Ahojte skupinka,mam 16mesacne dieťa(plne kojene),ktoré mi odmieta papať hlavne jedla. Také ako chrumky,pečivo,banán,výživu si da,ale neviem do nho dostať hlavne jedlo. Ma 9kg,ale nevyzera,ze ma malo kg. Brusko aj licka ma.Viete mi poradiť či toto nechutenstvo prejde? Alebo kedy sa rozpadá? Mali ste niektorá takýto problém? Ďakujem za odpoveď
@lucka010
Ano, bolo to podobne.
Je to len obdobie.
Treba stale ponukat a mozno skusat ponukat inou formou.
Napriklad ak nezje cely hrasok, tak rozpucit, alebo skusit hraskovu polievku, alebo spravit nejaky obrazok z jedla na tanieri a obkecat to, atd.
A nezje ani nejaku omeletu? Ked sa u nas nejedlo, to vzdy vyhralo.
Nam vtedy aj pomohlo ked sme pri jedle citali knizku.
tu sa pripnem
mame rovnaky problem, aj ked mozno trochu inak.
to nejedol ani vyzivu, ani banan, iba chrumky, ale to nepocitam za stravu....
v 9m mu zistili malo zeleza, ale to uz isty cas nejedol. sakra problem bol dostat do neho to zelezo.... teraz sa "rozjedol" ale teda na svoje pomery, lebo v porovnani s ostatnymi detmi je zalostne malo.
plne kojeny, a este stale
jaj, a este chleba jedol, kusky, takze som maskovala vsetko do muffinov - zeleninu, hlavne maso, pecienku....
Ako casto ho kojis?
Vidim, ze nie sme sami🤭chlapec, 15 mesiacov, 10 kg, dojceny. Spapa chlebik, rozky, syrik do ruky, buchty, vajce v roznych formach, vyzivu, banan, chrumky, polievky tiez lubi. Hlavne varene jedlo je problem. Ale on je uplne od prvych prikrmov taky, ze chce sam. Minule som mu reznik nastikala na male kusky a skusala davat so zemiakovou kasou, no bez uspechu. Potom som mu dala kusisko rezna do ruky a sam si hryzal do neho, zjedol asi stvrtku. Dnes bol problem aj s polievkou, lebo asi v polovici chytil lyzicku a zistil, ze si vie na nu sam nabrat, ale samozrejme, ze cestou do ust sa z lyzicky vsetko vylialo, takze "jedol" prazdnu lyzicu a ked som mu skusala dat ja, tak sa jedoval, ze chce sam, takze ani polievku nezjedol...
@marianarem no poslednú dobu ani neochutna. Vždy papame všetci spolu a aj tak nedá si. Ukáže len na mliečko a povie ham. Je pravda,že jej idú zubky(stoličky) ale ze by tak dlho(skoro mesiac)cítila bolesť a nechcela papať?
@zorkahorka cez deň cca 5krat
@lucka010 Jaj to moze byt, u nas nejedenie kvoli zubom kludne trvalo aj mesiac. Oni tie stolicky idu dlho a vacsinou styri rad za radom.
@lucka010 5x denne kojis 16 mesacne dieta??? Tak to je prilis vela. Taketo dieta ma uz davno jest tuhu stravu, mnohe deti uz nie su vobec kojene. Sa ani necudujen, ze ti nechce jest, ked sa dostatocne napapa mlieka.
Obmedz kojenie, nechaj ho pistupne len na vecer
@majlo1234 z toho co pises by som povedala ze do kase a do polievky by som maskovala pecienku.
ja som bud do placky namiesala uvarenu a roztlacenu pecienku, alebo halusky som robila pecienkove. ale moj musel mat vsetko kuskovite, kasu nezjedol, resp. isty cas zas iba kase jedol a tam som dala rozmixovanu zeleninu a aj pecienku
@zorkahorka vlastna skusenost?
ja som naopak kojenie vobec neobmedzovala, teda skusili sme to, ale bol to strasny rev a usta neotvoril, ja som to nevydrzala. ved jedenie nema byt za trest, ma to byt zazitok, pozitok, nielen prijimanie zivin, ale udalost.
v mm su vsetky potrebne ziviny, este stale, a do 18 sa kojit urcite nebude....
@zorkahorka ano stále kojim 16mesacne dieťa. A som za to vďačná. MM ma stále živiny pre dieťa. Ak nedám mu MM tak je kriku,presne ako pise @hviera81. Ono sa dá,že dieťa ti pekne papa a zároveň aj sa koji. Len bohužiaľ my nie sme ten prípad.
@lucka010 A ake hlavne jedla mu ponukas a v com je problem - vobec si neda, alebo ochutna a viac nechce?
Moj bol tiez slaby jedak, doteraz je vyberavy. Ja som unho zacinala ani nie vyslovene s jedlami, ale skor by som to nazvala kuskova strava. Cize kusky zemiakov, vedla toho ciste male kusky masa, vedla kusky mrkvy a podobne. Teraz ma uz 3 roky a vlastne stale mu nemozem naservirovat uplne ako nam, omacku si napr. dava zvlast. Ked vidi omacku, v ktorej plavaju kusky niecoho, tak je to prenho proste odpudive a neda si. Ale samozrejme uz sa ta jeho strava viac podoba na nasu ako v tych zaciatkoch.
Dalsi problem moze byt, ze tvoje dieta ma neobmedzeny prisun mlieka. Take deti sa niekedy rozjedia az po odstaveni. Moj nebol kojeny, ale u kamosky to bolo ako u vas - chrumky, trochu ovocia a zeleniny, trochu zobla z jedal ale nic moc. Po odstaveni zacala srotovat, u nich to bolo az v 2 rokoch.