Ahojte mamicky,
som ste len "uciaca sa"mamicka a mam dost velky problem(teda aspon pre mna je velky),moj syncek nechce papat nic ine na obed,co nie je pomixovane...nerozumiem,piskotu pohryzie...baban tak isto,jablko tiez,ale obed nie,stale mix. Mozno robim niekde chybu,uz som skusala nechat ho pohladovat,ci nespapa takto,ale nie,hned otoci hlavicku a mozem to zjest sama...poradte mi nejake vase triky...prip.poradte nejaky trik na donutenie pit...pije rano 210 BEBU,potom poobede okolo tretej tiez to iste a cez obed sem tam vypije polievku,aj to z donuteni z flase-takych 100...inak nic,po lyzickach nic extra,iba ak by sme jedli hodinu a aj to s kadejakymi hrackami...skusam mu davat viac polievky do mix(akoze druhe jedlo)..jedine,kedy je ochotny pit aspon trocha je v noci,aj to nie pravidelne,ked sa nahodou zobudi a v polospanku mu dam vodicku...skusam aj cez den sem tam ponuknut aspon jedno ccnutie,ale nic extra...dakujem za rady vas skusenejsich.
Každé dieťa je iné, môjmu som mixovala vyše dvoch rokov, nemal v roku ani zub, potom si zvykol na mixovane, ale neboj, príde jeho čas, nič netreba silit, nikto predsa nejde do školky s mixerom 😀
neboj sa nauci sa, kazde dieta je ine, mojej starsej som mixovala tiez do dvoch rokov a naucila sa a s tym pitim moja statrsia dcerka pila len mlieko do dvoch rokov , nic ine nechcela, ale teraz pije skoro stale, chce to cas, moja mladsia ma 10 mesiacov a pije len mliecko a musi mat tiez mixovanu stravu stale , vsetky deti sa naucia
@terezka1947 skus to robit tak, ze do mixu pridas za lyzicku kuskov, postupne pridavaj ale pomaly po lyzicke kazdy den..moj sa tak naucil, teraz nezje nic co nie je v celku, ma 15 mesiacov, papa maso na kusy, cestovnu, ryzu, zemiaky cele, normalne z taniera, rukami a lyzickou a najlepsie sam
Ja som dcere tiez mixovala do 2 rokov, a nielen obedy, (maso, ryza, zemiaky, zelenina), ale uplne vsetko, neodhryzla ani z banana, z jablka uz vobec nie, vyselektovala a vyplula aj ten najmensi kusok, ktory som sa snazila zamaskovat 🙂 Ale tiez dlho nechcela prikrmy, len mliecko a kasu z flase skoro do roka. Tiez som sa velmi kvoli tomu trapila a porovnavala ju s inymi detmi, ktore uz zuli od pol roka, ale potom sama od seba zacala odmietat mixovane - najskor obed a potom uz ani ovocie a nepoznam ziadne zdrave dieta, ktore by nepreslo na pevnu formu stravy, takze je zbytocne sa trapit, dieta prirodzene same dospeje do stadia, ze bude chciet kusky, kazde dieta je ine 😉
@xenicka13
@euka210
@andrejka1974
@tortelinka
@matafen dakujem vam vsetkym za povzbudenie a aj rady...vyskusam postupne vsetko,co ste poradili 🙂
Ja by som nikdy nenechala moje dieta hladovat. Ja som tiez mixovala takmer do 2 rokov, vyskusala vsetko mozne aj nemozne, ale dcera jednoducho odmietala vsetko co nebolo rozmixovane (okrem keksikov). Ani sama neviem, ako presla na normalnu stravu, uz som z toho bola zufala, nestastna, ale naucila sa to. Tiez som skusala davat kusky do jedla, to este fungovalo, ale cim viac kuskov, tym menej toho zjedla. U nas pomohlo asi to, ze dcera vzdy chcel jest aj z nasho taniera (aj ked mala pred sebou vlastny tanier s jedlom alebo uz bola najedena) a vtedy jej nevadilo, ze musi jest kusky. A takto postupne, pomalicky si zvykla (ani som neverila, ze uz konecne mozem odlozit mixer). Nasa tiez nechcela pit, povedala som to aj nasej dr, ktora mi na to povedala, ze asi nepotrebuje tolko tekutiny, kedze neje tuhu stravu a v tom mixovanom jedle ma tiez nejaku tekutinu a nepotrebuje viac. Nasa sa naucila pit, ked som jej davala z flasky Lucka, to sa jej zapacilo a odvtedy problem s pitim nemame. Urcite sa upravi aj jedenie aj pitie, len treba vydrzat a skusat (samozrejme nie na silu). Drzim palce! 🙂
@edie63 ani ja som to s tym "vyhladovanim"nevydrzala 🙂 bolo mi ho luto....lekarka sa na mna vykricala,ze ho prilis rozmaznavam,ked stale mixujem obed,ze nech mu nedam jest a on od hladu nezomrie,tak bude jest aj kusky..to sa mi zdalo prilis brutalne 😠 ale skusila som jeden obed...no,ako pisem,bolo mi ho luto..tak mixujeme dalej,no a dnes som mu tam zamiesala kusky zemiakov-su predsa len makke aaaaaa spapal 😀 tak dufam,ze je to posun a ked nie,radsej nech papa mix akoby nemal papat nic...no a lekarku pocuvat v tomto urcite nebudem,je to moje dieta...nie jej...a hotovo,ved sa nauci pomalicky.
@terezka1947 urcite sa nauci. aj ja som uz bola z toho zufala a bola som si ista, ze ja budem musiet mixovat, az kym nepojde do skoly. 😉 ale naucila sa. ja som ani neskusala nedat jej jest, preco ju mam trapit? nasa lekarka sa iba usmievala, ked som sa jej postazovala a povedala mi, aby som si nerobila starosti, lebo dcera sa to nauci. viem, ze sa to lahko pise, ale treba vydrzat a stale skusat. 🙂
Ahoj. My sme na tom podobne 🙂. Maly ma tiez 16mesiacov...a najradsej ma mixovane... Rozok, chrumky a keksicky je schopny si odkusovat (a neuveritelne dlho prezuvat) ale obed a vecera mixovat, mixovat. Je pravda ze uz pomenej, teda nemusi to byt uplne dohladka, ale cim viac hrudkove, tym menej zje. Plus dalsi problem mame, ze v sedacke nechce obsediet a ked vidi jedlo krici, otaca hlavicku, snazi sa vstat a jeduje sa, skratka nechce papkat (s vynimkou pribinacikov a milacikov, kedy sedi a poslusne otvara ustocka) . Ked chcem aby jedol, otvaral usta, musim mat pripravenych milion hraciek, pripadne rozpravky. Ja viem, ze to nie je spravne, ale tiez som skusala hladovku (sice iba niekolko hodinovu, viac som nemala srdce) a nepomohlo. Nateraz som uprednostnila nech sa naje, ma vitaminy a dufam, ze pomaly, skusanim sa raz dostaneme dalej 🙂. Ak ma niekto skusenosti, ktore zabrali proti mixovanej strave a odputavania pozornosti pri jedle, rada precitam a vyskusam.
@chaparrinka 😀 😀 😀 to ako keby som citala o mojom,to iste...hracky su uz vsetky opozerane,teraz mame pri papani varesky,lis na cesnak,vrsky na zavaranie a ine 😀 buduci tyzden mozno prejdeme na skrutkovace 😀 inak ja som vyskusala jednu novu fintu...zemiakovy privarok....aaaa,zazrak..toto spapa,sice je to relativne makke,ale uz toto je uspech...dnes som mu k obednajsiemu mixu pridala cetoviny-fliacky..aaa spapal..tak skus,hm...ale urcite sa tie nase babatka naucia papat vsetko,len asi treba cas a nasu trpezlivost a fantaziu na ich 'oklamanie' 😀 uz sa netrapim,aj chodit zacal iba pred mesiacom z nicoho nic a ako som sa hanbila,ked mi vsetky kamsky vraveli,ze ich deti uz davno chodia...uz neporovnavam...je to moje zlaticko,ucime sa a aj sa raz vsetko naucime,ved kazde dieta je ine,kazde je v niecom inom lepsie....
@terezka1947 tak ako sa dari, postupom casu? My sa teda moc nehybeme. Mam to bud, alebo.... Alebo papka kase s nakrajanymi kuskami,ale musi byt pri tom kopec zabavy, ako hracky, rozpravky a tak, alebo rychlo spapka hocijake jedlo bez odvravania, ale pomixovane. Tak neviem co je "lepsie" 🙂 ak ma kusky bez zabavy, zjeme tak dve, tri lyzicky a koniec... Snad to chce naozaj len cas a trpezlivost.
@chaparrinka aaaaaaaale,ani u nas nie su extra pokroky...teraz mu ide 5 zubov a okrem toho iba beha,ja uz niekedy nevladzem 😀 kdeze jedenie 😀 za behu,v lepsom pripade za pochodu 😀 tak budem skusat dalej,len je to uz niekedy fakt dost na psychiku. Mensi pokrok je,je uz spapa aj cestoviny vrtulky, maslicky a dnes granadir..takze pomaly si zvykame,no keby bolo treba jest chlieb,ten zuzle nonstop(a naj korku)asi kvoli dasienkam...
Mne tiez mala odmietala kusky v strave asi do 14 mesiacov, az kym sme neboli v nemocnici, kde zacala jest kusky zeleniny a halusky v polievke, asi to bolo tym, ze to bolo dochutene, ja som jej nesolila, dochucovala som maximalne rascou alebo bylinkami. Takisto som zistila, ze u svokry jej chuti alebo som otvarala oci, ked mi jedla jedlo z restiky (raz za cas hadam nezaskodi). Tak som trochu pozmenila jedalnicek, zacala pomaly dochucovat, solit. Napriklad ma velmi rada spagety s bazalkovym pestom, co mne absolutne nechuti.
moj tiez nepije cez den vela, rano a vecer mlieko a cez den ponukam caj, ale pije z pohara a ked je smedny tak trochu vypije a ked nie, tak nechce. Dieta by podla mna malo vediet kedy je smedne. A k tomu jedlu...no divne v 16m mixovanu stravu. Kedy si skusala prejst na kusky? LEbo ja od 10m postupne. Pride mi to len ako zvyk u takeho velkeho, najme ked piskotu pokuse. Nechces? Nejedz. Hlad ta prinuti. Vyznie to kruto, ale take velke dieta uz len vymysla a inak na neho sa asi neda. Od hladu dobrovolne neumrie, toho sa bat nemusis 🙂 Vysvetli, ze uz je velky na mixovane a ponukaj uz len mensie kusky. Ziadny mix.
Tak ako niekto bojuje s oducenim od cumla, ci inych ZLOzvykov, tak toto je podobne, tak na to podla mna funguje razne nie a stat si za svojim, hoci to bude stat nervy a trpezlivost.