s obsahom cukru. To mu už ako-tak ide. Niekedy vypije aj 200 ml denne. Ale musím ho nechať pol hodinu sa s fľašou hrať, chvíľu ju cope ako dudel, potom sa napije a takto to ide dokola a dokola... Bojím sa, že bude mať krivé zuby, no inak do neho nedostanem. Tiež pije mliečko a papá veľa ovocia, tak mu dávam hlavne také šťavnatejšie... Vyskúšali sme viacero druhov pohárikov... Teraz máme nejaký Nuby, aj to ide, aj nie... Neviem, čajíky striedam, potom mu to ide lepšie.

ladytt
19. jan 2012

Mali sme podobný problém.Tiež ešte kojím a flašku mi vždy odmietal. Kúpila som ten pohárik so sosáčikom z tadiaľ pije úplne v pohode, ale naviac sa mu páči keď mu dám piť z normálneho, síce je trošku viac mokrý, ale tak sa mu to ráta, že vypije až pol pohárika naraz, čo pri tom so sosáčikom za celý deň.

anita79
19. jan 2012

urcite vyskusaj poharik so sosacikom-moj z neho pije od 11m , dcera pila skor. a nech ho ma stale po ruke...pobeha -napije sa. ...

ichbinich
19. jan 2012

Ja som si tiez lamala hlavu, lebo dokopy nic nepil okrem mojeho mliecka a vody, ktora je v jedle. Ale prislo leto, sli sme na dovolenku, tam bolo horuco a pekne sam pil... Teraz v zime pije menej. Takze si to reguluje sam...
Vodu som mu davala do toho akoze netecuceho sosacikoveho poharika/flasky (ja mam avent). Ale rad pije aj z tych mineralkovych flasiek s cucakom (byvaju aj mineralky s nizkym obsahom mineralov, vhodne pre deti, alebo ju oplachnem a prelejem).
Minule ho vychovavatelka v jasliach chvalila, ze pekne je aj pije, takze kolektiv pomaha 😉
A vela vody sa napije vo vani 😀 Aj s penou 😀
Mozes skusit detske bylinkove caje alebo rooibos caj, ten ma sladku chut, mozes dat aj ochuteny vanilkou alebo pomarancom, to chuti dobre. A medovka je tiez "sladka". Osobne by som cukrene instatne napoje nedavala, ked tak silno zriedene 100% ovocne stavy. Ale to nastastie riesit nemusim, najradsej pije obycajnu vodu.
A hlavne, vykasli sa na tabulky. Ked je inak zdrava a nema problemy s cikanim a kakanim, tak jej ponukaj, ale nenut. Niekdy musim ponukat, to si raz cucne a bezi dalej. Tak mu ponuknem zase za chvilu, da si jeden glg a bezi. Ved v strave a mliecku je tiez voda...

abbie
19. jan 2012

Ja odporúčam v jej veku Avent so slamkou 😉 je to tiez netecuce

nela82
19. jan 2012

aj my mame ten isty problem ☹ Moj ma takmer 19 mesiacov..Je stale kojeny..Cez flasu nepil nikdy-nevie z toho sat 😅 Vyskusali sme uz rozne pohariky-nic sa mu nepaci 😖 Tak davame po lyziciach 😒 No takto vela nevypije...

edie63
19. jan 2012

Ani nasa nechce pit. Odmieta flase, tak pije z pohara alebo z lyzicky, prip. cez striekacku. Ja cely den beham za nou s lyzickou a tlacim do nej nieco na pitie pretoze nechce ziadne flase, ani pohare s naustkom, ani slamku. 😝

zuzikah
20. jan 2012

Moj syncek ma 23 mesiacov a tiez mame podobny problem, za den vypije tak flasu caju a flasu mlieka a nic ine, len to, co je v strave.Pytala som sa doktorky, ci to nie je problem a ona na to, ze deti vedia, kolko toho potrebuju.Mala pravdu...prestala som to riesit, na stole ma stale flasu s cajom, vodou, dzudikom (flasu so sosakom znacky Nuby- tu ma rad) a ked chce, napije sa, obcas sa ho spytam, ci nie je smadny a pekne mi povie, co chce.Takze ziaden stres, tie deticky si to vedia regulovat, kolko coho potrebuju (teda aspon ja si to myslim🙂