16-mesačné dieťa odmieta všetky príkrmy

zuzickamalicka1986
13. feb 2024

Mám 16 mesacne dieťa, doteraz to bolo s jedlom zle ale teraz je to horor. Za deň zje len UM Hipp asi 350ml plus mlieko od gastroenterologičky a na večer 200ml. Jedával ovocné kapsicky teraz nič, jedával jogurt teraz nič.. zacina to byt DPD deprimujúce. Ak mu niečo chcem dať tak si strčí ruky do úst alebo si ľahne a nechce nič. Ani s tabletom sní v inej miske.. stretli s te sa s tým? A ak jedával tak iba mixované a teraz ani to nie

lugie
13. feb 2024

Tak skús obmedziť mlieko, u nás to fungovalo

banalu
13. feb 2024

Obmedzit mlieko a prisny rezim. A samozrejme dodrziavat, nenechat sa zlomit. Nechces, oki, tu ta to bude cakat za pol hodinu. A znova.
Nechce jest lebo ma mlieko, tak co sa bude snazit, ked nie je hladny.

zuzickamalicka1986
autor
13. feb 2024

@banalu tak ráno má mlieko 5,30 a ďalšie mlieko má 11:30

januska12323
13. feb 2024

Naje sa z mlieka prečo by mal jesť aj iné veci. Neskúšala si nemixovat? Už by mohol jesť normálne veci.

lucik194
13. feb 2024

plne brucho mlieka, preco by mal jest nieco ine?

namiesto mlieka daj jogurt, to po prve.
prečo ma 1,5 rocne dieta o 11:30 mlieko???

ma mat obed! a nie mlieko. nachystaj obed, ked nezje, dovidenia, odlozit, ale mlieko nedat . sorry taku este nehrali.... ty si matka. .....

banalu
13. feb 2024

@zuzickamalicka1986 a medzitym?

banalu
13. feb 2024

@zuzickamalicka1986 a ake mlieko z gastra ma este k tomu hipp? Ak ma speci mlieko, preco mu davas aj hipp?
Aky ma problem? Napis presne co ti zjedol dnes, vcera?!

zuzap33
13. feb 2024

@zuzickamalicka1986 plne brucho mlieka, ktore ho uplne zasyti. Mlieko dat max po obede a po veceri pred spankom. Najprv jedlo, tak mlieko

nin12345
13. feb 2024

@zuzickamalicka1986 nechapem tak ma mlieko aj od gastroenterologicky aj hipp? Nie je problem tam? Ze ho boli brucho kvoli tomu hipp ktore by ani nemal a nechce kvoli tomu jest?

domka222
13. feb 2024

Jeden a pol ročné dieťa príkrmy a kvantum mlieka? Však už by mal mať normálnu stravu a mlieko len ako doplnok,nie náhradu

nin12345
13. feb 2024

@domka222 no mna by aj zaujimalo ze teda odkial ma to dieta ziviny.. pretoze ovela viac zje nasa polrocna. S tymto pediatricka nemoze byt OK ani nahodou.

denithestrange1993
13. feb 2024

@zuzickamalicka1986 16 mesacne dieta ma jest rodinnu stravu,polievky,ovocie,zeleninu,maso,kasicky,vyzivy,cerealie,pecivo,syry,ryby...no proste vsetko co jete aj vy (okrem udenin,hub). Nejdu mu zubky?

angel993
13. feb 2024

@zuzickamalicka1986 odporúčam dávať kúsky, ktoré si dieťa dá samé do úst. Určite nedávať nasilu, nenápadne, s odvádzanim pozornosti. Ja mám 2 nejedakov a vždy som nechávala jedlo v ich dosahu. Placky, uvarenú zeleninu, palacinky so zeleninou, ovocie nakrájané. Najprv si jedlo iba chytali, ale postupne aj čo to zjedli.

mrkvicka060
13. feb 2024

moja 14 mesacna tiez nic neje. zvykla okolo 10-11 mes. niektore jedla zjest, ale teraz uz vobec nic. este ju kojim, ale to jej nemoze stacit... bude hladna hucat cely den, ale nezje nic, co pred nu postavim. krmit ju mi nedovoli, vystraja a vyraza mi lyzicku z ruky, lebo sa chce "krmit" sama, ale ona sa s tym jedlom len hra a nezje nic. Potom jasne ze jej dam aspon to UM lebo vsak je hladna, aspon nieco zjest musi za ten den... ale normalne jedno nezje ani ked je niekolko hodin vyhladovana ☹

mrkvicka060
13. feb 2024

a ja nemixujem nic, no ci jej dam jogurt, kasu alebo normalne kusky jedla (zemiaky co jeme aj my, mrkvu, chlieb s natierkou..), je to jedno. kusky rozhadze po zemi a je dojedene...

kp7333
14. feb 2024

veru, ziadne prikrmy, normalna strava - menej solene a nekorenene jedla (dusene, pecene mado, zemiaky, ryza, zelenina, ovocie). uz ziadne mixovanie a kasicky.

marriell
24. feb 2024

Moja tiez ked bola mala chcela aj jogurt, kase aj kapsicky ale zrazu sa to zmenilo a nechcela nic co malo kasovitu konzistenciu. Nemusi u vas fungovat, ale mne velmi pekne zje kuraci vyvar s rezancami (vsetko jemne popucim vidlickou nech ostanu aj kusky) a taktiez sa osvedcilo u nas nastruhat roznu zeleninu na slzickovom struhadle(mrkva, petrzlen…) a uvarit spolu s ryzou, poliat maslom a je to. Ma to uz aj kusky ale babo to lahko spapa.

zzuunnaa
24. feb 2024

@lucik194 moja má 18 mesiacov a tiež musí mat 2x denne mlieko, pred každým spánkom… A neurobím s tým nič, hoc kedy je najedena ale mlieko byt musí… Sem tam výnimočne sa mi podarí, že sa naobeduje a uspim ju aj bez mlieka ale to tak raz za mesiac :/
@autorka my mame doma to iste, skús doplniť vitamíny B (b komplex) mne celkom pomaha že je potom väčší hlados a čo to aspoň zje 🙂